Съдът: Перата не връзвал никого със "свински опашки"

Нямало и умисъл при задържането на мигрантите, не било планирано
Обновена: 28 мар 2017 10:43 | 28 мар 2017 10:23, Камелия Цветанова
21
Съдът: Перата не връзвал никого със "свински опашки"
Снимка: Булфото, архив

Районният съд в Бургас разпространи мотивите за оправладетланата присъда на 31-годишният Петър Низамов - Перата, обвинен за незаконен лов на мигранти със "свински опашки".

Още по темата

В тях се казва, че не той, а друг мъж, който бил свидетел по делото, е вързал тримата афганистанци.

Перата беше задържан, след като на 10 април миналата година публикува в социалните мрежи видеоклип, в който цивилният отряд, самопровъзгласил се за "Група за защита на жените и вярата", крещи на повалените на земята чужденците: "Turkey обратно, go back, back Turkey, now! Now, Turkey, go! Турция, go, обратно! Back, no България for you! No България, no България, go Турция immediately!".

Държавното обвинение поиска 2 години затвор за Низамов, но в хода на делото процесът претърпя обрат.

От съда сега обясняват, че не е налице категоричност – обвиняемият да е участвал в задържането на тримата афганистански граждани. Напротив, събран е достатъчно доказателствен материал, че именно свидетел по делото самостоятелно е поставил пластмасовите връзки на тримата афганистанци, което съдът е  установил и от изгледания в съдебно заседание запис по задържането на тримата граждани.

Също така съдът е приел, че не е налице умисъл, като форма на вина, за извършеното деяние по повдигнатото обвинение, тъй като намеренията на участниците в групата на Низамов са били други.

За съда не са събрани категорични и безспорни доказателства за това, че подсъдимия е участвал в задържането на тримата пострадали. Твърденията в обвинителния акт, касаещи авторството и механизма на инкриминираните деяния, не са проверени. Вследствие на това в съдебната фаза на процеса обвинителната теза на прокуратурата е разколебана от показанията на свидетелите – очевидци.

Бургаският районен съд оправда Петър Низамов и по повдигнатото му обвинение, че в апартамент в Бургас е държал високорискови наркотични вещества – коноп.

Съдът подложи на критика приложения от разследването протокол за претърсване и изземване от имот, намиращ се на посочения адрес в Бургас.

За съдебния състав липсва достатъчна индивидуализация на претърсвания имот. В кориците на делото липсва и протокол за личен обиск на подсъдимия по време на задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
"не е налице умисъл, като форма на вина, за извършеното деяние по повдигнатото обвинение"По непредпазливост ли ги е задържал?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Te вързани си дойдоха... Нали?
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека е достоен за медал от президента.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тях се казва, че не той, а друг мъж, който бил свидетел по делото, е вързал тримата афганистанци.....Чакаме тогава процеса срещу истинския връзващ.
14
5
 
5
 
! Отговори
miko преди 7 години
В Бургас са най-корумпираните съдии, прокурори, полицаи и адвокати.За сметка на това е най-хубавия за живеене град в БГ.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миличкия той :)Отишъл да обира емигранти. Чиста работа. Ама станал гаф.Държал си у къщи коноп, но то не било проблем.Слава на правосъдието!!!!!!
12
5
 
9
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Добре че не го осъдиха, тъй като няма за какво.
11
2
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
До Опитвам сеНелегалното преминаване на държавна граница няма нищо общо с религия. И мюсюлманин да пресече нелегално границата на държави като Саудитска Арабия или ОАЕ нищо добро не го чака. Жалко е национални герои да са хора като този и Динко, който е голям патриот а не се е научил името да си пише на родния език. Пълен смях.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам работа по границата защото за разлика от тия безделници имам смислена работа и трябва да издържам семейство.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този всички, които го познават знаят, че цял живот се препитава с кражби, ама сега се наметнал със знамето
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
психопат, ама не ги кани в БГ, а ги връща............не знаел английски - на евгени Михайлов английския за какво му служи - да си говори в дост на интелектуални теми? важното е,че не е продажник!
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи - перата и динко - да ги съдят и затворят, а навлеците амуджи - да ги обгрижваме и закриляме. много евгени Михайловци се нараждаха в тази българия.
6
7
 
19
 
! Отговори
Опитвам се преди 7 години
да си представя християнин преминал нелегално граница на мюсюлманска държава...Дали ще мине само с опашки?
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднъж и типично българските методи на съд да се окажат полезни :) Да си жив и здрав, Пера, опитал си се да бъдеш полезен и да спреш на границата хора, чието място не е тук! Живей си живота както намериш за добре и се пази!
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, видяхте ли, човека от кога ви го каза това нещо вие ще го съдите?!? Третополовото Аниивиктор сега да му се извини.
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Като му гледам английския едвали става за нещо.
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Група за защита на жените и вярата"ХАХАХАХА
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като се увиеш в знамето голям патрЕот ли ставаш? Я по-добре отиди си намери истинска работа ако изобщо ставаш за нещо.