Младеж купил с чужди пари храна за майка си, осъдиха го

Добричкият съд му даде условна присъда
27 мар 2017 22:16, Анисия Иванова
20
Младеж купил с чужди пари храна за майка си, осъдиха го
Архив: Булфото

Окръжният съд в Добрич постанови условна присъда на ученик, изтеглил пари от чужда дебитна карта, съобщиха от пресцентъра на институцията.

19-годишният Николай К. от каварненското село Българево ще изтърпи година и четири месеца "лишаване от свобода" при три години изпитателен срок.

Делото срещу ученика е гледано в процедура на съкратено съдебно следствие, след като той признал вината си. Неговата защита е изтъкнала, че с откраднатите пари младежът купил храна и отишъл на свиждане с болната си майка.

Младежът се връщал от училище, когато видял портфейл върху тавана на автомобил, паркиран пред дома на негова съседка. Ученикът нямал пари и се изкушил да вземе портмонето с две дебитни карти, документи и трийсет лева.

На другия ден той отишъл на свиждане с майка си, която била в болницата в Добрич, и тогава проверил картите. Оказало се, че едната е празна, а от другата изтеглил последните четиридесет лева. После изхвърлил двете карти в кошче за боклук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Ганев преди 7 години
Тия всички лъжат. Аз исках да изкарам някой лев отгоре, защото не ми достигат парите за да гледам семейството си, благодарение на калпавото управление на държавниците ни в големи кавички. Опарих се от някакви си СГЛ МС ИЮ, дето и лиценз нямат даже да търгуват с акции. После се оказа, че са нелегални тук. Аман от измами и измамни управници!
17
0
 
0
 
! Отговори
Ро преди 7 години
Лихвите се брутални. Що за глупости. Както и че заплатата у София била 1000лв средна... как не съм забелязал подобна тенденция. Най-добре са само мошеници, като exante с шефа си Тави Петреску , дето те лъжат за да купуваш акции. То на тия скоро икономическа полиция им е направила проверка по офисите. Трябва да плащат глоби и ги съдят,м ама въпреки това лъжат хората да им дават още пари. Белким някой балама се навие. После, като почне да печели пари и вложи реални пари и е до там. Рязко почват фи
16
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 7 години
Държавата, в лицето на управниците, съсипа народа. За мен лично е безразлично дали говорим за ГЕРБ или БСП. Народа мизерства. Каква е тая държава в която младежите си даватпоследните спестени пари на мошенически фирми, които работят срещусобствените си клиенти, като Еврофутбол, Национална лотария, MX Trade на бул. Тотлебен 53-55,изи кредит и камара дуриг фирми за бързи кредити...тия всички са параван да се източватсметки. В същото време глупавия народ си дава парите. Защо си дава парите, като не
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тъжна история и за крадеца и за ограбения, единия нямал пари за храна,а другия разполагал само със 70 лева. Това е положението на българина - глад и мизерия,а вие избирайте мазниците дето ни ограбват и се возят в с-класи.Накрая осъдени с присъди дето дават за убийсво в бг
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
жребе
13
4
 
24
 
! Отговори
Калин К. преди 7 години
Ами добре е постъпил добричкият съд - според закона. Всички други съдилища да вземат пример! В картата е имало 40 лв - стигнали за храна, но са били последните на блейката, забравила портфейла. А ако бяха 3000? Кражбата си е кражба. А цuraнката, която намери хиляди левове в кофата за *** ги предаде в полицията . Не, че е нямала нужда.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре каде е държавата, нали всички са еднакви трябвало е да е кражба за хиляди лева а не за нужда тогава ще ше да е само условно. Както гласи чалга културата... " За милиони няма закони, за кокошка няма прошка" е това сте вие юнаци на БЪЛГАРИЯ да погубим слабия за сметка на богатия вместо да помагаме. За какво единство говорим......
11
3
 
10
 
! Отговори
шматка преди 7 години
На кражбата вече и казват чужди париНещо много голяма присъда за 40 лв.Да не би и друг път да е харчил чужди пари
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи какво значи откраднал/ Първо това е спорно. Второ самото деяние не предполага такова голямо наказание. Те убиват хора и им дават условна. Че 40 лв ли са по-скъпи от живота на човека?
9
2
 
18
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
Трябва орден *СТАРА ПЛАНИНА* да му дадат на ромчето . Не заради кражбата , заради това че ходи на Училище .
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха намерил брадвата на сенника !!! Ако така намери твоето портмоне , друго ще говориш !
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има голяма разлика от да откраднеш и да намериш , а това че не ги е върнал е съвсем отделен въпрос , такива присъди в БГ не дават даже за убииство а той не е откраднал нито убил , имал е късмет че един загубе.няк си е забравил портомнето
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами помислете ! Откраднал портмонето ! Явно Пина е бил там !
5
1
 
18
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
тез карти без пин ли са, пъхаш и капе
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и как е изтеглил парите2 тази карта пин-код няма ли?
3
4
 
34
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Бастуне,има разлика да купиш храна за болната си майка,и да си купиш яхта !!!
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да крадец е ! А може да е лишил деца от храна ! Били са последните пари в картата !!!
1
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ще го осъдят ми, няма басма да му цепят! Крадецът си е крадец! Всеки после се оправдава със сълзливи истории за бедни майки и прочие. То и Цветан Василев ще каже, че е крал заради бедни роднини. Но крадецът си е крадец!