Година условно за румънката, блъснала Боян Петров

Тя ще загуби и правото си да шофира за 2,5 години
Обновена: 28 мар 2017 20:37 | 28 мар 2017 20:36,
16
Година условно за румънката, блъснала Боян Петров
Снимка: архив Булфото

Румънката Ана Фечея, която при катастрофа рани тежко алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев получи условна присъда. Младата шофьорка сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от районния съд в Благоевград.

Наказанието й е 1 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и лишаване от право да шофира за 2,5 г.

Още по темата

На 23 август миналата година в района на местността "Османска чешма" в Кресненското дефиле, Фечея блъсна с колата си Петров и Ковачев, които са се движили по банкета край пътя.

Тя шофирала "Ауди А6" към Гърция и е пътувала за Италия, където живее и работи от години, пише "24часа". В колата с нея бил съпругът й и малкото им бебе.

Според съда водачката нарушила правилата за движение, не се е съобразила с пътната маркировка и с пътен знак, забраняващ движение със скорост над 40 км/ч. Тя карала с 64 км/ч, не е контролирала непрекъснато автомобила и загубила управление.

Напуснала пътната лента за движение и навлязла в десния пътния банкет, където предизвикала катастрофа по непредпазливост.

По това време Петров и Ковачев правили обследване за влиянието на строежа на магистрала "Струма" върху биологичното ранообразие. При удара Ковачев получил средни телесни повреди, счупвания на дясна ръка и травма на левия крак.

Алпинистът Боян Петров пострада по-тежко. Той получи счупване на левия крак, дясната ръка, трайно затруднение на движенията на тялото, разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Съдът определи Фечея да плати разноски по делото – 1600 лв., както и 230 лв. за писмен и устен превод. Тези суми ще бъдат приспаднати от 5000 лв., които тя внесе като парична гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо я плюете? Не е луд този детоя яде баницата, а този дето му я дава. Кога за последно някой е протестирал че прокуратурата не си върши работата? Този прокурор дали щеше да се съгласи на такова споразумение, ако член на семейството му беше блъснат, а?
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2то от румънец кво друго да очакваш, тия са най-изостаналата нация в ЕвропаЗвучи някакси странно, когато е казано от българин
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в Добрич осъдиха човек на 18 месеца ефектива присъда заради това, че е откраднал 40 лв (за да купи храна за болната си майка). Къде е справедливостта???
8
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Догодина може пак дойде да згази някой!Добре дошли в България карайте си спокойно и да сгазите някой не е голям проблем!
7
3
 
9
 
! Отговори
А. Христов преди 7 години
Просташка държава, просташки съд !!! Една полуграмотна ц.и.гнк.а щото е такава кой не знае, обербати двама грамотни интелигентни културни българи... и .... НЯМАМ ДУМИ, ДАНО И СЪДА, ОТСЪДИЛ ТОВА НЕЩО, ДА ГИ СПОЛЕТИ СЪЩОТО! Грехота е, но нека, ще поема този грях, само да ги стигне! И друг съд да отсъди същото!!!!
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пей сърце. аз ако ударя някой в Румъния,(не дай си Боже) сигурно няма да излезна от там и там ще си изгния.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНЕТО
4
25
 
4
 
! Отговори
.I. преди 7 години
Ако знаете тези двамата какви негоднuци са щяхте да съжалите че не ги е убила.
3
4
 
16
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Айде, айде убийте я сега жената като че ли нарочно го е блъснала. Да не говорим, че ако беше блъснала примерно един едър депутат щяхте медал да пледирате да и се даде.
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то от румънец кво друго да очакваш, тия са най-изостаналата нация в Европа
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да ги оправят такива закони за такова престъпление трябва да кеши минимум 50,60 хил евра и 10 годинки затвор.Щом може да си купи ново ауди значи има много пари.Ако в Румъния бг шофьор направи така ще го разчекнат в затвора и ще плаща като ненормален.В българия им целуваме краката със свалени *** надупени.За без пари.Е как да ни уважават?