Пастирът убит от фермер, загубил му две овце

Чакат го до 20 г. затвор за убийството на 56-годишния мъж
35
Пастирът убит от фермер, загубил му две овце
Снимка: Булфото, архив

Убиецът на 56-годишния пастир в асеновградското село Козаново се оказа не крадец, а собственикът на стадото, за което починалият се е грижил.

Още по темата

Причината за убийството е, че собственикът на обора много се е ядосал за това, че овчарят му е загубил две бременни овце, обясни пловдивския прокурор Галина Андреева пред "Фокус".

36-годишният собственик на стадото е бил задържан няколко часа след като пострадалият е починал в болница в Асеновград.

Убиецът е в ареста за 72 часа. Предвиденото от закона наказание за престъплението е лишаване от свобода от 10 до 20 години..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
ДК преди 7 години
До РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪАми служител в банка загуби милиони...Принципа е същият, една овца, сто овце. Собственика може да е с кредит, задължения. В Щейцария видях крави сами да пасат и да пият вода от водоноска ама ако в БГ оставиш така ше е малък празник за мацинствата. ....да не обиждам , но то тогава кой е виновен??Закона, Държавата или ...
24
1
 
0
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Ако има адекватни закони и бърза процедура никога няма да се стигне до там. Някой ти причинил щета, бързо го осъждаш...загубил,откраднал...Малко повече култура и закони за застраховане и всичко е ОК. Не се знае сега собственика реално е постардал без опция за възстановяване на "загубата". Нито Кодекса на труда или друг закон позволяват собственика да си потърси правата в някакви разумни срокове. Ако той се намира в условията на кредит ....направо фалира. какво му остава да направи?
23
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен29Не, не е наследство от комунизма, тоя е на 36, бил е8- 9 годишен тогава.Възпитаван е до сега в демокрация, от филмите за Рабо, и от новините за СИК, Вис, и други подобни, а и съм сигурен, че се блажи и от някои еврофондове, фермата му сега. В предвид на чистото му съдебно минало, и да не се стресира той или симийството му, по традиция очаквам 3 месеца условно .
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е наследството на комунизма!
21
0
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Хаха, егати телетата.Брат брата убивал за парче земя!Ами едно време не е имало пенсии и помощи за безработни.Плюс-минус парче земя е било въпрос на живот и смърт.И м/у другото случката не е от Гераците, а от Земя.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето пастири са пияници, постоянно правят бели и ядат бой. Не е искал да го убива, но...лош късмет.
19
2
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
Predlozenie ot posestavast saita vi:Okolo 2000 godina stana podobno ubiistvo v birariata na Pavlovo.Togava mutro-rabotodatel prebi rabotnik do smurt.Dosta se obsuzdase v mediite.Ta...,na dosta ot nas, cetiastite bi bilo interesno da budem uvedomeni-deloto PRIKLIUCENO li e...??...s kakva PRISUDA??Vuobste ...mutrata LEZAL li e??...KOLKO?Mislia, ce publikuvaneto na tazi informacia bi predizvikala zaduvania ot vas TRAFIK...Puk i ne se nalaga da hodite dalece...Pavlovo se namira v Sofia...;))
18
0
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Един Овчар получава над 1000 лв заплата.За по малко от 1500лв кадърен овчар няма да намериш.Да му е бил удържал овцете от заплатата .Ако ще 1 месец без заплата.Кво струват 2 овце било то бременни най много по 300-400 лв за бройка!!!
17
0
 
15
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Че кога след преврата в България е имало пълна присъда? Сега мак. е 20г, но по време на делото ще спадне под 10г. Накрая ще излезе след 6-7г за добро поведение. Но преди това делото ще се влачи с години. Знаем колко бързо и безкомпромисно действа българския съд.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скъпи сънародници , въобще не се чудете за тази случка . Спомнете си Гераците на Елин Пелин , брат брата убива за парче земя. Явно това е в гена на простия Българин , като забогатее малко да се прави на чорбаджия изедник . Затова на Запад прости хора не могат да станат богати , или тия , които забогатеят се движат в собствените си среди и не се допускат до истинските и нормални богаташи .
15
15
 
0
 
! Отговори
shady преди 7 години
И двамата са виновни, но не мога да преценя кой е по-виновен, понеже липсва доста важна информация. Напр. дали ги е загубил 2-те бременни овце или ги е откраднал и продал; дали на тоя пастир това му е било за пръв път; дали преди това по друг начин са пробвали да си оправят отношенията /напр. глоба за пастира, завеждане на дело/; как точно е станало убийството и т.н.
14
0
 
14
 
! Отговори
Слънчарски преди 7 години
До ШАРАН БГНищо не сме доживяли. За съжаление такива неща стават още от както сме били попови лъжички или каквото сме били в началото на еволюцията. И това не е някакъв прецедент само при нас. В Индия преди 2 години човек е бил убит, защото е ял телешко; миналава година в САЩ шофьор на UPS е убит, защото приличал леко на Тръмп; колумбийски футболист е убит, защото е вкарал автогол на световно и още много други подобни. В цял свят е такова положението.
13
1
 
24
 
! Отговори
баю преди 7 години
Същите тези фермери ревът като вдовици за х и протестират за евро.гейски субсидии и в същото време убиват хора. Ех вашето маменце фостенцата девна да убиеш човек заради две офце които могат да се намерят щом като не са заклани а са изгубени. Дядо ми по времето на Тоталитаризма си изгуби 3 овце и на 2-ия ден сами се прибраха. Овца никога не се губи тя си знае пътя по който е минала. Но как да му обясниш на "умен" селянжърин на който гънките в черепната му кутия са гладки като писта!?
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
две овце... а колко пенсионери по тези краища се затриха за едната пенсия?в селата живота нищо не струва, до там магистрала няма, лентички там не се режат, никой не ги мисли и зачита.Е Боко ни казваше преди години да ставаме пастири че се търсило много, ето още една позиция ама кой смее да иде?
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
stom ufsete sa negovi, na 36 godisnia, moje i nerodenite agnca da sa systo negovi.
10
0
 
28
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Какво доживяхме : две овце / ама бременни/ = човешки живот !! Лека му пръст на сиромаха. Ама чак това ли е заслужавал? Много нервозен този "фермер"!! Какво предвижда закона не знам, но ние знаем как съди балгарския" назависим." Ако му дадат условна - пак добре !! Моля Ви, напишете какво е съдебното решение по това дело, макар че то ще приключи след изтичане на давностния срок. Убиецът че няма да лежи - то е ясно. След 72 часа като го пуснат, на 73 час ще е извън границите на РБ.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ работодател, мутра и робовладелец
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"фермер" е новата мутра - както досега "бизнесмен".
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно цената на човешкия живот в България струва две овце. Горе-долу толкова е и минималната работна заплата - 460 лв.
6
0
 
30
 
! Отговори
т преди 7 години
Отиват към турско робство в България .В ЕС хората намалят работната седмица и часовете ,а тук обратното .Единствено революция като на Ленин в Петроград 1917 може да ни спаси от робство.