Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!

Убиецът минал близо до събралите се на местопрестъплението полицаи
Обновена: 28 фев 2017 14:11 | 28 фев 2017 14:07,
128
Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!
Снимка: архив МВР

Йоан Матев е минал на крачки от полицията, хапнал сандвич и измил кръвта си пред погледа на съученици, малко след като наръгал смъртоносно 15-годишния Георги в Борисовата градина.

Според разстановка на събитията, във фаталния ден излиза, че Йоан е бил на поне 7 места след смъртта на Георги, преди да се прибере у дома.

На 2 юни 2015 г. 17-годишният тогава Матев трябвало да е на тренировка по тенис от 10 до 12 ч. Вместо това обаче се обадил на брат си Марсел и му казал, че няма да дойде и ще се "помотае". Така в 11:42 ч той срещнал Игнатов, който чакал приятелката си Лора Крашевска да свърши с часовете.

Още по темата

Матев искал да обере момчето, но след като го наръгал, се уплашил и избягал, без да вземе нищо. Часът е засечен от справка на клетките на мобилните оператори.

Само минута по-късно Матев се появява срещу сградата на БНР и е засечен от камера. Часът ѝ показва 11:30, но според експерти е грешен и става дума за 11:43 ч. Няколко мига по-рано Йоан се е отървал от ножа, но това е попаднало в мъртва за снимачката точка.

Младежът хуква по бул. "Драган Цанков" в посока Телевизионната кула. По пътя му отново е сниман от камера на автокъща.

Маршрутът на Йоан в следващите минути остава неясен за разследващите. Знае се, че е успял да стигне до Румънското посолство на ъгъла на бул. "Михай Еминеску" и бул. "Шипченски проход". Там хвърлил суитшърта си, пише "24 часа".

Около 12 часа той се обажда на брат си и му казва, че е в района на Борисовата градина. Марсел току-що е приключил тренировка. Йоан отива при него и му разказва за срещата си с Георги. По това време задържаният все още не знае, че Игнатов е починал.

"Стана грешка. Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", казал Йоан на брат си.

В следващите минути към Матеви се присъединява техен приятел. Тримата напускат кортовете и минават покрай Сектор "Б" на националния стадион "Васил Левски", завиват вляво, минават покрай Конната база и тръгват по бул. "Драган Цанков".

Около 12:15 младежите си вземат сандвичи от магазинче до "Римската стена". След като хапват, отново минават край Конната база и виждат много полицаи там, но не се спират. В следващите минути маршрутът на Матев се губи.

Около 14 часа той вече е в училището си - частната езикова гимназия "Езиков свят". Там негови съученици го видели да мие кръв от дясната страна на челото си. Дни по-късно го познали като "самотния бегач", чиито снимки бяха разпространени от МВР след убийството.

Никой обаче не подал сигнал в полицията. Официално младежът бе издирван като свидетел, а не като извършител на убийството.

Той бе заловен, след като неговата съученичка Стефани Вълчанова се свързала с приятелката на убития Георги - Лора Крашевска, за да ѝ каже, че познава младежа от записите, разпространени от МВР.

Крашевска подала сигнал, а в сряда Матев и брат му Марсел бяха задържани. По-малкият от двамата разказал всичко и посочил шахтата, в която бил хвърлен ножът.

Вчера прокуратурата обяви, че всеки, който е разпознал Йоан на снимките, с които бе издирван, но е замълчал, ще бъде предследван от закона.

Директорката на училището Василка Николова пък заплаши със съд всеки, който петни доброто й име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
74
 
! Отговори
алоооооо... преди 7 години
каквото е заснето от камери, е заснето преди БЛИЗО 2 ГОДИНИ! кръвта, която си е измил, е също отпреди 2 години. ножът и дрехите са изхвърлени тогава, най-късно на другия ден са разпитани всички от училището му. отделно са проверени 30.000 човека! и ако някакво момиче не беше звъннало да каже на друго момиче, нямаше да има нищо?!? На глупави ли ни правите, или една 17 годишна е свършила работата на 2000 полицаи, за която са взели милиони в заплати оттогава,а? нещо не се връзва.
71
0
 
58
 
! Отговори
ferdy преди 7 години
Така ще се умножат още повече хората, които ще проявяват гражданска съвест и ще помагат на полицията. Публикувайте им имената, лични данни, за да ги знае цял свят, за да се чувстват сигурни и в никакъв случай да не се страхуват от мъст. Я сега да видим имената на свидетелите не е следствена тайна...!?
70
2
 
