Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!

Убиецът минал близо до събралите се на местопрестъплението полицаи
Обновена: 28 фев 2017 14:11 | 28 фев 2017 14:07,
128
Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!
Снимка: архив МВР

Йоан Матев е минал на крачки от полицията, хапнал сандвич и измил кръвта си пред погледа на съученици, малко след като наръгал смъртоносно 15-годишния Георги в Борисовата градина.

Според разстановка на събитията, във фаталния ден излиза, че Йоан е бил на поне 7 места след смъртта на Георги, преди да се прибере у дома.

На 2 юни 2015 г. 17-годишният тогава Матев трябвало да е на тренировка по тенис от 10 до 12 ч. Вместо това обаче се обадил на брат си Марсел и му казал, че няма да дойде и ще се "помотае". Така в 11:42 ч той срещнал Игнатов, който чакал приятелката си Лора Крашевска да свърши с часовете.

Още по темата

Матев искал да обере момчето, но след като го наръгал, се уплашил и избягал, без да вземе нищо. Часът е засечен от справка на клетките на мобилните оператори.

Само минута по-късно Матев се появява срещу сградата на БНР и е засечен от камера. Часът ѝ показва 11:30, но според експерти е грешен и става дума за 11:43 ч. Няколко мига по-рано Йоан се е отървал от ножа, но това е попаднало в мъртва за снимачката точка.

Младежът хуква по бул. "Драган Цанков" в посока Телевизионната кула. По пътя му отново е сниман от камера на автокъща.

Маршрутът на Йоан в следващите минути остава неясен за разследващите. Знае се, че е успял да стигне до Румънското посолство на ъгъла на бул. "Михай Еминеску" и бул. "Шипченски проход". Там хвърлил суитшърта си, пише "24 часа".

Около 12 часа той се обажда на брат си и му казва, че е в района на Борисовата градина. Марсел току-що е приключил тренировка. Йоан отива при него и му разказва за срещата си с Георги. По това време задържаният все още не знае, че Игнатов е починал.

"Стана грешка. Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", казал Йоан на брат си.

В следващите минути към Матеви се присъединява техен приятел. Тримата напускат кортовете и минават покрай Сектор "Б" на националния стадион "Васил Левски", завиват вляво, минават покрай Конната база и тръгват по бул. "Драган Цанков".

Около 12:15 младежите си вземат сандвичи от магазинче до "Римската стена". След като хапват, отново минават край Конната база и виждат много полицаи там, но не се спират. В следващите минути маршрутът на Матев се губи.

Около 14 часа той вече е в училището си - частната езикова гимназия "Езиков свят". Там негови съученици го видели да мие кръв от дясната страна на челото си. Дни по-късно го познали като "самотния бегач", чиито снимки бяха разпространени от МВР след убийството.

Никой обаче не подал сигнал в полицията. Официално младежът бе издирван като свидетел, а не като извършител на убийството.

Той бе заловен, след като неговата съученичка Стефани Вълчанова се свързала с приятелката на убития Георги - Лора Крашевска, за да ѝ каже, че познава младежа от записите, разпространени от МВР.

Крашевска подала сигнал, а в сряда Матев и брат му Марсел бяха задържани. По-малкият от двамата разказал всичко и посочил шахтата, в която бил хвърлен ножът.

Вчера прокуратурата обяви, че всеки, който е разпознал Йоан на снимките, с които бе издирван, но е замълчал, ще бъде предследван от закона.

Директорката на училището Василка Николова пък заплаши със съд всеки, който петни доброто й име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
45
 
! Отговори
Da da преди 7 години
Тати граничен полицай, мама пр. Дали синковеца не е страдал от синдрома тати има служебна карта.Представете си колко нормално е било за него случилото се след като отивс да си хапне, да си обикаля около борисовата градина без никакъв страх че там гъмжи от полицаи и то с кръв по главата.На всички стана ясно че е бил прикриван. Лошото че сега и от делото нищо няма да излезе. След 1-2-3 год. някъде между другото ще напишат че е оправдан и най-много да съди държавата за престоя си в ареста.
91
7
 
16
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Цялата статия е един буламач.Срам за полицията ако наистина това са им доказателствата. И срам зз това, че се правят подобни изявления от уж висши полицаи.
90
19
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Всичко това са глупости и не са никакви годни доказателства.Никой съд няма да го осъди по такива измислици.
89
0
 
48
 
! Отговори
Сто преди 7 години
Добре помня как от МВР обясняваха, че преглеждат всички записи на камери в района много обстойно. Дори им бяха нужни няколко дни да го направят. И какво излиза, наш Йоан обикалял цял час района с дюнер и кървава рана на челото и нищо....
88
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, дали името на единственият човек, който е съдействал, т.е. момичето им решава случая, а те ако може и снимка и егн да разгласят!!!! Не мислят тези от МВР-то и това си е, то няма и с какво....Не знам, след 4-5 г., като излезе този ***, как ли ще живее това момиче?
87
2
 
