Бургазлия с условна присъда за купуване на гласове

Мъжът опрощавал кредити в хранителен магазин за глас на местния вот
0
Бургазлия с условна присъда за купуване на гласове
Снимка: архив, БулФото

Бургазлия е осъден условно за купуване на гласове по време на местните избори 2015 година. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас.

Наказание от 11 месеца "лишаване от свобода", изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години, е наложено на Станислав Петров от Бургас. Той е приел всички факти от обвинителния акт, признал е вината си и се е споразумял с прокуратурата. Наложена му е и глоба в размер на 9 000 лв.

От началото на месец октомври 2015 г. до 23 октомври 2015 г. в кв. "Долно Езерово", в магазин за хранителни стоки на ул. "Химик“, Петров предложил и дал пари на други лица, за да гласуват в полза на определен кандидат от листата с кандидати за общински съветници на политическа партия.

В 24 случая били предлагани пари на хора да гласуват за определен кандидат или са опрощавани кредити на клиенти към хранителния магазин, като дълговете са били поемани от Петров. Минималната сума, давана на един човек, е 40 лв., а максималната 120 лв., като човекът, получил сумата, е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души. Общо дадените от Петров пари са в размер на 1 084 лв.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари