Братът Марсел издал Йоан за убийството в Борисовата градина

Именно той посочил къде е ножът, с който е наръган Георги
Обновена: 24 фев 2017 17:08 | 24 фев 2017 16:56, Веселина Йорданова
168

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Братът на Йоан - Марсел Матев, го издал за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Това стана ясно на заседание на Софийския градски съд, на което бе наложена постоянна мярка за задържане на Йоан, каквото бе искането на прокуратурата.

Още по темата

Йоан запази мълчание на влизане в съда, а в съдебната зала поиска по-лека мярка, за да продължи образованието си и да работи, предаде "Фокус".

Георги издъхна на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., наръган с нож от неизвестен младеж. Неясни кадри от видеокамери показаха как заподозреният се отдалечава от мястото тичайки, но така и не се намери свидетел, който да го разпознае.

Днес обаче стана ясно, че все пак съученици са го разпознали, но не са сигнализирали органите на реда.

Вчера след дълго разследване от полицията обявиха за заподозрян в тежкото престъпление 19-годишния студент по право Йоан, който тогава е бил непълнолетен.

Прокуратура и полиция дадоха съвместен брифинг, на който обясниха, че ключов свидетел е потвърдил подозренията им за извършителя и дори посочил точното място, където е открито оръжието - близка шахта.

На заседанието стана ясно, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството, предаде "24 часа".

Впоследствие Йоан признал за престъплението на брат си. Именно Марсел посочил къде е ножът, за който му казал Йоан.

Максималното наказание, което може да получи младежът, е осем години затвор, защото в деня на убийството е бил непълнолетен.

Обвиняемият се яви в СГС заедно със своите адвокати Илия Илиев и Станислав Гюров.

Според прокуратурата деянието е извършено по хладнокръвен начин и има опасност Йоан да извърши ново престъпление или да се укрие.

От държавното обвинение посочиха, че заподозреният е променил външния си вид и поведение след случилото се. Защитата пък заяви, че данните по делото се отнасят само за придвижването на Матев от една посока до друга, но не разкриват действия по умишленото умъртвяване на Георги.

Адвокатите заявиха, че братът Марсел повърхностно е посочил, че Йоан му разказал за проблем и допусната грешка.

Според защитата се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител на убийството е Йоан Матев. Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
20
 
! Отговори
Джъстин Бийбър преди 7 години
Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването. -- как да не е е крил бе, нали две години са го търсили???
117
0
 
11
 
! Отговори
Инспектор ДЮДЮ преди 7 години
"И каква работа точно свърши полицията, щом до арест се стига след като брат му го бил издал..!?"Дадохме пържоли на кучетата, обикаляхме баровете да разпитваме някои ***, купихме няколко служебни коли, 11 пъти ходихме в Германия за разискване на търсенето с колегите в Германия. И тоя *** го ПРЕДАДЕ !
116
0
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
И каква работа точно свърши полицията, щом до арест се стига след като брат му го бил издал..!?
115
6
 
3
 
! Отговори
Boss преди 7 години
До ЗАЩО А ЗАЩОВинаги нося нож в себе си - самонаточваща се стомана, Солинген, за самозащита - никога не се знае къв *** ще ти налети на обществено място като този от снимката !!! Но пък и никога не съм го ползвала, макар че доста ***, които са на свобода си го просят ....
114
3
 
14
 
! Отговори
ЗАЩО А ЗАЩО преди 7 години
Това че един младеж е ударил друг не е страшно Но СТРАШНОТО е защо той е носил НОЖ в джоба си Това означава че това е един агресивен човек Кой нормален носи постоянно НОЖ в дрехата си Това се случва когато възпитанието от родители не съществува Какво да кажем за гражданското общество то не съществува -УЧИТЕЛИ СЪУЧЕНИЦИ ПРИЯТЕЛИ РОДНИНИ -ВСИЧКИ са го познали но никой не е съдействал ЗАЩО -Защото българина е безотговорен човек -освен кутийката в която живее нищо друго не го засяга Затова нищо не
113
8
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Сериозно ли вярвате, че по това размазано видео може да се направи разпознаване и как мислите се използва това разпознаване? Значи влиза един тийнейджър в съда и казва "познах го, този е" и го осъждат? Разпознаването е само за да насочи полицията, а не е доказателство.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илия Илиев и Станислав ГюровБлагодарско за инфото. Адвокатче нещо ми требваше да знам от кого да бегам.Малко нещо съм суеверен. Вервам, че се връща.Пък и де да знам може и те от Благоевград да са си купили дипломите.
111
1
 
