Младеж купил с чужди пари храна за майка си, осъдиха го

Добричкият съд му даде условна присъда
27 мар 2017 22:16, Анисия Иванова
20
Младеж купил с чужди пари храна за майка си, осъдиха го
Архив: Булфото

Окръжният съд в Добрич постанови условна присъда на ученик, изтеглил пари от чужда дебитна карта, съобщиха от пресцентъра на институцията.

19-годишният Николай К. от каварненското село Българево ще изтърпи година и четири месеца "лишаване от свобода" при три години изпитателен срок.

Делото срещу ученика е гледано в процедура на съкратено съдебно следствие, след като той признал вината си. Неговата защита е изтъкнала, че с откраднатите пари младежът купил храна и отишъл на свиждане с болната си майка.

Младежът се връщал от училище, когато видял портфейл върху тавана на автомобил, паркиран пред дома на негова съседка. Ученикът нямал пари и се изкушил да вземе портмонето с две дебитни карти, документи и трийсет лева.

На другия ден той отишъл на свиждане с майка си, която била в болницата в Добрич, и тогава проверил картите. Оказало се, че едната е празна, а от другата изтеглил последните четиридесет лева. После изхвърлил двете карти в кошче за боклук.


20
Още от
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Ганев преди 10 месеца
Тия всички лъжат. Аз исках да изкарам някой лев отгоре, защото не ми достигат парите за да гледам семейството си, благодарение на калпавото управление на държавниците ни в големи кавички. Опарих се от някакви си СГЛ МС ИЮ, дето и лиценз нямат даже да търгуват с акции. После се оказа, че са нелегални тук. Аман от измами и измамни управници!
17
0
 
0
 
! Отговори
Ро преди 10 месеца
Лихвите се брутални. Що за глупости. Както и че заплатата у София била 1000лв средна... как не съм забелязал подобна тенденция. Най-добре са само мошеници, като exante с шефа си Тави Петреску , дето те лъжат за да купуваш акции. То на тия скоро икономическа полиция им е направила проверка по офисите. Трябва да плащат глоби и ги съдят,м ама въпреки това лъжат хората да им дават още пари. Белким някой балама се навие. После, като почне да печели пари и вложи реални пари и е до там. Рязко почват фи
16
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 10 месеца
Държавата, в лицето на управниците, съсипа народа. За мен лично е безразлично дали говорим за ГЕРБ или БСП. Народа мизерства. Каква е тая държава в която младежите си даватпоследните спестени пари на мошенически фирми, които работят срещусобствените си клиенти, като Еврофутбол, Национална лотария, MX Trade на бул. Тотлебен 53-55,изи кредит и камара дуриг фирми за бързи кредити...тия всички са параван да се източватсметки. В същото време глупавия народ си дава парите. Защо си дава парите, като не
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тъжна история и за крадеца и за ограбения, единия нямал пари за храна,а другия разполагал само със 70 лева. Това е положението на българина - глад и мизерия,а вие избирайте мазниците дето ни ограбват и се возят в с-класи.Накрая осъдени с присъди дето дават за убийсво в бг
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
жребе
13
4
 
24
 
! Отговори
Калин К. преди 10 месеца
Ами добре е постъпил добричкият съд - според закона. Всички други съдилища да вземат пример!

В картата е имало 40 лв - стигнали за храна, но са били последните на блейката, забравила портфейла. А ако бяха 3000?

Кражбата си е кражба. А цuraнката, която намери хиляди левове в кофата за *** ги предаде в полицията . Не, че е нямала нужда.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре каде е държавата, нали всички са еднакви трябвало е да е кражба за хиляди лева а не за нужда тогава ще ше да е само условно. Както гласи чалга културата... " За милиони няма закони, за кокошка няма прошка" е това сте вие юнаци на БЪЛГАРИЯ да погубим слабия за сметка на богатия вместо да помагаме. За какво единство говорим......
11
3
 
10
 
! Отговори
шматка преди 10 месеца
На кражбата вече и казват чужди пари
Нещо много голяма присъда за 40 лв.Да не би и друг път да е харчил чужди пари
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи какво значи откраднал/ Първо това е спорно. Второ самото деяние не предполага такова голямо наказание. Те убиват хора и им дават условна. Че 40 лв ли са по-скъпи от живота на човека?
9
2
 
18
 
! Отговори
БРАВО преди 10 месеца
Трябва орден *СТАРА ПЛАНИНА* да му дадат на ромчето . Не заради кражбата , заради това че ходи на Училище .
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха намерил брадвата на сенника !!! Ако така намери твоето портмоне , друго ще говориш !
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
има голяма разлика от да откраднеш и да намериш , а това че не ги е върнал е съвсем отделен въпрос , такива присъди в БГ не дават даже за убииство а той не е откраднал нито убил , имал е късмет че един загубе.няк си е забравил портомнето
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами помислете ! Откраднал портмонето ! Явно Пина е бил там !
5
1
 
18
 
! Отговори
ивчо преди 10 месеца
тез карти без пин ли са, пъхаш и капе
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и как е изтеглил парите2 тази карта пин-код няма ли?
3
4
 
34
 
! Отговори
Сандо преди 10 месеца
Бастуне,има разлика да купиш храна за болната си майка,и да си купиш яхта !!!
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да крадец е ! А може да е лишил деца от храна ! Били са последните пари в картата !!!
1
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами ще го осъдят ми, няма басма да му цепят! Крадецът си е крадец! Всеки после се оправдава със сълзливи истории за бедни майки и прочие. То и Цветан Василев ще каже, че е крал заради бедни роднини. Но крадецът си е крадец!