50 питбула, тренирани за бой! В Пловдив

Двамата мъже, които ги отглеждали, отиват на съд
8 мар 2017 15:07,
16
50 питбула, тренирани за бой! В Пловдив
Снимка: flicker

50 питбула, са били обучени и тренирани за бой в производствена сграда в Пловдив.

Районната прокуратура внесе в съда обвинителен акт по случая срещу двама мъже – на 23 г. и на 48 г.

Разследващите са установили, че за четири години, между 2012 г. и 2016 г., двамата са отглеждали и тренирали 50 кучета от породата "Питбул" за боеве. Животните били на различна възраст и от различен пол.

Обвиняеми са отглеждали и тренирали животните като ги подлагали на специален хранителен режим. Този режим бил различен за всяко куче в зависимост от неговата възраст, от това дали му предстои бой или е участвало в такъв.

Още по темата

Използвани били и специфични тренировъчни схеми за подготовката за участие в боеве. Животните били третирани с медикаменти, с препарати за увеличаване на мускулната маса и сила, като например "метан", "тестостерон" и "декадурабулин", и с други лекарства.

В производствена сграда е открита квадратна конструкция, изградена от метални елементи и дъски с височина на стените около 90 см. Дъното на това ограждение е било покрито с текстилна материя, зацапана с червени оцветявания.

На място били установени и два дървени клина, по които е открита кръв.

Монтирана е била осветителна система, включваща прожектор на висока стойка, насочен към заграждението.

По делото са разпитани свидетели, назначени и изготвени са няколко експертизи, като една от тях е комплексна ветеринарно-медицинска с участието на ветеринарен лекар и специалист етолог, който е изследвал поведенческия модел на иззетите питбули.

Установено е било, че силният страх, който са показали, както и тяхната агресивност,  предполагат, че животните са обучавани за бой със себеподобни. Кучетата са иззети и настанени в "Зооветеринарен комплекс"-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Питбул преди 6 години
А и съд на мене не ми трябва Питбул да плаща хората а ти кафе живееш бе брато чак определяш кой кво да прай и кви кучета да гледа ти си за евтаназия бе и е такива като тебе дето говорят само простотии секи има право на мнение вярно е ама като не разбираш За какво изобщо говориш не говори че си смешен е такива като тебе пускат слух че кучетата са зли няма куче което да се роди зло стопаните са виновни и смешници като тебе дето са виждали Питбул само на снимка
18
0
 
3
 
! Отговори
Питбул преди 6 години
Аз лично гарантирам с цената на живота си че ако кучето се социализира от малко и се възпита правилно дори за пазач не става но ако му объркаш психиката от малко проблем за това не се исказваите неподготвени вие казвате да се забрани породата а доберманите, ротвайлерите,немските овчарки,кавкаските овчарки, са ангелчета питбула е агресивен но хората го правят такъв и не бъркайте агресия с междуводова агресия За тва си дръжте мнението за себе си Защото нищо не разбирате от породата
17
0
 
1
 
! Отговори
Питбул преди 6 години
Ти дето говориш че кучетата са зли и ти дето казваш че са зверове що не прочетете малко и да се образовате аз лично съм отгледал 4 питбула и досега мое куче не е захапало човек тия кучета за жертва на човешката жестокост замислете се малко кучето само ли си организира боевете само ли се затваря в клетка или само се тъпче с тестостерон вие говорите глупости хората дето организират боевете и некадърниците дето са гледали само пинчери и не знаят че питбула е много интелигентно енергично и предано
16
0
 
1
 
! Отговори
chezy преди 6 години
До СЪДbrat mi az ima rottveiler i jak russel napadna se izmukna ot sobstveenika izticha 20 metra do nas i uhapa rotvailera celenasocheno shvna li mi misalta
15
0
 
3
 
! Отговори
Бай Х преди 7 години
Глоба и да чукат камъни на магистрала "Струма". Защитници на животните, намесете се!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"аз имам питбул и две деца в къщи"Дано да продължиш да имаш две деца... Ама с това мислене и с тоя звяр в къщи... Дано тебе да те харесва повече на вкус, че децата какво са виновни.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези кучета са зли, защото така ги възпитават! Докога разни лаици ще внушават неща, от които не разбират?И крайно време е хора, които отглеждат кучета за бой и организират боеве, да бъдат вкарвани направо в затвора! Конфискация на кучетата, огромни глоби и в панделата!
12
3
 
6
 
! Отговори
СЪД преди 7 години
Двамата бизнесмени - глоба по 10 000 лева и 2 месеца затвор. Кучетата - да се унищожат. Да се забрани отглеждането на такива породи кучета изобщо в България, както е забранено и на Запад. Който не си предаде злото куче за евтаназия - наказание - вж. горе! И не ми давайте примери, че някои били добри - те са потенциално зли. Защо ви трябва питбул, бе!? Вземете си един Джак Ръсел или Дакел и си гледайте кефа, ама няма да можете да плашите хората с тях
11
6
 
5
 
! Отговори
Петел.бг преди 7 години
Никога не се информирайте от тази имитация на новинари!Това е Руски елктронен вестник, базиран във Варна, а за собственик се представя съпругата на водача на БСП Варна.Представят всичко през погледана комуниссти и руснаци.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е организирана престъпност, най-малко от ранга на нарколаборатория или отглеждане на канабис в големи количества. Играят пари от дейност, която се води незаконна, т.е. има налице ощетяване на държавата в значителен мащаб. Тези би трябвало да полежат добре, ако бяхме с правосъдие и закони намясто.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за кучетата
8
0
 
20
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Няма по-извратено същество от човека!!!
7
9
 
12
 
! Отговори
Айде бе преди 7 години
Ти пък какъв ветеринар си беважното е как е гледано кучето и как се отнасяш към него няма такъв филм като кучета убиици
6
10
 
9
 
! Отговори
Ветеринарен лекар преди 7 години
Колкото и да е жалко, тези кучета са кучета убийци или бъдещи такива, те не могат да бъдат превъзпитани.Не не хуманно за бъдещите жертви - хора кези зивотни да бъдат настанявани с обществени средства .Евтаназия
5
5
 
7
 
! Отговори
кинолог преди 7 години
Домашното куче произхожда от вълка. Мозъка му е с 1/3 по-малък. Интелекта на зряло куче е колкто на 1 месечен вълк.Хората са го селекционирали, притъпявайки интелекта му за да го изплзват за свои нужди, осигурявайки му редовна храна. До колко е морално да се използва кучето за боеве, за лов, за охрана или за жива плюшена играчка е въпрос на философски спор. Факт е, че има несъизмеримо повече кучета, отклкото вълци.Явно кучутата имат по-добра еволиционна стратегия от вълците.
4
0
 
11
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
А защо пропускате факта, че единият е бивш полицай?ЦИТИРАМ:".......... От момента на изземването на кучетата по съответния законен ред същите се настанени в ОП Зооветеринарен комплекс-гр. Пловдив. Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна! "
3
0
 
25
 
! Отговори
qwe преди 7 години
напишете им имената на тези г*внари
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гадни мързеливци,исащи да спечелят от мъката на кучетата
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв съд бе!?Затваряте ги в една клетка със всичките питбули за две седмици без храна и вода и готово.