Съученици разпознали "самотния бегач" Йоан!?

Те обаче не подали сигнал в МВР, че той е младежът на кадрите
Обновена: 24 фев 2017 12:54 | 24 фев 2017 12:52,
88
Съученици разпознали "самотния бегач" Йоан!?
Кадър: МВР

Съученици на Йоан Матев от частната немска гимназия "Ерих Кестнер" са го познали като "самотния бегач", чиито снимки МВР разпространи веднага след смъртта на момчето в Борисовата градина. Те обаче не са подали сигнал до полицията, обясниха за "24 часа" разследващи.

Прокоп Павлов, който е директор на "Ерих Кестнер" потвърди, че обвиняемият младеж е учил при тях.

"Но през 2013 г. се самоизключи. Той и брат му престанаха да идват и да плащат таксата, даже още дължат пари", каза той.

Още по темата

Полицаите стигнали до следата за Матев след друг сигнал, дошъл доста след убийството. Наложило се да го проверяват доста дълго време, за да могат да са абсолютно сигурни, че именно Йоан е убил Георги.

Двамата се срещнали на втори юни в Борисовата градина случайно. Матев искал да обере Игнатов и го заплашил с ножа си. Момчето пробвало да се защити и било наръгано в черния дроб. Матев се уплашил и избягал без да вземе нито парите, нито телефона на Игнатов.

Хвърлил ножа в близа шахта, която е с бетонен капак. Той бил открит от полицията преди три дни. Посочил го свидетел, който обаче не е братът на Йоан - Марсел, както първоначално се смяташе. Той не е присъствал, когато брат му е намушкал Игнатов.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви пред Bulgaria ON AIR, че обвиняемият младеж все още се възползва от правата си да не дава обяснения.

"Надяваме се да получим пълната картина, неговото обяснение, каквото и да е то", отбеляза тя.

В хода на разследването, продължило около 20 месеца, са били разпитани над 1200 лица, включително и такива от обкръжението на убития Георги Игнатов, както и близки до Йоан Матев.

Изискани са записи от цялото видеонаблюдение в Борисовата градина, от седем подлеза и метростанции, от видеонаблюденията по основните булеварди.

"Имаше информация от 102 клетки, които са обслужвали мобилни телефони на над 30 хил. човека в България, които са се намирали в района на Борисовата градина, така че усилията бяха изключително големи", посочи Арнаудова.

Тя допълни, че няма доказателства, за това дали родителите на Йоан са знаели за убийството на Георги.

Вече стана ясно, че след жестокото престъпление, младежът е променил начина си на живот, външния си вид и навиците си. Той си е пуснал брада и по-дълга коса, станал е по-затворен в себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
23
 
! Отговори
Много работите беее преди 7 години
Значи то не беха експертизи на записи, изискване на сателитни снимки от ФБР...проследяване на 102 мобилни клетки и 30 хил човека, 400 лица са следени....и това на фона, че някой разследващ си е чесал топките до шахтата по време на огледа вместо да си направи труда да я отвори и да погледне в нея още преди 2 години !
43
5
 
3
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Не мисля, че и майка му може да го познае на тази снимка. Гледах му сумати снимки и все още не мога да го позная на тази. Съучениците просто се правят на интересни. Споделил е пред някой какво е направил и са го издали. Ако си беше мълчал нямаше да го хванат никога..
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имали връзка този случай с оставката на Г. Костов?
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-много 5 години пандиз ще му дадат...Защо въобще трябва да го хващат?И с тях и без тях никой няма да върне невинното момче!До кога убийци ще се разминават с такива смешни присъди?
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това вече прилича на дързост и красота 215477896 епизод.
39
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбираемо е защо съучениците му са си замълчали. Ако се разприказват, утре ще ги изтипосат на стената на срама като доносници, може и комисия по доносниците да им спретнат, имената им дълги години да присъстват в едни черни списъци.... познати неща, нали?
38
1
 
7
 
! Отговори
й преди 7 години
"Самотният бегач на дълги разстояния" от Алън Силитоу.Прочетете я
37
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са го разпознали, но въпреки широкомащабното разследване, полицията не е разбрала, че 20-30 човека, знаят кой е извършителя - е извинявай!
36
2
 
31
 
! Отговори
До съучениците преди 7 години
За всички познали го и не казали да се стовари цялата тежест на закона!Ефективни няколкогодишни присъди за назидание на следващи такива!М-алоумници,помислихте ли че утре някой от вас може да е на мястото на убитото момче!Или ваш близък
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Наказателен КодексЗа дадени пред "надлежен орган" показания се считат тези,които са направени в съдебно заседание,пред съдия! Поредния парадокс,но е факт!
34
0
 
7
 
! Отговори
съдията Блъд преди 7 години
Остава в ареста за постоянно.Мотивите са,без чувство,за вина.
33
0
 
14
 
! Отговори
До дс преди 7 години
Предполагал е, че шахтата е под наблюдение и го е било страх да се върне на местопрестъплението. Предполагал е, че ако се появи там, ща го чакат.
32
0
 
24
 
! Отговори
Белене преди 7 години
Всички, които са знаели за престъплението и с мълчание са го прикривали, да бъдат изправени пред съда. За тях да бъде възстановен лагера на остров Белене и да бъдат изпратени там!
31
5
 
15
 
! Отговори
ВАНГА преди 7 години
...Не искайте много не можете да му платите цената......Не роптайте срещу страданието, което преживявате. Страданието е пречистващо средство, като една дреха, която не е чиста, ако не се изпере......Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така! Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати!......Не искайте много не можете да му платите цената...
30
0
 
27
 
! Отговори
Наказателен Кодекс преди 7 години
Чл. 290. (1) Който пред съд или пред друг надлежен орган на властта като свидетел устно или писмено съзнателно потвърди неистина или затаи истина, се наказва за лъжесвидетелствуване с лишаване от свобода до пет години.--Тези съученици разпитвали ли са ги, т.е. затаили ли са истината пред надлежен орган на властта? 5 години са им малко.
29
1
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
На Вила Роза - същата работа.. Лек блур ефект, значи главата и тялото може, врата не може?!От яд, че тяхната продукция беше пълна простотия, съсипаха и нашата!И като разбрали какво се е случило, от екипа са се разотишли и отказали, и много правилно! От "смелчаците", имащи грижата да завършат филма, май никой не е оцелял..
28
3
 
16
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
С честен труд заможен не се става. Заможен се става с обири и други подобни.
27
0
 
34
 
! Отговори
да преди 7 години
Всички негови съученици са разпитвани и са го разпознали -но не са казали истината Трябва да отговарят за лъжесвидетелство
26
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
Стига бе. Tова началото на нов криминален роман ли е?
25
4
 
16
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
Много ме кефи, как на всяка по нашумяла крими новина, хорейшовците излизат от дупките си и започват да дават точни и ясни обяснения как всичко намирисва и как не било така или иначе и как те знаят много по-добре от следователите... Единствения сериозен пропуск е наистина, че не са проверили шахтите в близост