Съученици разпознали "самотния бегач" Йоан!?

Те обаче не подали сигнал в МВР, че той е младежът на кадрите
Обновена: 24 фев 2017 12:54 | 24 фев 2017 12:52,
88
Съученици разпознали "самотния бегач" Йоан!?
Кадър: МВР

Съученици на Йоан Матев от частната немска гимназия "Ерих Кестнер" са го познали като "самотния бегач", чиито снимки МВР разпространи веднага след смъртта на момчето в Борисовата градина. Те обаче не са подали сигнал до полицията, обясниха за "24 часа" разследващи.

Прокоп Павлов, който е директор на "Ерих Кестнер" потвърди, че обвиняемият младеж е учил при тях.

"Но през 2013 г. се самоизключи. Той и брат му престанаха да идват и да плащат таксата, даже още дължат пари", каза той.

Още по темата

Полицаите стигнали до следата за Матев след друг сигнал, дошъл доста след убийството. Наложило се да го проверяват доста дълго време, за да могат да са абсолютно сигурни, че именно Йоан е убил Георги.

Двамата се срещнали на втори юни в Борисовата градина случайно. Матев искал да обере Игнатов и го заплашил с ножа си. Момчето пробвало да се защити и било наръгано в черния дроб. Матев се уплашил и избягал без да вземе нито парите, нито телефона на Игнатов.

Хвърлил ножа в близа шахта, която е с бетонен капак. Той бил открит от полицията преди три дни. Посочил го свидетел, който обаче не е братът на Йоан - Марсел, както първоначално се смяташе. Той не е присъствал, когато брат му е намушкал Игнатов.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви пред Bulgaria ON AIR, че обвиняемият младеж все още се възползва от правата си да не дава обяснения.

"Надяваме се да получим пълната картина, неговото обяснение, каквото и да е то", отбеляза тя.

В хода на разследването, продължило около 20 месеца, са били разпитани над 1200 лица, включително и такива от обкръжението на убития Георги Игнатов, както и близки до Йоан Матев.

Изискани са записи от цялото видеонаблюдение в Борисовата градина, от седем подлеза и метростанции, от видеонаблюденията по основните булеварди.

"Имаше информация от 102 клетки, които са обслужвали мобилни телефони на над 30 хил. човека в България, които са се намирали в района на Борисовата градина, така че усилията бяха изключително големи", посочи Арнаудова.

Тя допълни, че няма доказателства, за това дали родителите на Йоан са знаели за убийството на Георги.

Вече стана ясно, че след жестокото престъпление, младежът е променил начина си на живот, външния си вид и навиците си. Той си е пуснал брада и по-дълга коса, станал е по-затворен в себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 7 години
До родител Малко уточнение само - ако има ефективна присъда не може да работи в съдебната система
63
0
 
4
 
! Отговори
Партия преди 7 години
Герб искаше да дава парите ни от данъци на частните училища! Време е да си припомним това.
62
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Колко ли още гл. секретари и министри трябва да се сменят за да бъдат разкрити истинските извършители на неразгадани те убийства сестри Белнейски и много още?!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо го е убил? Пари ли е нямал? Учил в частно училище? Странно...Снимката не е ясна, но достатъчно за да бъде разпознат. Многот странно.
60
1
 
27
 
! Отговори
родител преди 7 години
Който има дете знае какво е да се грижиш за него . А какво е да ти убият детето ,не знам и не искам да знам,но мъката е непреодолима за родителите .Този Йоко след 4-5 години ще излезе от затвора и може да продължи образованието си ,а може някога и съдия да стане ?! Но убитото момче няма да се върне никога ......
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом мълчи е виновен,ако беше невинен щеше да се защитава,сега чака и се надява полицаите да не могат да съберат достатъчно доказателства за вината му
58
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да каже, че е гонил мигранти и е помислил жертвата за нелегален мигрант който е дошъл тук да вилнее и всички ще скочим да го защитаваме и да организираме протести в негова защита. Даже и Джамбазки ще доприпка набърже от Брюксел.
57
0
 
