Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!

Убиецът минал близо до събралите се на местопрестъплението полицаи
Обновена: 28 фев 2017 14:11 | 28 фев 2017 14:07,
128
Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!
Снимка: архив МВР

Йоан Матев е минал на крачки от полицията, хапнал сандвич и измил кръвта си пред погледа на съученици, малко след като наръгал смъртоносно 15-годишния Георги в Борисовата градина.

Според разстановка на събитията, във фаталния ден излиза, че Йоан е бил на поне 7 места след смъртта на Георги, преди да се прибере у дома.

На 2 юни 2015 г. 17-годишният тогава Матев трябвало да е на тренировка по тенис от 10 до 12 ч. Вместо това обаче се обадил на брат си Марсел и му казал, че няма да дойде и ще се "помотае". Така в 11:42 ч той срещнал Игнатов, който чакал приятелката си Лора Крашевска да свърши с часовете.

Още по темата

Матев искал да обере момчето, но след като го наръгал, се уплашил и избягал, без да вземе нищо. Часът е засечен от справка на клетките на мобилните оператори.

Само минута по-късно Матев се появява срещу сградата на БНР и е засечен от камера. Часът ѝ показва 11:30, но според експерти е грешен и става дума за 11:43 ч. Няколко мига по-рано Йоан се е отървал от ножа, но това е попаднало в мъртва за снимачката точка.

Младежът хуква по бул. "Драган Цанков" в посока Телевизионната кула. По пътя му отново е сниман от камера на автокъща.

Маршрутът на Йоан в следващите минути остава неясен за разследващите. Знае се, че е успял да стигне до Румънското посолство на ъгъла на бул. "Михай Еминеску" и бул. "Шипченски проход". Там хвърлил суитшърта си, пише "24 часа".

Около 12 часа той се обажда на брат си и му казва, че е в района на Борисовата градина. Марсел току-що е приключил тренировка. Йоан отива при него и му разказва за срещата си с Георги. По това време задържаният все още не знае, че Игнатов е починал.

"Стана грешка. Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", казал Йоан на брат си.

В следващите минути към Матеви се присъединява техен приятел. Тримата напускат кортовете и минават покрай Сектор "Б" на националния стадион "Васил Левски", завиват вляво, минават покрай Конната база и тръгват по бул. "Драган Цанков".

Около 12:15 младежите си вземат сандвичи от магазинче до "Римската стена". След като хапват, отново минават край Конната база и виждат много полицаи там, но не се спират. В следващите минути маршрутът на Матев се губи.

Около 14 часа той вече е в училището си - частната езикова гимназия "Езиков свят". Там негови съученици го видели да мие кръв от дясната страна на челото си. Дни по-късно го познали като "самотния бегач", чиито снимки бяха разпространени от МВР след убийството.

Никой обаче не подал сигнал в полицията. Официално младежът бе издирван като свидетел, а не като извършител на убийството.

Той бе заловен, след като неговата съученичка Стефани Вълчанова се свързала с приятелката на убития Георги - Лора Крашевска, за да ѝ каже, че познава младежа от записите, разпространени от МВР.

Крашевска подала сигнал, а в сряда Матев и брат му Марсел бяха задържани. По-малкият от двамата разказал всичко и посочил шахтата, в която бил хвърлен ножът.

Вчера прокуратурата обяви, че всеки, който е разпознал Йоан на снимките, с които бе издирван, но е замълчал, ще бъде предследван от закона.

Директорката на училището Василка Николова пък заплаши със съд всеки, който петни доброто й име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Стефани! Да е жива и здрава!
51
0
 
55
 
! Отговори
Много моля! преди 7 години
Моля уважаемите журналисти, които толкова охотно осъждат поведението на замълчалите свидетели, не само да пишат името на момичето, съобщило за предполагаемия убиец, но да публикуват снимката и адреса му. Това за да могат близките на обвинения младеж да си поговорят / лично, или чрез близки мутропознати/ с него! А и за да се докаже , че анонимността на свидетелите у нас е повече гарантирана и никой потенциален свидетел не бива да се страхува за безопасността си, ако даде инфо на МВР!
50
0
 
28
 
! Отговори
перо преди 7 години
"Директорката на училището Василка пък заплаши със съд всеки, който петни доброто й име" - КАКВО ДОБРО ИМЕ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА? Народът има една приказка - *** *** НЕ ХВАЩА. Собствениците на училището секунда не трябва да я задържат на този пост, ако е вярно, че е разпознала издирвания, камо ли пък да го е съветвала да си извади медицинско...
49
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е добре де колко е бил голям тоя нож, човек трудно може да бъде убит с едно намушкване, в повечето случай при обири с хладно оръжие най-много се стига до прорезни рани
48
2
 
