Глобиха онкохирург, взел пари от пациент

Лекарят сметнал парите за благодарност
22 мар 2017 15:30, Красимир Ангелов
13
Глобиха онкохирург, взел пари от пациент
Снимка: Булфото

С 1500 лева бе глобен лекар от Велико Търново, прибрал пари от своя пациентка, постанови Великотърновският апелативен съд.

Окръжният съд в града призна за виновен доктор от Онкохирургичното отделение на "Комплексен онкологичен център" - гр. Велико Търново за това, че за извършена работа е получил имотна облага, която не му се следва. Лекарят бе освободен от наказателна отговорност и бе наказан административно, съобщава „24 часа“.

Случката е от лятото на 2016 година, когато лекарят поискал на три пъти суми от оперирана възрастна жена от Габрово с рак на гърдата. Първо през месец май синът на болната платил 300 лв. за хоспитализиране и оперативно лечение на своята майка.

В края на юни медикът си поискал още 150 лв. за насочване за медицински преглед и изследвания от същата пациентка. Когато за трети път онкохирургът казал, че е нужно заплащане, синът на болната жена се ядосал и сигнализирал полицията. Докторът бил пипнат в кабинета си с белязаните банкноти.

Пред разследващите той се оправдал, че сметнал парите за благодарност от доволната пациентка.

Решението на Апелативният съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това не го разбирам, нали ако хората са доволни от това че си върши работата то тоя няма да има ден в който да се прибира без някой роднина да му е докарал нещо от благодарност.
Виждал съм особено при джипитата как бабите носят всичко от зимнина - до скъпи алхоколи. Ако видите в кабинет на личният си лекар безалкохолни напитки и сладки то не си мислете че те са ги купували.
Ама да, S класата не се движи на храна иска... при него ГАЗ че да му е по евтино на душата..
12
0
 
4
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
Всичко е пари.... приятелю всичко е пари... знаете ли как се учи медицина 5 г.? Дискотеки,дрехи, подкупи за лектори??? Колко струват??? А вие искате безплатно.... шегаджии, ***.... Грозно но истина. Човек да не се разболее. Съсипва всички близки и умира... Благодаря на всички в парламента в последните години на прехода и Ви Проклинам децата ви да си тръгнат преди Във.... с Обич.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам как можеш да дадеш Хипократова клетва и да мамиш и крадеш от хората. Като не ти стига заплатата отивай в чужбина- лекари се търсят навсякъде. Това не е оправдание, специално за тази професия.
10
0
 
2
 
! Отговори
bigpick преди 3 години
Без ефективни присъди няма да се спре порочната практика. Пък ако ще и без лекари да останем
9
0
 
2
 
! Отговори
Съд?! преди 3 години
В нормална държава наказанието за онкохирурга би било една инжекция с биологичен материал от болната старица.Тука-нищо!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но е опази от доктори.Моя близка пострада и взеха ни сумата пари и на епикризата грешки и лъжливи изследвания за да се ОРКРАДНАТ ПАРИТЕ ПО КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА!!!
7
4
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 години
Който иска да се лекува по европейски да си плаща по европейски! Безплатното здравеопазване е опасно за здравето и живота!
6
2
 
11
 
! Отговори
Ния преди 3 години
Всички знаем че ако не си платим няма да стигнем до операционната.Ще ни оставят да си умрем ако не са спокойни че ще си приберат парсата.
Първо си уговарят хонорара и след това назначават дата за операция.
Изобщо не ги касае има ли пациента,няма ли.Ако искаш да те оперират цакаш,това е.
Как спят нощно време се чудя,страх от Бог нямат ли?
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалкото е, че всичкото що се пише доктор е отворило огромна гъзица за пари. Нямате си и представа колко са станали алчни! Днес заплатите им по 3 000 лева да направят няма да спрат да взимат и изнудват! Само ако се обесят двадесетина доФтора може да има резултат. Така ще ни избиват с неграмотността и алчността си. Искат хиляди без да дават гаранция за резултата. Има съвсем малко от тях които уважават болните. Останалото е лакомо, нагло, безочливо.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
демек на 3 пъти тоя алчен наглец е искал от онкоболната да му "благодарят", те са му благодарили и за него всичко е в разките на нормалното. Правете си сметка колко такива благодарности си е изкрънкал преди да го хванат и за всичко това даже не е осъден условно или поне да му бяха отнели правата за някакъв период?! А сега плаща си глобата с получените от благодарностите пари и продължава
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те / докторите / в БГ обикновено взимат пари, а болестта- същата!!!!!! ГОСПОД ЛЕКУВА, А ДОКТОРИТЕ САМО ПРИБИРАТ ПАРИТЕ- ТОВА Е ИСТИНАТА1
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато взимаше парите не рИва, га го хванаха проплака?
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз давам ама само след добре свършена работа и само и единствено ако не си искат. Който си иска да търкания нара!