Кой е виновен за гафа? Той е – чиновникът Талев!

Министерството на правосъдието обвини само него за уседналостта
105
Кой е виновен за гафа? Той е – чиновникът Талев!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От Министерството на правосъдие за пореден път обвиниха своя ексчиновник Любомир Талев, че единствено той е виновен за гафа с пуснатите за обществено обсъждане промени в Закона за българското гражданско, с които се забраняваше гласуването на български избори в чужбина.

Още по темата

Той пък вече обясни, че основният автор на поправките на правния съветник на президента Румен Радев Емилия Друмева и са били съгласувани с зам.-правосъден министър.

Ресорният заместник- министър на ведомството Деница Митрова обаче днес отсече, че уволненият ръководител на дирекция "Съвет по законодателство" Любомир Талев е публикувал законопроекта на своя глава и без изисканите от нея редакции.

С тях трябвало да се запази правото на глас на българите, живеещи на територията на Европейския съюз.
Талев дори започнал съгласувателна процедура с други дирекции в министерството в понеделник въпреки категорично изисканите от него промени.

Митрова беше категорична, че проектът на закона е готвен от експерти към министерството, а в последствие е обсъждан с правния съвет към президента.

"Законопроектът бе качен за обществено обсъждане на интернет страницата на министерството от директора на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев в нарушение на действаща заповед от 17 март и без да бъдат изпълнени мои разпореждания във връзка с редакция на текстовете, касаещи изборните права на българските граждани. А именно - спорните текстове, регламентиращи тези права да са в унисон с разпоредбите на член 350 и чл. 396 от действащия Изборен кодекс, отнасящи се във връзка с уседналостта както на територията на България, така и на територията на всички държави-членки на Европейския съюз", каза тя.

По думите й финалният вариант, който е бил качен за обществено обсъждане, не е съгласуван с министъра на правосъдието.

"Аргументите за тази редакция, която е изискана, фигурират и в мотивите, качени към законопроекта. Ден след това, в нарушение на вътрешните правила, и отново без знанието на министъра, служителят направи още едно нарушение, опитвайки се да стартира съгласувателна процедура на законопроекта в нередактирания му вариант, преди да е изтекъл срокът за обществено обсъждане. Това е видно от негова мейл кореспонденция с други директори на дирекции в министерството", продължи с обясненията зам.- министърката.

Тя обобщи, че с действията си Талев бил уронил престижа на Министерството на правосъдието, затова и бил уволнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберска *** използвана за провокации. Правилно е изритан. Цецо Цървула ще го вземе за съветник. Такива плу/жеци вършат много работа. Но гнусна!
76
23
 
19
 
! Отговори
Joko преди 7 години
За да бъде успешен президент , а не само фелдфебел на армията, горещо препоръчвам на съответното лице да завърши националният университет за висша държавна администрация в Париж ! В противен случай ще продължават да го пързалят, а той ще се разпорежда сякаш е в армейско поделение !
75
8
 
9
 
! Отговори
НПО СО-МОРОС преди 7 години
Едно не можаха да разберат в България, че и в Европа - с фалшиви конкурси за позиции в държавната администрация ДОТУК, до под кривата круша. Това е най-голямата *** измишльотина. Ако тоя беше назначен лично от НЯКОГО(министър или зам) то отговорността сега щеше да е кристално ясна. АМА не ние се правим на БАШ-*** и правим Конкурси, които вече хунтата на Иво Прокопиев отдавна е подредила предвалително!
74
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След уволнението, ако се потъркаля малко по жълтите павета, може и министър на правосъдието да го направят. Герб са благодарни хора.
73
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета новината за това че сме най-бедни в ЕС, и после някакви хора хвалят гЕРБ , абе вие мазохисти или платени *** сте ?
72
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нещастно момче,без капка достойнство,което плачеше по телевизиите пред очевадно "мотивираните" журналистки като Цв.Ризова и Ани Цолова е достойно единствено за съжаление.А тази държава има нужда от мъже.Ама къде са?
71
7
 
10
 
! Отговори
до БСП са гад. ини преди 7 години
Абе ти да не си "професор" , че правиш рецензии на всички. И моля, за извинение , но ми звучиш най-неадекватно - типичен *** гербер!
70
18
 
13
 
! Отговори
До 68 преди 7 години
Иване,ти Радев не го мисли,той си е точно на мястото.Мисли за крехката ви коалиция,която я изкара няколко месеца,я не.
69
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, като стана дума за винетки и билети, защо след като от два месеца има решение на съда, че цената е незаконна и пак ги продават на 1_60. Алоооо! Фандъкова! Кво се правиш на глуха!
68
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли изненадани-след Ц.Цачева,Цв.Цветанов,Лиляна Павлова,Фидоската,Лъчо мозъка,сега и тая калинка,нещо читаво има ли в тази партия,освен лъжливо и крадливо,та ги коментираме и се чудим на акъла им.
67
20
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Радев, имаш още две седмици. След това ще гледаш от резервната скамейка.
66
6
 
15
 
! Отговори
Сиганин преди 7 години
До БСП са гад.иниМай и ти си от същото тесто кат чиновника талев - истината боли, истината е кат аналния секс - не винагие приятна! Стажан я покажи линка за конкурса? Къде си видял конкурс за директори. !е те на две магарета сламата не могат да разделят.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законопроектът си е бил много добър, особено след като е щял да бъде редактиран и да запазва гласовете на българите от държавите в ЕС. Така се игнорират Турция, САЩ, Русия, Канада, Нова Зеландия. Защо калинката Талев е избързал да го публикува без тази редакция?! Подло и непровомерно действие на "умен и красив" гербераст! А вчера като му пуснаха снимката, ми се стори, че е от тия, които тичат по левия тротоар...
64
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно коалиция БОСТАН добре заработва по форумите.Озлобените от провала на президентските избори герберуги и отчаяният от провала си Местан са налазили този сайт и плюват по най-достойният президент на целия преход.Жалки сте.
63
5
 
13
 
! Отговори
е преди 7 години
е какво се правите на ощипани от ГЕРБ - сутринта скункса Захариева му обеща на ЕКСПЕРТА, да му намери топло местенце на държавната ясла, ако е Министър. Така че нещата стават прекалено явни и елементарни като интрига. Обаче както се казва ХАЛАЛ ДА ВИ Е ТАКЪВ КАТО ТАЛЕВ в Герб-а. Човек, който веднъж е извършил такава щуротия, пак ще я направи срещу новите си господари!
62
7
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
До 60. Ти си същият, нали? Поне се научи да пишеш правилно, бе кратун.
61
3
 
4
 
! Отговори
Й преди 7 години
90% от коментарите тук са в защита на Талев.всеки сам да си прави изводите оттук нататък-всеки сам на коня,както се казва.Така че...
60
10
 
6
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
До 55 анонимник. Стига си писал глу.пости, бе червен мушморок. Половината анонимни коментари са твои, на един и същ червен ***. И един ник като хората не смееш да си сложиш.
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убеждавам се че това е правилното за БГ, ПРЕЗИДЕНТ и служебно правителство !!! тослед ГЕРБ и Астор да си ще е трудно да излезеш от блатотот на ГЕРП
58
14
 
11
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
Гаф след гаф, но още малко ви остана гадове червени. Остават ви две седмици и идва нормално правителство. А вие ще отговаряте за щуротиите и мръсотиите, които натворихте за 3 месеца.