49
 
! Отговори
rofl преди 7 години
И по случайност, тия всичките случайни събития се случват след напускането на главсека на мвр и преди избори... А прокуратурата ще разследва някакви опикани ученици, вместо половината МВР да се разбере кой и за колко го е покрил тоя малък б.оклук, ега го направят булка в панделата!!!
69
0
 
26
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До MAKEDONУбиеца е с македонски произход бе,баща му е митничар на вашата граница и сигурно и е твой баща,гюзлеме скопско!!
68
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 7 години
До АнонименДо някъде имаш право. По принцип съдът не приема записи като пряко доказателство за извършено престъпление, тъй като тези записи могат да бъдат манипулирани много лесно. Имайки предвид обаче всички останали преки, а не косвени доказателства срещу това "нещо" (просто не мога да го нарека човек), мисля, че това дали ще приемат записи или не далеч няма да го спаси, за щастие.
67
0
 
25
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Петърчо"Искал е да си покачи адреналина." - Не се прави така с нож. Правиш си 2 последователни "ножки" и си изчерпваш адреаналина.
66
8
 
3
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Aman be.... pocnavte za eden sendvic da se kolite e daleku ke ja doterate......
65
2
 
43
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Важното е в случая изобщо да не се взема под внимание, че този е бил непълнолетен към момента на убийството, което е извършил! Щом се е прикривал, и са го прикривали и то много хора, всички да му правят компания в затвора. За него доживот, а за укривалите го по 5 години! И такива случаи ще намалеят драстично. Защото знаейки ефикастността на правосъдието доста ей такива, като тоя твърде лесно вадят ножа!
64
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До .........как така имената на свидетелите се обявяват свободно по медии и навсякъде.....А защо да не се "развяват", това да не е класифицирана информация. Обществото има право да знае. Освен това, защитен свидетел е различно от "анонимен" свидетел, това да не са ви холивудските филми.
63
0
 
25
 
! Отговори
ганьо преди 7 години
а сега гледайте да не го опущите
62
0
 
74
 
! Отговори
:( преди 7 години
В България осъдените престъпници в медиите са с инициали, да не разсърдим БХК, а свидетелите им пишат 3-те имена, възраст и адрес. За да не се затрудняват мафиоти. Скапана ***, не държава.
61
1
 
36
 
! Отговори
чочо преди 7 години
защо да не ти петним името бе николова. а ако убитото дете беше твоето.
60
2
 
52
 
! Отговори
Браво на момичето! преди 7 години
Браво на това дете Стефани Вълчанова! Радев да не се мотае, а да и даде орден "Стара планина", заслужава го повече от политиците, които го имат. И да и сложи охрана. Излезе по-смела от всички мишки в училището, а и от разследващите полицаи, които явно са потулвали нещата. Няма как цяло училище да знае, само полицията да не е разбрала. Крили са мишката, заради таткото, който явно е близък на някоя клечка в полиция или тогавашното правителство.
59
1
 
23
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Вероятно се касае за умишлено убийство, обяснението за непредумишлено убийство звучи неестествено. - Наблягането, че полицията чак сега разбрала кой в убиеца , също звучи фалшиво, като се има предвид възможностите и , и уликите с които е разполагала оше в първите дни, седмици и месеци. Соченето на виновни за липсата на разкриване на убиеца е внушаване да се търси вина другаде. Директорката и учениците като са подозирали, не означава, че са присъствали на инцидента.
58
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kreshtql yuda agbar
57
3
 
33
 
! Отговори
Бай Х преди 7 години
"Крашевска подала сигнал, а в сряда Матев и брат му Марсел бяха задържани."а бившия главен секретар обясняваше в събота на Марчева ...че всичко било в резултат на много труд и професионализъм и нямало късмет в цялата работа......тя не разбраха ли, че номерата и са много изтъркани...
56
6
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 7 години
Трябва ли са му пари за сандвич, не е ли очевидно...
55
0
 
5
 
! Отговори
До Българин преди 7 години
То и сега има достатъчно ояли се тюфлеци, ти искат още повече да станат.
54
0
 
74
 
! Отговори
.... преди 7 години
Добре бе маа му стара..... Аз ли съм *** , че не разбирам как така имената на свидетелите се обявяват свободно по медии и навсякъде без никакви притеснения и *** никой не му прави впечатление този факт. Само егн-то и адреса дето не са и изтипосали на момичето..
53
0
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
До Анонимен Знаеш ли пр. колко лесно е да се пререже сънната артерия? И дали знаеш колко бързо след това умира човек? Така че не е задължително оръжието да е голямо за да причини смърт. Да не говорим че жертвата е намушкана в предела на сърцето. В целия случай точно причината за смъртта не е поставена под съмнение.