Смела мадама гръмна натрапник, но… я чака затвор

Почерпеният й съселянин нахлул у дома й посред нощ, а тя го чакала с пушка
Обновена: 18 мар 2017 08:04 | 18 мар 2017 07:43,
253
Смела мадама гръмна натрапник, но… я чака затвор
Снимка: "Монитор"

Жена на 42 години простреля с въздушна пушка натрапник, нахлул посред нощ в дома й в село Долно Сираково.

Заради това смелата мадама обаче може да се окаже в затвора или най-малкото да бъде наказана с поправителен труд.

27-годишният й съселянин отдавна се закачал с жената, която живеела сама в селото. Въпреки че досега не го огрявало мераклията решил да се пробва отново, пише "Монитор". Този път преди това мина през местната кръчма за кураж.

След това прескочил оградата на своята съселянка. Жената била известна с това, че хич не си поплюва. Когато почерпеният мераклия прекрачил прага й тя вече го чакала със заредена въздушна пушка. Извикала му да се маха, но това не помогнало. Като видяла, че няма как да го спре, тя стреляла.

За нещастие точно в този момент пияният ухажор се спуснал да отбие пушката от ръцете й.

Така лицето му се озовала точно пред цевта и сачмата го уцелила в окото.

Простреляният отишъл в спешното в Хасково. Медиците го обгрижили, но пациентът отказал да говори какво се е случило. За инцидента били увадомени полицаите, които набързо изяснили случая.

По ирония на съдбата бойната кака с пушката от Долно Сираково може да отиде в затвора за година или пък да бъде наказана с поправителен труд заради стрелбата.

"Защитавала се е, но явно е превишила условията за неизбежна самоотбрана", коментираха хасковски юристи с опит.

Полицаите са иззели пушката с протокол. Срещу защитаващата честа си дама е образувано досъдебно производство по чл. 133 от НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
тази дама трябваше на място да го остави в хоризонтално положение.как може да се съди тази жена това е срам за правосъдието.и това дава право на престъпниците да си позволяват насилствено да влизат чужд дом и да изнасилват къде е киро кирията тека и на нащо правосъдие работата после се чудим защо толкова много престъпления има в българия
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябвало е да се остави да я изнасили,да заведе дело ,а адвокатите на насилника да докажат,че е невинен да го пуснат,а нея да я осъдят за клевета,ето това е правилното.
171
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превишаване правата при самоотбрана е термин взет от законодателството на великая и могучая Россия.
170
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
na BG politik ne my trebva smeli xora,trebvat my meki kitki ta da gi doqt kakto si iskat i kogato iskat
169
0
 
28
 
! Отговори
DA преди 7 години
Нали правосъдната система трябва да има работа. Сега ще съдят жената, после тя ще обжалва и ще съди престъпника и така до безкрайност ще се влачат делата . Адвокати и съдии по този начин печелят от престъпността. Такива са законите против невинните и в защита на престъпността. Това е БГ!
168
0
 
29
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
В Конституцията на РБ/ОСНОВНИЯ ЗАКОН / има три НЕПРИКОСНОВЕНИ неща: чл.17 ал.3 ;чл.32 ал.1 и чл.33 ал.1 - ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ, ЛИЧНИЯТ ЖИВОТ и ЖИЛИЩЕТО на отделния човек !!! Има и чл5 ал.1 Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат !!! "Неприкосновен" означава -- Запазен от посегателства, цялостен !! Е-е-е-е-е.....Какви са тези закони и закончета и тия юристи, прависти и съдии ...Четат като дявола Евангелието и раздават П Р А В О, моля Ви се...,"независими"..
167
2
 
36
 
! Отговори
Ще гласувам преди 7 години
Ще гласувам за партията, която предложи по-свободен режим на оръжие. Не може всяка мутра да има оръжие и да го взима с връзки, а обикновения човек да е незащитен. Влезе ли ми в къщата - край. Имам прово да се защитя. Да чакам да ме убие, осакати? Ай... Народът е виновен. Вместо да излезем на улицата и да си търсим правата, сме се свили като кокошки. Всеки българин със средно трябва да има право на оръжие, и влезе ли у дома - разстрел, това е. Къв народ сме, убиват ни, грабят ни, мълчим като г/ве
166
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 184:Да де, ама виж какво изръсили "юристи с опит" ... да и xyz и юристите :-)))
165
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости. Стреляйте ги като кучета ако влезнат у вас. ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.
164
1
 
25
 
! Отговори
Не си ли го разбрал преди 7 години
В Българските закони няма заложена СПРАВЕДЛИВОСТ. Едничката им цел е да тормозят и окончателно унищожат Българския народ.
163
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как трябваше да постъпи "бойната кака"? Да изчака "трезвеникът" да я изнасили и после да го наръга с нож или? Този сюжет се разигра преди година ;)
162
0
 
33
 
! Отговори
Роши преди 7 години
И какво да направи за да му е адекватна? Да извади твърдо дилдо? Тия не са в ред.
161
2
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Един от Северозападагугълец, легай си че стана време. да не те натисне женкати с стайната антена на респрома.
160
0
 
43
 
! Отговори
българскаработа преди 7 години
И какво е трябвало да направи жената?! Да се бори с нападателя нахлул в дома и ли? Абсурдно е да се търси отговорност от невинната жена, а престъпника да е на свобода. Нали частната собственост беше неприкосновена...Аз съм мъж, но ако някой се опита да ме нападне в дома ми веднага ще му тегля куршума! За съжаление най-големият проблем на България е безграничната тъпотия на българските законодатели и продажността на политиците и и измекярите от т. нар. съдебна система. Срам и позор за България!
159
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко че не е било двуцевка да му извади и другото око.Друтия път да го цели в тестисите и те са две
158
1
 
40
 
! Отговори
Рашо преди 7 години
А когато стане въпрос за промяна на съдебната система, всички магистрати скачат като един, "добра си ни е съдебната система". Не съдят престъпници а невинни хора, зависи кой колко ще си плати.
157
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупландия е царството на Абсурдите... Факт!!!
156
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този закон трябва да се промени. Не може някой да ти влезе в къщата с намерението да те изнасили и ти да не можеш да се защитиш. Просто не може! В крайна сметка става въпрос за жена, тя няма как да го пребие с ръцете си, трябва и оръжие - нож или пистолет. В такъв случай освен ако той не идва с пистолет, очевидно трябва направо да отваря краката и да чака. Защото освен ако не е тренирала бойни изкуства няма как да се защити иначе.
155
0
 
21
 
! Отговори
Бай Осман преди 7 години
За миг си представих, че това куче е нападнало моето дете и веднага се озовах в затвора, защото бих изкоренил цялото семейство на собственика на това куче дето и на всичкото от горе заплашвал жената
154
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тея дето са създали тоя закон за неизбежна самоотбрана не са добре,това да не е дуел бе,къде ще търсиш същото оръжие или същото противодействие като нападателя,пси хар ски закон,не разбирам защо нямаш право да накажеш агресията по какъвто начин можеш,даже е задължително да превишиш силата на противодействие с възпитателна цел