Всеки, разпознал, но мълчал за Йоан Матев – на мушка

Прокуратурата се закани да приложи цялата строгост на закона
27 фев 2017 18:40,
79
Всеки, разпознал, но мълчал за Йоан Матев –  на мушка
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Прокуратурата се закани на всеки, който е разбрал, но е мълчал за това, че тичащият младеж от снимките на МВР е Йоан, убиецът на 15-годишния Георги от Борисовата градина.

"Ще приложим цялата строгост на закона", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

След като убиецът на Георги бе арестуван се появи информация, че педагози и съученици на обвиняемия Йоан Матев са знаели, че той е наръгал смъртоносно Игнатов, но не са съобщили това в полицията.

Директорката на училището "Езиков свят" също бе намесена, че е разпознала, но е прикрила Йоан. Вчера тя изпрати писмо до медиите, в което заплаши със съд всеки, който я замесва.

Още по темата

Днес прокурор Арнаудова обясни, че прокуратурата не може да подведе под наказателна отговорност брата и родителите на Йоан, пише "24 часа".

Причината е че те са негови роднини и имат право да замълчат за кръвопролитието, ако са знаели.

Въпреки това братът на Йоан – Марсел участва в разплитането на случая и разказа на полицаите за убийството.

"Факт е, че нямахме съдействие от обществеността кое е тичащото момче около 20 месеца след убийството", каза Арнаудова.

Тя призова всички граждани, които имат информация за престъпления да съобщават в МВР и прокуратурата, без да се притесняват.

"Умоляваме гражданите да проявяват отговорност", подчерта още Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
23
 
! Отговори
ДНК преди 7 години
Как точно се доказва, че някой не е познал някого? Без конотация.
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Факт е, че нямахме съдействие от обществеността....."-казва Арнаудова?!Хубаво,ама обществеността в повече от случаите няма съдействие от Прокуратурата,така че Арнаудова да не се чуди
16
6
 
17
 
! Отговори
вг преди 7 години
Пропуск на прокуратурата е,че не излезе с молба/искане от ТВ зрителите,ако познават момчето дасе обадят където трябва.И да предупредят тези от близкия кръг на момчето,че ше понесат отговорност за укривателство.А сега-след дъжд качулка! Как щеосъдяд директорката.Тя може да каже,че не гледа ТВ,че не е познала момчето,...и пр.С един добър адвокат ще се измъкне само с уплаха.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ само да добавя, че в България всеки има лична карта от 14 годишен. С тази разпечатка от телефоните веднага са можели да отхвърлят всички, които не влизат в профила, и да търсят. Чак когато това не даде резултат може да проверят всички 6000. Ама за това се иска акъл, а не партийна вярност.....
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВСладур, това е работа на милицията. Я да видим какво точно са направили те по случая? Ами май едно голямо НИЩО според това, което си написал, че е трябвало да проверят.Аз се сещам за едно много просто нещо - сега изваждат някакви мобилни разпечатки. През тази клетка по време на убийството я са минали 2000 души - я не. Да умножим по 3 за всеки мобилен оператор - 6000 души. МВР кво са правили през това време? Толкова ли е трудно за 20 месеца да провериш 6000 човка?
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са го познали ,но никой не е имал доблест да каже кой е човекът който бяга в парка .Страх ,безразличие или как да наречем това мълчание ? Толерира се убийство в такъв случай и се пази живота на един убиец . Виновни много и най -вече тези ,които са отгледали и възпитали това същество наричащо се човек .
12
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не обвинявайте само полицията.Тъпия народ не иска да помага, а само иска!Ако не помага за зобствената си сигурност как ще стане ?!
11
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости...Ако имаш пари българския съд те пуска с условна за убийство. И те оправдава ако окрадеш милиони - Ковачки, Стависки ...
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаждайте се. Срещу някой грош престъпниците още на следващия ден ще знаят. А и така разследващите спокойно ще драпат орехите, вместо да проверят близките шахти за изхвърлен нож, например.
9
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Факт е, че нямахме съдействие от обществеността кое е тичащото момче около 20 месеца след убийството"Мойто момиче, вас там за какво са ви сложили - да сте телефонна централа ли?Ако ножът е бил в някаква шахта наблизо - МВР защо не са положили усилия да го потърсят?Изобщо защо си мислите, че като сте администрация и ви плащаме заплатите, обществото трябва да върши и вашата работа, а вие само да сумтите и смърдите?
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
".....всички граждани, които имат информация за престъпления да съобщават в МВР и прокуратурата, без да се притесняват." .......... че после да си четат имената и адресите в новините, как и кога точно са съобщили, какво точно са видели, откого са чули, какво са предположили и др. полезна за престъпниците информация. Вие в полицията сте долни клюкари когато трябва да мълчите и мълчите и се спотайвате, когато трябва да действате. Ако действате, половината работа оплесквате.
7
5
 
13
 
! Отговори
Старшината преди 7 години
Не че защитавам или оправдавам виновните, но не ми е ясно как ще се докаже кой точно е знаел и кой не...
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майката на убиеца е председател на ГЕРБ-Жени в Младост.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно как прокуратурата ще наказва "с цялата строгост на закона" непълнолетни, които дори не си знаят правата като хората.Някой от прокурорите е за много як пердах.
4
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересно чие е това чадо,какви са неговите родители ,какви роднини има,че да се потули за толкова време най-тежкото престъпление????
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
страх от престъпността и от имащите пари хора,неверие в институциите и в защитата на държавата,тази държава чрез корупцията показва,че служи на парите и престъпността-те са свързани,и хората се страхуват
2
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се започне от Борисов, Бъчварова и главсекът Костов.Те са главните укриватели. Те разгърнаха политически чадър над убиеца, защото родителите му са активисти на ГЕРБ.
1
34
 
21
 
! Отговори
Инспектор Стрезов преди 7 години
Да те предаде брат ти си е мизерийка.