Прокуратурата разследва за дъмпинг Веселин Марешки

Проверката е в рамките на разследването от преди година
31 мар 2017 15:52, Анисия Иванова
46
Прокуратурата разследва за дъмпинг Веселин Марешки
Архив: Булфото

Прокуратурата разследва варненския бизнесмен Веселин Марешки за дъмпинг. Информацията потвърди говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщи днес, че прекратява процедурата срещу шест вериги бензиностанции за картел при горивата, но антимонополният орган е започнал проверка на бизнесмена Веселин Марешки дали не извършва дъмпинг на цените.

Това е станало по искане на прокуратурата, съобщи председателят на КЗК Юлия Ненкова. Тя обаче отказа да съобщи повече подробности за проверката срещу дружеството "ВМ Петролеум" на Марешки, което продава горивата на цени с около 30 стотинки на литър по-евтино от останалите конкуренти.

Източници, запознати с разследването коментираха, че проверката е в рамките на разследване срещу Марешки, започнало преди повече от година. То е за изнудване и е прехвърлено от варненската прокуратура в спецпрокуратурата в София.

Марешки е отказал да коментира новата проверка. Пред bTV бизнесменът обяснил, че ще говори по темата, след като получи конкретна информация и адвокатите му се запознаят с нея. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата е ясна.Цялата КЗК ще почива на Малдивите.
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да познаем ли от 1 път , че никой няма да направи нищо на тая мутра? Ще стане същото, Както с делата му за рекет,побой и заплахи за убийство..Ще стигнат до кривата круша. Ами че това е новият златен пръст на Боко, смее ли някой да го закача?
9
3
 
34
 
! Отговори
Тото преди 7 години
И дотам ли стигнахме, да разследват някого че продава евтино!!?? Е на това се казва ПЧП - първа частна прокуратура.
8
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешки трябва да спре да прави дъмпинг на картела.
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЗК е шайка от корумпирани служители с тлъсти банкови сметки -а защо е така -прокуратурата е с тях
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смес е пуснат.Сега да не иска много от Бойко че ще му отиде бизнеса.Баси държавата, прос.т народ.Малцинството избира рекетьори да им се радва
5
4
 
38
 
! Отговори
Камен преди 7 години
Дъмпинг друг път. Няколко дни след като Марешки отвори в София една от бензиностанциите в Овча Купел (не от верига) свали цените до неговите. Друга пак в Овча Купел от веригата SNG (Топливо) продава само с 1-2 стотинки по-скъпо. Явно е възможно да се продава на тези цени и да не си на загуба, ама бензиностациите от картела, дето уж го няма, няма да смъкнат цените и да изтърват големите печалби, дори и с риск да загубят част от клиентите си.
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо бензинът да е 2,50 лева и всичко да е наред, сега прокуратурата разледва защо било евтино.
3
4
 
42
 
! Отговори
zeus преди 7 години
След като КЗК казаха, че картел няма, само служителите на веригите си обменяли любовни мейли, е нормално да подхванат и Марешки, че им подбивал цените. Не, че е цвете за мирисане, ама и останалите в бранша не са светци. Сега някак от раз той ще се откаже от претенциите си за министерски кресла, а разследването ще приключи без резултат ;)
2
4
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Няма карте, има само обмяна на данни. Обаче, ако продаваш малко по-евтино и разваляш имиджа на обменящите данни, ти правиш дъмпинг. Трябва да ги изметем тези обменящи данни, и не само за горивата. Заедно с покровителите им.
1
4
 
40
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 7 години
Много ясно, пуснат е нов смс