Глобиха онкохирург, взел пари от пациент

Лекарят сметнал парите за благодарност
22 мар 2017 15:30, Красимир Ангелов
13
Глобиха онкохирург, взел пари от пациент
Снимка: Булфото

С 1500 лева бе глобен лекар от Велико Търново, прибрал пари от своя пациентка, постанови Великотърновският апелативен съд.

Окръжният съд в града призна за виновен доктор от Онкохирургичното отделение на "Комплексен онкологичен център" - гр. Велико Търново за това, че за извършена работа е получил имотна облага, която не му се следва. Лекарят бе освободен от наказателна отговорност и бе наказан административно, съобщава „24 часа“.

Случката е от лятото на 2016 година, когато лекарят поискал на три пъти суми от оперирана възрастна жена от Габрово с рак на гърдата. Първо през месец май синът на болната платил 300 лв. за хоспитализиране и оперативно лечение на своята майка.

В края на юни медикът си поискал още 150 лв. за насочване за медицински преглед и изследвания от същата пациентка. Когато за трети път онкохирургът казал, че е нужно заплащане, синът на болната жена се ядосал и сигнализирал полицията. Докторът бил пипнат в кабинета си с белязаните банкноти.

Пред разследващите той се оправдал, че сметнал парите за благодарност от доволната пациентка.

Решението на Апелативният съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това не го разбирам, нали ако хората са доволни от това че си върши работата то тоя няма да има ден в който да се прибира без някой роднина да му е докарал нещо от благодарност.Виждал съм особено при джипитата как бабите носят всичко от зимнина - до скъпи алхоколи. Ако видите в кабинет на личният си лекар безалкохолни напитки и сладки то не си мислете че те са ги купували.Ама да, S класата не се движи на храна иска... при него ГАЗ че да му е по евтино на душата..
12
0
 
4
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Всичко е пари.... приятелю всичко е пари... знаете ли как се учи медицина 5 г.? Дискотеки,дрехи, подкупи за лектори??? Колко струват??? А вие искате безплатно.... шегаджии, ***.... Грозно но истина. Човек да не се разболее. Съсипва всички близки и умира... Благодаря на всички в парламента в последните години на прехода и Ви Проклинам децата ви да си тръгнат преди Във.... с Обич.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам как можеш да дадеш Хипократова клетва и да мамиш и крадеш от хората. Като не ти стига заплатата отивай в чужбина- лекари се търсят навсякъде. Това не е оправдание, специално за тази професия.
10
0
 
2
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Без ефективни присъди няма да се спре порочната практика. Пък ако ще и без лекари да останем
9
0
 
2
 
! Отговори
Съд?! преди 7 години
В нормална държава наказанието за онкохирурга би било една инжекция с биологичен материал от болната старица.Тука-нищо!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но е опази от доктори.Моя близка пострада и взеха ни сумата пари и на епикризата грешки и лъжливи изследвания за да се ОРКРАДНАТ ПАРИТЕ ПО КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА!!!
7
4
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
Който иска да се лекува по европейски да си плаща по европейски! Безплатното здравеопазване е опасно за здравето и живота!
6
2
 
11
 
! Отговори
Ния преди 7 години
Всички знаем че ако не си платим няма да стигнем до операционната.Ще ни оставят да си умрем ако не са спокойни че ще си приберат парсата.Първо си уговарят хонорара и след това назначават дата за операция.Изобщо не ги касае има ли пациента,няма ли.Ако искаш да те оперират цакаш,това е.Как спят нощно време се чудя,страх от Бог нямат ли?
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалкото е, че всичкото що се пише доктор е отворило огромна гъзица за пари. Нямате си и представа колко са станали алчни! Днес заплатите им по 3 000 лева да направят няма да спрат да взимат и изнудват! Само ако се обесят двадесетина доФтора може да има резултат. Така ще ни избиват с неграмотността и алчността си. Искат хиляди без да дават гаранция за резултата. Има съвсем малко от тях които уважават болните. Останалото е лакомо, нагло, безочливо.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
демек на 3 пъти тоя алчен наглец е искал от онкоболната да му "благодарят", те са му благодарили и за него всичко е в разките на нормалното. Правете си сметка колко такива благодарности си е изкрънкал преди да го хванат и за всичко това даже не е осъден условно или поне да му бяха отнели правата за някакъв период?! А сега плаща си глобата с получените от благодарностите пари и продължава
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те / докторите / в БГ обикновено взимат пари, а болестта- същата!!!!!! ГОСПОД ЛЕКУВА, А ДОКТОРИТЕ САМО ПРИБИРАТ ПАРИТЕ- ТОВА Е ИСТИНАТА1
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато взимаше парите не рИва, га го хванаха проплака?
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз давам ама само след добре свършена работа и само и единствено ако не си искат. Който си иска да търкания нара!