Братът Марсел издал Йоан за убийството в Борисовата градина

Именно той посочил къде е ножът, с който е наръган Георги
Обновена: 24 фев 2017 17:08 | 24 фев 2017 16:56, Веселина Йорданова
168

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Братът на Йоан - Марсел Матев, го издал за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Това стана ясно на заседание на Софийския градски съд, на което бе наложена постоянна мярка за задържане на Йоан, каквото бе искането на прокуратурата.

Още по темата

Йоан запази мълчание на влизане в съда, а в съдебната зала поиска по-лека мярка, за да продължи образованието си и да работи, предаде "Фокус".

Георги издъхна на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., наръган с нож от неизвестен младеж. Неясни кадри от видеокамери показаха как заподозреният се отдалечава от мястото тичайки, но така и не се намери свидетел, който да го разпознае.

Днес обаче стана ясно, че все пак съученици са го разпознали, но не са сигнализирали органите на реда.

Вчера след дълго разследване от полицията обявиха за заподозрян в тежкото престъпление 19-годишния студент по право Йоан, който тогава е бил непълнолетен.

Прокуратура и полиция дадоха съвместен брифинг, на който обясниха, че ключов свидетел е потвърдил подозренията им за извършителя и дори посочил точното място, където е открито оръжието - близка шахта.

На заседанието стана ясно, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството, предаде "24 часа".

Впоследствие Йоан признал за престъплението на брат си. Именно Марсел посочил къде е ножът, за който му казал Йоан.

Максималното наказание, което може да получи младежът, е осем години затвор, защото в деня на убийството е бил непълнолетен.

Обвиняемият се яви в СГС заедно със своите адвокати Илия Илиев и Станислав Гюров.

Според прокуратурата деянието е извършено по хладнокръвен начин и има опасност Йоан да извърши ново престъпление или да се укрие.

От държавното обвинение посочиха, че заподозреният е променил външния си вид и поведение след случилото се. Защитата пък заяви, че данните по делото се отнасят само за придвижването на Матев от една посока до друга, но не разкриват действия по умишленото умъртвяване на Георги.

Адвокатите заявиха, че братът Марсел повърхностно е посочил, че Йоан му разказал за проблем и допусната грешка.

Според защитата се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител на убийството е Йоан Матев. Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ако съм убиец никога няма да споделя на брат си, не бих го подложил на това. Ако знам, че брат ми е убиец ще направя всичко възможно да отиде и да се предаде сам, защото това ще е най-доброто за него.Та така Ангеле, не е лесно да имаш брат. По начина по който разсъждаваш съдя, че брат нямаш, но може и да греша, всеки различно гледа на братството.
37
7
 
23
 
! Отговори
suncho82 преди 7 години
като смениха главния секретар на мвр и нещо почнаха да разкриват тгези престъпления. кво стана ???
36
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Деца на митничар и журналистка. Единия убиец за пари, другия предател за слава. Ценностната система се изгражда в семейството.
35
2
 
14
 
! Отговори
не журналист преди 7 години
Абе що нападате брата? Навсякъде журналистите пишат " Братът Марсел издал Йоан за убийството" . Как го е направил, кога го е направил, що го е направил...нищо. Само едни голи думи. И аз мога да кажа неща с недоказани факти.
34
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 31А ако детето ти убие някого, ще го предадеш ли на полицията???Аз приятел не бих предал, пък камо ли брат! Но явно родителите са сбъркали във възпитанието и на двамата!
33
6
 
21
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
ЕВАЛЛА НА БРАТ МУ ,ЧЕ Е ПРЕДАЛ ЕДИН ПРЕСТЪПНИК !БРАТ МУ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАГРАДЕН ,А ОНЕЗИ ПРИЯТЕЛИ НА ПРЕСТЪПНИКА ДЕТО СА ГО ПОЗНАЛИ В ЗАПИСИТЕ ОТ КАМЕРИТЕ И ВЪПРЕКИ ТОВА НЕ СА СЕ ОБАДИЛИ В ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ,ЧЕ СЪЗНАТЕЛНО СА ПРИКРИЛИ ПРЕСТЪПНИК
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Засега всички доказателства, за които знаем, са косвени. За мярка има, ама за присъда не са достатъчни. Обзалагам се, че братът ще си оттегли показанията. Това обаче няма да е от чак такова знячение, ако се установи, че именно с намерения нож е извършено престъплението + някой да го разпознае, напр. ако се е перчил пред съученици или приятели с него.
31
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брат, сестра или който и да е ако знае за престъпление като убийство и си мълчи по всички закони си е съучастник и трябва да бъде наказан.
30
23
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Тук всички скочихте срещу мен.Вас да ви попитам вие ще предадете ли Брат си ако извърши Убийство? Момчето не е рецидивист и не е бил познат на полицията или да се слави с Бурен нрав че да е способен на ново престъпление.Аз да ви кажа винаги има лична облага в едно предателство.Я наследствен Имот или пари за образованието на Ѝоан които сега ще отидат при Марсел.Винаги има нещо подобно .Само да ви кажа че Историята показва че ПРЕДАТЕЛИТЕ НЕ СА МИЛИ ДОРИ НА СВОИТЕ !!!!!
29
2
 
