Д-р Павлов за смъртта на Алекс: Все едно е моето дете

"Трагедията на едно семейство се използва за политика"
15 мар 2017 17:35,
44
Д-р Павлов за смъртта на Алекс: Все едно е моето дете
Кадър: Dnes.bg

Зъболекарят д-р Валентин Павлов, който е разследван за смъртта на 14-годишния Алекс, обяви, че е недопустимо трагедията на едно семейство да се използва за политически пиар.

Със сълзи на очи Павлов обясни, че болката от смъртта на 14-годишния Алекс и за него, и за целия екип, участвал в операцията, е огромна. "Все едно моето дете е починало!", каза той, цитиран от БТА.

Д-р Павлов обясни отново, че и той, и екипът на клиниката са направили всичко възможно момчето да бъде спасено.

Още по темата
Павлов е кандидат- депутат за следващия парламент. Днес ЦИК реши да свали кандидат-депутатския му имунитет, както поиска вчера главния прокурор Сотир Цацаров. Така на стоматолога ще може да му се повдигне обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост.

За трагедията се разбра вчера макар и случаят да е от юни миналата година. Тогава, при рутинна операция за отсраняване на киста в челюстта, състоянието на 14-годишното момче се влошава. Малко по-късно то умира в "Пирогов".

Прокуратурата обвинява за смъртта му д-р Павлов, който е извършил операцията, и който е управител на клиниката. Според обвинението той е използвал упойка, за която има предупреждения, че може да доведе до фатални последици, без да има антидот за нея.

Според зъболекаря обаче момчето е страдало от рядка генетична болест, която се е отключила след упойката.

И днес д-р Павлов цитира протокол от проверка на Изпълнителна агенция "Медицински ОДИТ", който не е констатирал нарушения в лечебно-диагностичния план и предприетите последващи действия по отношение на извършената оперативна интервенция.

Според констатацията на комисията непосредствена причина за настъпилата смърт е остра сърдечна и дихателна недостатъчност в резултат на малигнена хирептермия. Заболяването се среща изключително рядко, не може да се предвиди, при отключването му овладяването му е почти невъзможно, твърдят в документа доц. д-р Росен Коларов и д-р Райна Боянова.

Д-р Павлов отхвърли обвиненията, че не са спазени анестезиологичните стандарти, каза също, че детето е било транспортирано в "Пирогов" със запазени жизнени функции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do dent !Hodih 10pati da mi vadqt schupen instrument b zab.Schupiha mi zaba I instrumenta e bed o6te neizvaden.No mi taksuvaha vadene na instrument I lechenie na koren.Ne sam v stranata,no kato se probers do sedmici gi podhva6tam.V Viena me pitaha koi selski doktor mi e lekuval zaba.Doichin Angelov imam vsichki snimki ot etapite na lechenie.Tezi sa za zatvor.Osaden lekar ima no zabolekar?Zagubata na edin zab e sredna telesna ....
12
4
 
13
 
! Отговори
BG преди 7 години
Защо си чешате езиците , доктор Павлов е невинен . Дори има направен одит от някаква Агенция .Вчера медиите обвиниха един висш служител на МВР че е бил пиян след катастрофа , днес човека показа кръвна проба която е отрицателна и Министъра не смее да го уволни .Колумбия .
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълната упойка е нещо много сериозно и не може всеки лекар и зъболекар да има право да я използва. Някъде пишеше, че изобщо не са имали анестезиолог - а именно негова е отговорността да следи постоянно как пациента реагира на упойката и в случай на сърдечен арест, да възстанови сърдечната дейност. Недопустима е употребата на пълна упойка в случаи, които не я налагат, без всички лекарства които са нужни и без квалифициран анестезиолог. Още повече, че става дума за дете.
10
0
 
4
 
! Отговори
До Бравос преди 7 години
Абе пич, ти *** ли си? Ти прочете ли въобще кво пише в статията?
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятел, нищо не си разбрал ама пишеш. Упойката предизвиква алергична реакция при хора с това рядко заболяване. За тази алергична реакция е упоменато изрично на опаковката на самата упойка. Също така за тази алергична реакция има антидот, който се прилага ВЕДНАГА след появата на симптомите.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Трагедията на едно семейство" ?!?!?! АМА ЧЕ НАГЛЕЦ!!! Това е лекарска грешка и немарливост, бе, животно !!!
7
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УЖАС ЧАСТНА ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯ.В соца не се информираше Масово обществото за такива случаи. Имаше много но отговаряше се колективно От Глания, Партииния, Отделението, Манипулационното, Вътрешното
6
14
 
6
 
! Отговори
Бравос преди 7 години
До АнонименТо ти се обяснява, че момчето е починало от нещо съвсем различно от упойката а ти антидот та антидот.... Разбирам, че 90% са платени 9% са с крайни политически възгледи, но останалия 1% да не се подвежда по глупостите, които си тиражират.
5
0
 
27
 
! Отговори
Не ми го побира ума преди 7 години
Да оставим настрана престъпната небрежност, да оставим настрана всичко което е причинил на родителите на това дете... Да оставим цялата тази идиотия сътворена от въпросния "зъбоЛЕКАР", как по - дяволите реши да става депутат след всичко това??? Ясно е... отдавна престъпник е = депутат...
4
8
 
18
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
", не може да се предвиди, при отключването му овладяването му е почти невъзможно, твърдят в документа доц. д-р Росен Коларов и д-р Райна Боянова."А бе такива неща, трябва да се поверяват на чуждестранни специалисти да се прави проверка. Точно па БГ лекарите ще си натопят колегите, още повече кой знае колко са некккадърни и те самите...
3
1
 
25
 
! Отговори
Един от нас преди 7 години
Където е Миглена Курева, винаги има гнилост .
2
0
 
13
 
! Отговори
Сандокан преди 7 години
д-р Павлов е кандидат за депутат от "Реформаторски блок"
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, но и прокуратурата има версия, според която за да използваш тази упойка трябва да имаш и антидота, за който се иска разрешение. Трябва запознат правен специалист да цитира закона, за да видим дали има престъпление по правния ред. Иначе е ясно, че става дума за лека немърливост, понеже са нямали антидота, който спасява в 95% от случаите като този според прокуратурата.