Д-р Павлов за смъртта на Алекс: Все едно е моето дете

"Трагедията на едно семейство се използва за политика"
15 мар 2017 17:35,
44
Д-р Павлов за смъртта на Алекс: Все едно е моето дете
Кадър: Dnes.bg

Зъболекарят д-р Валентин Павлов, който е разследван за смъртта на 14-годишния Алекс, обяви, че е недопустимо трагедията на едно семейство да се използва за политически пиар.

Със сълзи на очи Павлов обясни, че болката от смъртта на 14-годишния Алекс и за него, и за целия екип, участвал в операцията, е огромна. "Все едно моето дете е починало!", каза той, цитиран от БТА.

Д-р Павлов обясни отново, че и той, и екипът на клиниката са направили всичко възможно момчето да бъде спасено.

Още по темата
Павлов е кандидат- депутат за следващия парламент. Днес ЦИК реши да свали кандидат-депутатския му имунитет, както поиска вчера главния прокурор Сотир Цацаров. Така на стоматолога ще може да му се повдигне обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост.

За трагедията се разбра вчера макар и случаят да е от юни миналата година. Тогава, при рутинна операция за отсраняване на киста в челюстта, състоянието на 14-годишното момче се влошава. Малко по-късно то умира в "Пирогов".

Прокуратурата обвинява за смъртта му д-р Павлов, който е извършил операцията, и който е управител на клиниката. Според обвинението той е използвал упойка, за която има предупреждения, че може да доведе до фатални последици, без да има антидот за нея.

Според зъболекаря обаче момчето е страдало от рядка генетична болест, която се е отключила след упойката.

И днес д-р Павлов цитира протокол от проверка на Изпълнителна агенция "Медицински ОДИТ", който не е констатирал нарушения в лечебно-диагностичния план и предприетите последващи действия по отношение на извършената оперативна интервенция.

Според констатацията на комисията непосредствена причина за настъпилата смърт е остра сърдечна и дихателна недостатъчност в резултат на малигнена хирептермия. Заболяването се среща изключително рядко, не може да се предвиди, при отключването му овладяването му е почти невъзможно, твърдят в документа доц. д-р Росен Коларов и д-р Райна Боянова.

Д-р Павлов отхвърли обвиненията, че не са спазени анестезиологичните стандарти, каза също, че детето е било транспортирано в "Пирогов" със запазени жизнени функции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Доктор СМЪРТ решил да стане депутат и с чиста съвест се кандидатирал. Смятал е, че като се мушне в топлата бърлога следите му ще изчезнат. И този *** ще кове закони и ще решава съдбата ни? Лика прилика с шефа си - доктор Менгеле. КРаставите магарета се привличат и поддържат, пфууу, не ви е срам!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колега Павлов аз ездва се изхранвам с тази професия ,а Вие как отворихте верига от клиники ,струващи милиони? Не сте по- добър специалист от всички останали , а може би и по- лош ! От къде взехте милиони /кой ви ги даде/ за тези клиники?!
31
0
 
7
 
! Отговори
Павлови са алчни преди 7 години
Преди малко в интервю за "Здравей,Бълтария"бащата на починалото дете каза,че когато е попитал алчното *** защо не са направени изследвания преди анастезията му било отговорено "Такава е нашата практика".Тяхната практика е да поставят под анастезия без изследвания,за да лапат пари от здравната каса.***!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vseki trqbva da znae kakvo e lajica za negovata usta...nalqvo i nadqsno se predlagat v posledno vreme implanti,palni anestezii i drugi ot kolegi karashti tridnevni kursove...vsichko e komersialno otdelno bulgarina otdavna e lekar i zabolekar s GOOGLE...mnogo neshta sa sbarkani
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБългарската фармацевтична и здравна мафия използват евтини препарати. Живота на човека няма особено висока цена. Жалко за младото момче.
28
0
 
13
 
! Отговори
и все пак... преди 7 години
Никой не отговори на въпроса :ЗАЩО Е БИЛА НЕОБХОДИМА ПЪЛНА УПОЙКА!!?.Има супер качествени МЕСТНИ анестезии където стоматологът си гарантира пълна нечувствителност на пациента при операция. На мен така ми вадиха мъдрец скрит дълбоко в костта, абсолютно нищо не усещах
27
1
 
17
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Както казах и ония ден този бих го убил. Да убиеш дете за 50 лева повече е предумишлено убийство.... и нищо друго. Малък Алчен и Жалък... ДЕПУТАТ. Мислете за кой си давате гласът... Господ Бог да е с вас. От вас зависи....
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В същата клиника една зъболекарка перфорира зъба на детето ми, след което 2 пъти го затваряше и съответно той правеше абсцес. За щастие навреме избягахме от "грижите им" и по чудо успяхме да спасим зъба. Тогава под влияние на саморекламите им си помислих - вероятно собствениците са кадърни, но предвид размера на клиниката не могат да гарантират за целия си персонал. Сега вече ми се струва, че си е добре маркетирана фабрика за пари.
25
0
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
правилно! нека стане депутат и да се скрие на топло! абе тия от Реформаторският блог наистина ли мислят да го държат тоя?
24
0
 
19
 
! Отговори
готин преди 7 години
докторе,научете се освен 5 цифрените суми,дето ги вземате месечно,да носите и отговорност
23
0
 
16
 
! Отговори
ДО 25 преди 7 години
Факта е Един - починало ДЕТЕ . Ако знаеш подробности , обади се в прокуратурата и стани свидетел .
22
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой от пишещите тук , първо, знае ВСИЧКИ факти по случая и , второ, има квалификацията да прецени? Хорската мълва също може да убие човек.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този пък и нагъл , мястото му е в панделата
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18 Има стадарти десетки , те са спасили БДС.За какви имате впредви?
19
1
 
11
 
! Отговори
kjglhoi преди 7 години
Тва е ***. Имаш ли пари си БОГ!!!
18
4
 
16
 
! Отговори
@20 преди 7 години
Родителите са подписали информирано съгласие, това значи, че са информирани за рисковете от процедурата и са съгласни да ги поемат. Лекарската немърливост е НЕСПАЗВАНЕ на процедурата. В случая с това усложнение - подписваш се че приемаш, че има 5% шанс антидота да не подейства, а не че си съгласен лекарите изобщо да нямат антидот! Това да не ти е двустранен протокол за катастрофа. Става въпрос за човешки живот.
17
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има документи, родителите са се подписали, не виждам в какво го обвиняват.
16
0
 
6
 
! Отговори
Експерно становище преди 7 години
Става въпрос за престъпление, непредумишлено убийство причинено по непредпазливост от некомпетентност! Според НК Чл.123 ако деецът след деянието е направил всичко, зависещо от него за спасяване на пострадалия, наказанието е: по ал. 1 и 2 - лишаване от свобода до три години; по ал. 3 - лишаване от свобода до пет години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от три до десет години.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен това, всеки може да провери в уикипедия - с антидот смъртността от точно това усложнение е под 5% ако се реагира бързо и антидотът се даде веднага след като се забележи, че прави алергична реакция. Но в случая това не е имало как да стане, защото са нямали антидота. Лекарите и зъболекарите в България трябва да разберат - има си стандарти за медицинските процедури. Ако не можеш да ги спазиш, просто не ги прави. Ако ли не, съд и това е. Мир на душата на детето.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те са лекари и трябва да знаят за какво иде реч ! Детето не е опитна мишка !? Защо са сложили такава упойка на дете ,като нямат антидот !?