8
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 7 години
*** създали въпросните братя чалгари на кого са ги кръстили? На бабата /Мара-Марсел/ или на домашния любимец /Марко-Марсел/?Е понито Марко имам предвид, не магарето, хахахахахахаха.
110
0
 
12
 
! Отговори
Гого преди 7 години
До *** OFМотив за убийство у чалгар? Ти се шегуваш. Това е манталитет бе батка. Безнаказаност. Наглост. Тия за гъдела да се изгаврят с някой мама си дават.
109
2
 
6
 
! Отговори
FUCK OF преди 7 години
МНОГО НЕЩО СЕ ИЗПИСА И КАЗА ПО ТОВА УБИЙСТВО......НО.....ДОСЕГА НЕ МИ СТАНА ЯСНО,А НАВЯРНО И МНОГО ДРУГИ НЕ РАЗБРАХА КАКЪВ Е МОТИВА ЗА УБИЙСТВОТО. ....ЖЕНА ЛИ ИМА НАМЕСЕНА....? ПАРИ ЛИ МУ Е ДЪЛЖАЛ...? СКАРАНИ ЛИ СА БИЛИ..,?.....ЗАЩО ГО Е УБИЛ...? Е ТОВА МИ ОБЯСНИТЕ..... !!!!
108
1
 
13
 
! Отговори
Поздрави , Геджиков преди 7 години
Как отстраняването на гл.секретар на МВР доведе до знанието на обществеността отдавна разкритото и дълго укривано престъпление ?
107
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Все си мисля че вече нищо гадно не ме учудва докато но греша има неща които са толкова зловещи а хората в тази територия толкова слепи безчовечни и с промити мозъци че просто не е за вярване.Как изобщо се тълкуват и прилагат тези закони,тази *** щяла да лежи 8год.затвор това да не е убито куче независимо че *** е бил непълнолетен .В развитите страни 8г. щеше да лежи за малтретиране на животно.Такава помийна яма стана България изродена мутренска селска провинция.Жалко за убитото дете!
106
4
 
0
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
До128 кога точно Българите бяхме " велики"?
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това толко гадно - на брат ми не мога да го пожелая. - Китодар
104
6
 
16
 
! Отговори
МФ преди 7 години
Поздравления за полицаите, криминалисти следователи и каквито там служби са работили толкова дълго и упорито!!! Поклон пред професионализма им, и упоритостта им! Именно такива хора, човеци и професионалисти ми вдъхват увереност и надежда, че не всичко е загубено в родината ни! Всички трябва да бъдат наградени и професионално и материално, но най вискота награда за тях съм сигурен, че е моралната удовлетвореност от свършената работа! А съучениците, директорка и др. прикриващи го-жалки твари!!
103
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чухте ли по новините?Веднага след убийството казал на брат си и после ходили да хапнат.Не мога да си представя,че ще убия човешко същество и ще си помисля дори да сложа и залък в устата си.За мен това е доста показателно,че тия момченца-братята нещо не са нормални.
102
2
 
33
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
До къде стигнаха великите някога българи. До поколението тотално изпуснати *** неставащи за хора. Чалга поколението мамини синчета и кифли родени след 1990-та които ще й видят сметката на тази територия. Бравос.
101
4
 
34
 
! Отговори
Американ преди 7 години
все пак съученици са го разпознали, но не са сигнализирали органите на реда."" --- българчета, какво да ги правиш!? Овце. Утре техните братя ще убият и те пак ще мълчат..
100
1
 
33
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Не мога да повярвам, че толкова много хора са знаели... А най-ужасното предполагам, че предстои. Адвокатите на убиеца ще го измъкнат в един момент под гаранция, и той ще духне в топлите страни, както се случва непрекъснато в България. А ако се стигне до съд, ще бъде оправдан, защото "честните" съдии ще отсъдят, че Георги сам се е намушкал с ножа... Такава е действителността на нашата територия, за съжаление.
99
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМорално е брат да "предаде"брат си,когато брат му е убиец.Не е нормално обаче,хората да мълчат и укриват извършителя.Родителите му да не вземат мерки, за възпитанието му,когато е било време за това.Също и да бъде студент,без средно образование.Директорът на училището бил казал,че той с неявяването си на занятия се "самоизключил".