32
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
АКО БЕШЕ НЯКАКВО НОРМАЛНО МОМЧЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 2 ГОДИНИ СЛЕД УБИЙСТВОТО ЩЕШЕ ДА ПОЛУДЕЕ ОТ УГРИЗЕНИЕ НА СЪВЕСТТА ,НЯМАШЕ ДА МОЖЕ ДА СПИ СПОКОЙНО !А НА НЕГО ТОЧНО НАПРОТИВ ХИЧ НЕ МУ Е ПУКАЛО И Е НЯМАЛ НИКАКВИ УГРИЗЕНИЯ ,ДОРИ СИ Е ПУСНАЛ БРАДА ЗА ДА СИ ПРОМЕНИ ФИЗИОНОМИЯТА ,БИЛ Е СЪВСЕМ СПОКОЕН ЩОМ ДОРИ И В УНИВЕРСИТЕТ Е ВЛЯЗАЛ ДА УЧИ ! С ЕДНА ДУМА РОДЕН ПРЕСТЪПНИК ! ВЪПРЕКИ ЧЕ Е БИЛ НЕПЪЛНОЛЕТЕН ТРЯБВА ДА ГО ОСЪДЯТ ПОНЕ НА 50 Г. ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спор няма,че брат му е бил пред голяма дилема...но да попитам тези които го упрекватако вашето дете или брат беше убитото на пейката дали щяхте да плюете по него или щяхте да му стиснете ръката?!Всеки трябва да носи последствията от деянията си.
27
19
 
8
 
! Отговори
Само заподозрян преди 7 години
Братът е КЛАСИЧЕСКИЯТ БЪЛГАРИН
26
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Сигурен съм, че никой от вас не знае какво е да убиеш човек. Каква е точната причина не е толкова важно, но съм сигурен, че не е искал да убие някой просто ей така. За тинейджър това е голям шок и съм сигурен, че през тези две години е живял всеки ден с мисъл за случилото се. Та моята версия е, че брат му виждайки как това го убива вътрешно всеки ден е решил, че е най-добре да си изтърпи наказанието. Само изтърпяното наказание може да направи така, че да му олекне на момчето.
25
4
 
18
 
! Отговори
до Ангел преди 7 години
Как не те е срам, бе? Онзи е убил човек и трябва роднините му да го прикрият ли? Всеки убиец трябва да си понесе наказанието. Който го прикрива е съучастник в престъплението. Брат му е постъпил правилно, като е съдействал на полицията.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички препоръчвам филма "Кръвни връзки" с Клайв Оуен, Били Крадъп и Марион Котияр. Там имаше същата тема за двама братя. Ще ви хареса.
23
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доносниците са по-противни и от престъпниците!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ангеле, знаеш ли колко ми дреме как ме гледа брат убиец?
21
2
 
26
 
! Отговори
! преди 7 години
Абе някои тука са съвсем пропаднали ... това не е братопредателство бе ! Той не е предал брат си на някой с цел облага или нещо друго, собствения му брат е убиец, ще прикривате ли убиеца, който хладнокръвно с нож наръгва невинно дете на 16 години посред бял ден и живее у вас ! Утре може да ти посегне и на тебе с нож !
20
12
 
3
 
! Отговори
АтакиЗ преди 7 години
Да каже, че е гонил мигранти и е помислил жертвата за нелегален мигрант който е дошъл тук да вилнее и всички ще скочим да го защитаваме и да организираме протести в негова защита. Даже и Джамбазки ще доприпка набърже от Брюксел.
19
38
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Няма да коментирам убийството и вината на Матев но това е Братопредателство.Брат кой то предаде брат си или някой от семейството ще бъде проклет от всички които го обичат.Брат му ще излезе след 5-6 или 8 години и тогава как ще се погледнат.Родителите как ще реагират на Брата Предател !!!! Този "Брат" ще умре сам самичък прогонен от всички !!!!!