48
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
И все пак, какви са родителите му?Частно училище, уроци по тенис, все скъпи занимания.А и всички уплашено мълчат. Мутри или политици? Не вярвам, да е син на Бай Пешо стругаря, или на Мара чертожничката, ако беше така, отдавна да са го хванали.Може би са прави част от пишещите по-долу, но не е ли редно, да се напише официално в статията, от какво семейство е? От опит знам, че най безнаказани се чувстват децата или на мутри, или на политици,което май е същото, чак след това-децана полицаи и адвока
86
0
 
27
 
! Отговори
Lavazza преди 7 години
Айде да го тикат у кауша тоя... тама да яде сандвичи и разни други работи
85
1
 
31
 
! Отговори
уБавци преди 7 години
абе кво опсъждате бе вие да не идвате от камената ера .... щом го е наръгал и го е убил веднага в затвора . нали ако не го осъдят и не го вкарат в затвора утре всички ще тръгнем с ножове и секири по илиците и ще се изйолим бе малауууу.мници кво ми пишете дебати тука я се осъзнайте
84
23
 
21
 
! Отговори
al преди 7 години
Ами нали искахме ДЕМОКРАЦИЯ ??? Ето - това е тя!
83
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен1, ехооо, екперта по законосъобразност, какво общо има законността на камерите?! Въпросът е, че всички са знаели кой е човекът от записите и са си мълчали!Което е меко казано безотговорно и може да се класифицира като укриване.
82
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е ала -бала хораааа, лъжат ни пак! Случаят веднага се "разплете" щом главния полицай си подаде оставката, наложиха му я! И? Хох веднага се разплете чорапа... работа е от ясна по ясна. Прикриване от най високо място, мама от ГЕРБ, наши хора ... иначе ако беше станало ясно кой е, нали това ще е срамно петно по партията! Така мисли Корлеоне от Банкя, така действат и слугите му...
81
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТДа уточним. Не 20 години.Присъдата ще е 8г,защото към момента на престъплението е бил непълнолетен. За добро поведение,ще му налят присъдата на 5г. Ако работиш в затвора 2 дни се боят за три или присъдата се намалява а 1/3. Вицепрезидента има право да помилва. Психолози ще кажат-младо момче,сгрешил е,но животът му сега започва.Всеки има право на втори шанс. реално ще лежи 2 години. Тъкмо ще излезе в разцвета на силите си. Да му мисли Стефани.
80
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Директорката на училището Василка Николова" директно към сливенския да я пращат...
79
3
 
33
 
! Отговори
до 89 преди 7 години
Ето го типичното робко мислене- нямало да свидетелсва, защото щяло да му се появи името в интернет. Драги, разкриваш убиец. Явно това, че някой ще ти научи робското именце, е по-страшно за тебе от това едно убийство да остане неразкрито? Много, много ми е жал за хора с мислене като твоето. Няма смисъл да коментираме какъв е социалният ти статус- ясно е какви са ти доходите. Да не ревеш за повече, няма и да посмееш де, защото си един страхливец.
78
2
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
От какво се страхуват? От 17 годишен *** дето ше излезе след 20 години от пандела с луфт между краката. Те не свидетелстват срещу групировка коза настра бе хахахахах боже
77
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички които се възмущават, защо близки,приятели,съученици и т.н не са подали сигнал.Ами,за де не им се появи името в интернет,затова.
76
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала!!! Изтече и името на свидетелката. После,защо хората си мълчали и не искали да свидетелстват пред полицията. Професионализъм та дрънка. Може да е от лошите условия на труд. Ако се пенсионират след 1 месец трудов стаж с 100 брутни заплати , сигурно нямаше да е така.
75
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75 "И кога Лора подава сигнал в полицията? Две години ми се губят някъде"Боли я .... Лора за момчето. Сигурно за две години е сменила 10 мъже,минимум.
74
0
 
45
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Не е ясно какво са знаели директорката, учителите и съучениците на Йоан за случилото се , но е срамно за бездействието, липсата на професионализъм на родната ни полиция /най многобройната в Европа на глава население/ и вечно искаща облаги! Да не проверят шахтата, която е била на 10 м. от мястото на убийство на момчето....!!! Имало вода и металотърсачът не реагирал....! Боже...! Колегите им по света цели езера и реки претърсват-ТЕ една шахта с две кофи вода НЕ....!
73
2
 
103
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
Значи да обобщим:1. Ножът е захвърлен до близка на местопрестъплението шахта.2. Татин Йоанчо се размотава из цяла София с петна от кръв. Включително минавайки покрай група полицаи.3. Два класа от гимназията са го разпознали. Директорката и тя.4. Сниман е от сума ти камери по целия маршрут.5. Телефонът му е "хванат" и от мобилните оператори.Въпросът ми е какво правиха 2 години, за да не успеят да го хванат?! Струва ми се, че в една нормална държава, това щеше да отнеме часове.