Съученици разпознали "самотния бегач" Йоан!?

Те обаче не подали сигнал в МВР, че той е младежът на кадрите
Обновена: 24 фев 2017 12:54 | 24 фев 2017 12:52,
88
Съученици разпознали "самотния бегач" Йоан!?
Кадър: МВР

Съученици на Йоан Матев от частната немска гимназия "Ерих Кестнер" са го познали като "самотния бегач", чиито снимки МВР разпространи веднага след смъртта на момчето в Борисовата градина. Те обаче не са подали сигнал до полицията, обясниха за "24 часа" разследващи.

Прокоп Павлов, който е директор на "Ерих Кестнер" потвърди, че обвиняемият младеж е учил при тях.

"Но през 2013 г. се самоизключи. Той и брат му престанаха да идват и да плащат таксата, даже още дължат пари", каза той.

Още по темата

Полицаите стигнали до следата за Матев след друг сигнал, дошъл доста след убийството. Наложило се да го проверяват доста дълго време, за да могат да са абсолютно сигурни, че именно Йоан е убил Георги.

Двамата се срещнали на втори юни в Борисовата градина случайно. Матев искал да обере Игнатов и го заплашил с ножа си. Момчето пробвало да се защити и било наръгано в черния дроб. Матев се уплашил и избягал без да вземе нито парите, нито телефона на Игнатов.

Хвърлил ножа в близа шахта, която е с бетонен капак. Той бил открит от полицията преди три дни. Посочил го свидетел, който обаче не е братът на Йоан - Марсел, както първоначално се смяташе. Той не е присъствал, когато брат му е намушкал Игнатов.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви пред Bulgaria ON AIR, че обвиняемият младеж все още се възползва от правата си да не дава обяснения.

"Надяваме се да получим пълната картина, неговото обяснение, каквото и да е то", отбеляза тя.

В хода на разследването, продължило около 20 месеца, са били разпитани над 1200 лица, включително и такива от обкръжението на убития Георги Игнатов, както и близки до Йоан Матев.

Изискани са записи от цялото видеонаблюдение в Борисовата градина, от седем подлеза и метростанции, от видеонаблюденията по основните булеварди.

"Имаше информация от 102 клетки, които са обслужвали мобилни телефони на над 30 хил. човека в България, които са се намирали в района на Борисовата градина, така че усилията бяха изключително големи", посочи Арнаудова.

Тя допълни, че няма доказателства, за това дали родителите на Йоан са знаели за убийството на Георги.

Вече стана ясно, че след жестокото престъпление, младежът е променил начина си на живот, външния си вид и навиците си. Той си е пуснал брада и по-дълга коса, станал е по-затворен в себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАз нося нож всеки ден.Но за да го ползвам като ми потрябва за нещо ръкоделно, не да коля хора по градинките като тоя ***. Няма лошо в това да си носиш чекийка, но има бая лошо в това да си разглезен самозабравил се гамен с хомицидни наклонности. Надявам тоя да го интернират в Софийски градски, имайки предвид къв е убавец ще му е бая интересно там.
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1- Богатите кaпутчета често си мислят че могат да си правят каквото искат.- Шахтите имат процепи за оттичане на вода и вентилация. Сещаш ли се?- На никой не се е похвалил - написано е "свидетел".
2
12
 
43
 
! Отговори
Жо преди 7 години
МНОГО НЕЩА в тази хипотеза пораждат въпроси.Защо богато момче, като Йоан, ще тръгне да напада с нож някакъв ученик, който има 5 лева в джоба?Как Йоан, уплашен и забързан след престъплението, е имал време да се пребори с тежащия над 70-80 кг бетонен капак на шахтата и после /забележете/ да го затвори така, че да не личи?Разследващите полицаи не са ли се сетили да отворят тази шахта, намираща се на 10 метра от убития?Защо точно пред избори Прокуратурата и Службите стават активни?
1
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не излиза случайно с нож в себе си.