Кой е виновен за гафа? Той е – чиновникът Талев!

Министерството на правосъдието обвини само него за уседналостта
105
Кой е виновен за гафа? Той е – чиновникът Талев!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От Министерството на правосъдие за пореден път обвиниха своя ексчиновник Любомир Талев, че единствено той е виновен за гафа с пуснатите за обществено обсъждане промени в Закона за българското гражданско, с които се забраняваше гласуването на български избори в чужбина.

Още по темата

Той пък вече обясни, че основният автор на поправките на правния съветник на президента Румен Радев Емилия Друмева и са били съгласувани с зам.-правосъден министър.

Ресорният заместник- министър на ведомството Деница Митрова обаче днес отсече, че уволненият ръководител на дирекция "Съвет по законодателство" Любомир Талев е публикувал законопроекта на своя глава и без изисканите от нея редакции.

С тях трябвало да се запази правото на глас на българите, живеещи на територията на Европейския съюз.
Талев дори започнал съгласувателна процедура с други дирекции в министерството в понеделник въпреки категорично изисканите от него промени.

Митрова беше категорична, че проектът на закона е готвен от експерти към министерството, а в последствие е обсъждан с правния съвет към президента.

"Законопроектът бе качен за обществено обсъждане на интернет страницата на министерството от директора на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев в нарушение на действаща заповед от 17 март и без да бъдат изпълнени мои разпореждания във връзка с редакция на текстовете, касаещи изборните права на българските граждани. А именно - спорните текстове, регламентиращи тези права да са в унисон с разпоредбите на член 350 и чл. 396 от действащия Изборен кодекс, отнасящи се във връзка с уседналостта както на територията на България, така и на територията на всички държави-членки на Европейския съюз", каза тя.

По думите й финалният вариант, който е бил качен за обществено обсъждане, не е съгласуван с министъра на правосъдието.

"Аргументите за тази редакция, която е изискана, фигурират и в мотивите, качени към законопроекта. Ден след това, в нарушение на вътрешните правила, и отново без знанието на министъра, служителят направи още едно нарушение, опитвайки се да стартира съгласувателна процедура на законопроекта в нередактирания му вариант, преди да е изтекъл срокът за обществено обсъждане. Това е видно от негова мейл кореспонденция с други директори на дирекции в министерството", продължи с обясненията зам.- министърката.

Тя обобщи, че с действията си Талев бил уронил престижа на Министерството на правосъдието, затова и бил уволнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
13
 
13
 
! Отговори
BILL преди 7 години
Радев трябва незабавно да подаде оставка. Действията му са несъвместими с правовата държава.
36
4
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До Истината. Това, че на теб ти прилича, изобщо не означава, че наистина е така. И истината може да се окаже точно такава, както младежът обяснява, а твоето мнение да е пълна лъжа и това да е по-добрият ник, който да си сложиш.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Тошоо ! Чети и другите медии ако търсиш истината !!!
34
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, колко компромати излязоха за Талев. Хора, я потърсете дали има сестра, нали знаете ако има е сигурно е, че работи на повикване.Обаче се установи, че Талев не лъже, може да го изкарат че хапва на закуска пеленачета, но не лъже човека. Дошъл президента, наредил му, министъра си мънкал нещо под носа и после го изкарали че е виновен за това че Радев не си знае мястото, а Мария Павлова не знае законите
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луков е бил патриот. Ако беше жив на тоя Талев щеше да му тегли курш.***.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луков е бил фашага - факт.В ликвидирането му участва Буруджиев, роднина на сещай се кой.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29 червен анонимник. И как реши, че е точно така? Работиш в ДАНС или в МП или в президентството - аман от оли.гофрени, които "разбират" от всичко.
30
12
 
12
 
! Отговори
бай Тошо преди 7 години
Гадове страхливи, измивате си ръцете с този младеж, за да не лъсне некадърността на Радефф и компания, но той ще ви заведе дело момчето и тогава ще ви се белнат червените смотани маймунски ***.
29
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луков може да е всякакъв, но Талев е бо.лук
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом министъра на правосъдието лъже, коментарите са излишни
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива са от ГЕРБ правят се на светци и действат нощем подмолно ! Талев е от ГЕРБ !!!
26
13
 
11
 
! Отговори
истината преди 7 години
Днес по хоризонт на въпрос дали е член на ГЕРБ,Талев каза ДА,но не заемал ръководна длъжност. Всичко ми прилича на активно мероприятие на ГЕРБ.Борисов не може да се примири,че Радев стана президент.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мнооо готин пич е тоя Талев уе :)
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички партии начело с патриотите ревяха, че трябва закон за уседналостта и за двойното гражданство. И затова ги избраха. Сега всички реват, че е гаф.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм изненадан от поведението на Мария Павлова, която е завършила право в ПУ. Явно е калинка малинка и чака какво ще й каже пеевски
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е гаф. Трябва да сме твърди Турция да не определя какво прави България и да търсим отговорност от този, който е позволил това!Който се смята по-добре с Ердоган - прав му път! Без двойно граждансво!Това е така нареченият гаф.Има причина за извънредното събиране, ние, гражданите, няма да я научим.Радев не е вчерашен, за да прави движение без смисъл. Служебното правителство да си знае правомощията.Не на управляващите крадци и продажници!Не на поробителите на България!
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми как няма да го върнат, такъв ценен кадър. Захариева каза, че ако пак я направят министър го връща.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13,За какво говориш? Какви промени? Нищо няма черно на бяло?Всичко е суета
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българофобите мразят генерал Луков и облизват подметките на Путин.
18
10
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 7 години
Крумови закони трябват, само така ще се оправим! Да отворят отново Белене и да го натирят там тоя чиновник за 30 години, че да им държи влага на останалите!