Съдът оправда напълно Поничките – невинни са!

Обвинението бе за хулиганство и увреждане на чуждо имущество
Обновена: 24 мар 2017 14:58 | 24 мар 2017 14:45,
40
Съдът оправда напълно Поничките –  невинни са!
Снимка: Архив, Булфото

Районният съд във Враца оправда напълно братята Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, след като бяха изслушани и последните експертизи, поискани от председателката на съдебния състав Стела Колчева.

Братята бяха обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор, който почина след побой с тях през януари миналата година в центъра на Враца.

Още по темата

Последното обвинение срещу Поничките бе за хулиганство и увреждане на чуждо имущество. Братята бяха обявени за невинни и по двата пункта, предаде "24 часа".

Делото срещу Поничките тръгна през януари по съкратеното съдебно следствие - без право да се намали присъдата, но с цел процесуална икономия. Заради смъртта на 18-годишният Тодор Йорданов те бяха обвинени в хулиганство с особена дързост.

В хода на разследването беше доказано, че въпреки спречкването между тях момчето е починало от вродено сърдечно заболяване. Инцидентът стана в началото на миналата година в центъра на Враца.

В представената днес пред съда медицинска експертиза за състоянието на 18-годишният Тодор се твърди, че по тялото на починалото момче не са открити рани, които биха могли да са нанесени от побой. В експертизата пък засягаща братята Дамянови се казва, че те са получили наранявания, причинени от използвания от ученика метален бокс.

Припомняме ви, че първоначално Поничките бяха обвинени в непредумишлено убийство, но след силен обществен натиск и протести, прокуратурата ревизира обвинението към най-тежкото – предумишлено убийство по хулигански подбуди. Съдебномедицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на Тодор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
16
 
! Отговори
Стою преди 7 години
Сега Поничките, ще осъдят държавата, заради страхливите прокурори, които се поддават на медийни атаки и всички ние ще плащаме заради това.
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Справедлива присъда. И на мен да ми скочи някой п.и.к.л.ь.о. с бокс като тоя, докато пресичам на пешеходна пътека, ще му дам да хапне някоя поничка.
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквано е - цялата работа против двамата братя беше нагласена, за да се успокои общественото мнение, което вярваше, че те са виновни. Аз още съвсем в началото казах, че братята са невинни за това, в което ги обвиняват, но тогава цензурата ме триеше и се обработваше общественото мнение. Второто, което казах, че ако братята потърсят правата си в европейски съд, България ще им плаща обезщетение, т.е. ние ще плащаме заради грешките на други.
7
5
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Браво на съда.Братята си бяха напълно невинни.Наркомана с бокс си получи заслуженото от съдбата не от Братята!!!!!
6
17
 
9
 
! Отговори
Светла преди 7 години
Е то това е България, сега е ред на убиеца на Георги от Борисовата градина, после защо младежите бягат от България.
5
2
 
13
 
! Отговори
Юре преди 7 години
Съдът оправда "Поничките"?! Я пак, че ако съм на мястото на братята, що пък да не изкарам някоя кинта и от вас.
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се роди легендарната врачанска поговорка: Който бокс вади, от шамар умира!
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли изненадани?
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продадоха ли автокъщата?
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кифлички има ли в този филм ?