Заради избягалия Ендрев проверяват затвора в Пловдив

Той пък с ново обвинение, ще лежи още три години
3
Заради избягалия Ендрев проверяват затвора в Пловдив
Снимка: Булфото, архив

Затворът в Пловдив ще бъде проверен от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за неизползването на помощни средства при конвоирането на затворника Тома Ендрев, който избяга на 21 февруари, а вчера беше зложен.

Още по темата

Той получи ново обвинение – за бягство от затвора, което предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и за притежаване на амфитамини, каза районният прокурор Гергана Мутафова.

Тя припомни, че Ендрев е избягал от затвора по време на конвоирането му от затворническото общежитие до централния корпус на затвора.

Той е трябвало да бъде преместен заради нарушение на правилата - бил е видян от служител на затвора на главната улица в града без да има разрешение за това.

Ендрев излежава присъда от 18 години, която е сборна за няколко престъпления, в това число и за убийство.

Около 22:30 часа на 21 февруари той е бил вече обявен за издирване, а на 24 февруари криминална полиция получава оперативна информация за местонахождението му.

На 26 февруари той бе заловен и арестуван на ул. "Телериг" в квартирата на Мариан Пенев, бивш затворник.

По думите на районния прокурор има данни, че Ендрев е бил два пъти в апартамента на Пенев - в петък и събота, като последния ден е останал да преспи там.

Заместник-директорът на полицията в Пловдив комисар Георги Георгиев добави, че най-напред е бил задържан Мариан Пенев извън дома си, след което лично той завежда полицията до квартирата си.

Тепърва ще се уточнява дали Пенев е знаел, че укрива избягал затворник.

По време на разследването са проверени 15 квартири, жп и автогари, както и сигнал за пребиваването му във Варна, каза още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ined преди 7 години
Спешно трябва да сложат термоизолация на оградата на затвора за да не избяга топлото
2
0
 
3
 
! Отговори
Бахура преди 7 години
Затвора в Пловдив !? И сте публикували снимка на Бургаския затвор ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Хайде преди 7 години
да проверят първо как така осъден за убийство (това със сборната присъда е пълна глупост), не се намира в затвора,а отсреща в ТПО-то,или както го нарича авторката общежитие!Там са само с леки провинения и присъди!Май някой от шефовете е взел парички!