22
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Защо се е опитал да го ограби? Ами при положение че всеки уикенд си на почивка я Австрия я Гърция , на 18-се години да имаш собствена кола и не пропускаш възможност да прекараш вечерта си в чалготека и да се фукаш за това по фейсбук , да имаш баща който може да те извади от повечето ситуации в които си затънал. Това генерира при младите хора скука от живота а това в комбинация с необходимостта да се доказва като мъжкар ако е с ниско самочувствие и ето ти защо. Искал е да си покачи адреналина.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може това да е за пари.
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35И де са блели бюстителите на реда като е минал покрай тях омазан в кръв?яли са банички, то друго могат ли?
45
1
 
44
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Добре бе вие *** ли сте , как може името на момичето което го е издало да напишете , и после защо всички го крият , ами защото разни *** ще разгласят на целия свят кой го е издал. Значи ако започне чистка някаква , журналистите ще са първите защото са безпринципна с,***
44
0
 
3
 
! Отговори
гого преди 7 години
43нама по ясно кск да ти го кажат, за подробности СДВР
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честно да Ви кажа, аз на версиите на нашата милиция не вярвам, там от край време работят най не компетентните хора, така че..
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До GodСлед това помагайте на полицията при "гарантирана анонимност".точно тъпитe куки са казали името на момичето. Нeщастници, нищо не става от тях.
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41Тия са най-гадните комплексари. Презадоволени, получили всичко наготово, но искат още и ако може - без да се напъват. Въпрос на възпитание. Няма как бащата да си изкарва парите с кражба и да очакваш, че сина му ще работи нещо различно. С такива родители - такива деца.
40
4
 
20
 
! Отговори
анализ преди 7 години
Матев искал да обере момчето, но след като го наръгал, се уплашил и избягал, без да вземе нищо.Това не го разбирам ?! Как така срещаш непознат човек и ей така, от нищото решаваш да си го обереш (все едно да си купиш баничка от лафката) и между другото, "профилактично да го боднеш" ?! Не ми се връзва нещо - няма го мотива. Трябва да има "нещо захапано" между тях двамата в миналото, иначе просто няма логика
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По логиката на "Ели (24)" - Ако разпозня тоя дето ме е изнасилвал "... да знаете, че няма да кажа, че после всичките ми лични данни ще бъдат оповестени..."А ако Ви направи това "добро" няколко пъти също ли няма да кажете???Затова в БГ-то много бързо се покриват престъпниците - Почти всеки свидетел "Ни лук ял, ни лук мирисъл"!!!БГ-то така си и остана - протурско и проруско племе!
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази история звучи все по-нереално. Убийство с цел грабеж в центъра на София посред бял ден, сумати народ е бил наясно с всичко това, а до ушите на обикновения човек достигат някакви откъснати едно от друго обстоятелства, кое от кое по-странни и в липса на връзка с предходното в развален телефон. А истинските неща не се научават от новините, а се сблъскваме с тях, и едно от тях е фактът, че нелепо си отиде едно 15-годишно момче и всичките драми покрай смъртта му не могат да го върнат.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До LAPDтюфлеци, кви да са. Уволнявай цялата сгaн и назначавай нови.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре де, тоя *** уж е от богато семейство,(поне така представят нещната) какво е тръгнал да ограбва момчето?
35
4
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Кой може 100% да разпознае човек от снимка с подобно качество въпреки че го познава? Тук не става за някаква игра "разпознай човека и спечели" а за заподозрян за убийство. Ако добавим и това че Йоан е син на богати родители които имат голямо влияние тъй като баща му е полицай а майка му журналист и картинката става пределно ясна защо никой не го е издал на полицията. А медиите вместо да пишат глупости нека да оставят съдиите и полицията да си свършат работата.
34
0
 
41
 
! Отговори
God преди 7 години
Сега тъпите журналисти трябва да напишат и адреса на момичето, което е издало убиеца на приятелката на убития, както и имената на близките й. Така бащата на убиеца ще се "погрижи" по-лесно за тях. След това помагайте на полицията при "гарантирана анонимност".
33
5
 
11
 
! Отговори
никой не ви вярва преди 7 години
Ангажираните институции по криминални случаи през 2015 г,"активно работещи" под прекрасното ръководство на ГЕРБ, да кажат в кое шкафче отлежаваше случая и защо при тези факти не бе решен? Или чак сега, през 2017, за няколко дни всичко се откри? Вече никой не ви вярва. През последните 4 години имаше само безпочвено самохвалство.Статистика и факти говорят. БЕЗ МИСЪЛ ПОД ЛЪСКАВИ КОСТЮМИ И НАДУТИ НАИЗУСТЕНИ ФРАЗИ.И още нагло говорят и се борят за тоз безметежен живот-евалата.