3
 
! Отговори
Пак до S преди 7 години
Грешка, филмът "Вила Роза" видяхме преди три години.Колко бързо лети времето!
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Наказателен КодексЯсно е казано, че са били разпитвани хора, "близки до Йоан Матев".Странно, как никой от тях дори не е помислил, на кого му прилича бягащото момче! Или пък са се досетили, но са си замълчали?Дано само не е натъкмена инсценировка.Ако е виновен, трябва да понесе подобаващо наказание.Но не бива да остават несанкционирани и онези, които са проучвали периметъра на местопрестъплението, но не са си направили труда да погледнат в шахтата!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SИ други ли са правили филм по случая Вила "Роза"?Кои не са оцелели - тези, чийто филм видяхме миналата година или някои други?
54
4
 
1
 
! Отговори
Know how преди 7 години
Това, че той е човека от видеото, по никакъв начин не го прави убиец, поне засега.
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега очакваме самотно да избяга в чужбина, както предишните.
52
1
 
16
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Анонимен Нищо сложно няма. С такива "доказателства" просто ще го пуснат да си ходи вкъщи, а държавата ще плати съдебните разноски. После ще разправят, че "ние ги фащаме, те ги пускат".
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам дали този йоан е виновен или невинен и не смятам да го коментирам. притеснителното е, че от 2 години разследване има нула свидетели, нула очевидци, нула днк резултати, нула заподозрени, нула намерени оръжия, нула мотиви. само някой се е обадил да каже, че на него му били казали?!? няма даже самопризнание. не знам кой/я завалийка ще се падне да е съдия, ама ако трябва да решава въз основа на 'един чул, че друг казал', бая ще има да се почесва. нещо куцат и реда, и правосъдието у нас май.
50
8
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Ако всичко виси на намерен в канализацията нож, ще го осъдят на куково лето.Най-вероятно се разиграва някаква ПР акция.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как работят е ясно - носят им видеозаписи с ясно заснето лице на крадец, те дори не ги гледат и казват, че е неизвестен извършител, а след още 2 месеца разследването (ако е почвало), се прекратява. между другото, до ден днешен се съмнявам, че оня дебеличкия е убил онова момиче яна в борисовата - осъдиха го само поради това, че са правили секс, а той си каза ясно, че са правили. а преди това бяха сигурни за двама други бездомници и ги държаха с месеци по арестите. системата е малко мистър бийн.
48
0
 
12
 
! Отговори
защо "загадъчно преди 7 години
Защо толкова МИСТЕРИОЗНО НЕ се казва НИЩО КОЙ е свидетелят?Видял убийството?Видял И хвърлянето на ножа?( или ЙОан е занесъл ножа в къщи и "някой" го е скрил в полицията?( преди два дни първата инфо бе "ножът е в полицията"??) Сега вече е в шахтата?!?Това момче УБИЛО с НОЖ!Не може нормален човек да убие така: или е ИСКАЛ да види КАК се убива.И сигурно е убивал и други през тези две години... но се успокоява, че НИКОй не знае.Разпитани ли са родителите? незвисимо дали са полицаи, генерали или др.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да, да..много логичен въпрос. как едновременно главният секретар на мвр си подава доброзорно оставката и на другия ден излизат резултатите от камерата и изведнъж точно тогава някой разпознал и съобщил???? и то такъв, дето е бил разпитван преди това, от кръга съученици, приятели, близки?
46
1
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 7 години
Гледах преди няколко дни по Crime & Investigation серия за убийството на жена, заклана пред дома си с кухненски нож взет от къщата. Полицията прави претърсване на 3 км периметър около къщата за издирване на ножа, след като не го намират, увеличават периметърна на 10 км. намират го в улична шахта на ръба на периметъра - няколко дни след убийството и не бяха сигурни дали са се запазили отпечатъците и ДНК-то по ножа....правете си изводите как работят тук и как очакват отпечатъци 2 години след намир
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чакайте, чакайте! значи още като е станало убийството, са имали този видеозапис и са видели бягащия в същия район? били са и до шахтата? какви улики тогава са събирани? допреди 2 дни не е имало нож и де факто не се е знаело дали точно нож или друг остър предмет е? проверили 30.000 човека и не знам колко си телефона? отделно, кой убиец ще си остави ножа до местопрестъплението, а няма да го хвърли на 10 км? и чисто прагматично, като 'споделяш' че си убил, надали даваш подробности къде е ножът.