Кой е виновен за гафа? Той е – чиновникът Талев!

Министерството на правосъдието обвини само него за уседналостта
105
Кой е виновен за гафа? Той е – чиновникът Талев!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От Министерството на правосъдие за пореден път обвиниха своя ексчиновник Любомир Талев, че единствено той е виновен за гафа с пуснатите за обществено обсъждане промени в Закона за българското гражданско, с които се забраняваше гласуването на български избори в чужбина.

Още по темата

Той пък вече обясни, че основният автор на поправките на правния съветник на президента Румен Радев Емилия Друмева и са били съгласувани с зам.-правосъден министър.

Ресорният заместник- министър на ведомството Деница Митрова обаче днес отсече, че уволненият ръководител на дирекция "Съвет по законодателство" Любомир Талев е публикувал законопроекта на своя глава и без изисканите от нея редакции.

С тях трябвало да се запази правото на глас на българите, живеещи на територията на Европейския съюз.
Талев дори започнал съгласувателна процедура с други дирекции в министерството в понеделник въпреки категорично изисканите от него промени.

Митрова беше категорична, че проектът на закона е готвен от експерти към министерството, а в последствие е обсъждан с правния съвет към президента.

"Законопроектът бе качен за обществено обсъждане на интернет страницата на министерството от директора на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев в нарушение на действаща заповед от 17 март и без да бъдат изпълнени мои разпореждания във връзка с редакция на текстовете, касаещи изборните права на българските граждани. А именно - спорните текстове, регламентиращи тези права да са в унисон с разпоредбите на член 350 и чл. 396 от действащия Изборен кодекс, отнасящи се във връзка с уседналостта както на територията на България, така и на територията на всички държави-членки на Европейския съюз", каза тя.

По думите й финалният вариант, който е бил качен за обществено обсъждане, не е съгласуван с министъра на правосъдието.

"Аргументите за тази редакция, която е изискана, фигурират и в мотивите, качени към законопроекта. Ден след това, в нарушение на вътрешните правила, и отново без знанието на министъра, служителят направи още едно нарушение, опитвайки се да стартира съгласувателна процедура на законопроекта в нередактирания му вариант, преди да е изтекъл срокът за обществено обсъждане. Това е видно от негова мейл кореспонденция с други директори на дирекции в министерството", продължи с обясненията зам.- министърката.

Тя обобщи, че с действията си Талев бил уронил престижа на Министерството на правосъдието, затова и бил уволнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
2
 
! Отговори
maria преди 7 години
mesec upravlenie na migadziata i ezdachkata rezultatite Sasipana darzava, narochno spirat progresa sas magistrali i zabogatiavane na naroda. prestapnost i vsichko po reda si na komunisticheskite teroristi koito 80 godini unistozavat balgaria. Tova sa te nacionalnite predateli, ezdachkata, migadziata (leteca edin zaekvast prezident kompleksiran) i ostanalite vsichki vkup gi zaem. Korumpiani do ushite, lazat vseki den pred ekrana a zad vratite kradat do dupka i chakat podkupite ot Migr, Gasprom ..
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фактът че след изявлението на зам министърката не бяха допуснати журналистически въпроси говори достатъчно красноречиво че Талев е набелязаната жертва за гафана министър Мария Павлова и чехльото президент.Правиш ли такъв гаф имай доблест да си подадеш оставката бе...другарю Председател(Президент)
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неразбирам защо това да е гаф. Такъв закон отдавна е необходим.
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ресорният заместник- министър Деница Митрова нещо много се притесняваше,постоянно преглъщаше и премигваше, когато правеше изявлението, знаейки че много и личи че лъже.
93
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Талев, Талев ти продажно пилезащо си тъй ужасно доленДа не би Цървула да ти сипа билеДа получиш пост, да си доволен. Душата твоя бедна е, ужасно гаднасъгласен си, България май пропадна помагаш ти на селски тарикатиНо Цецо Цървула май ще те изклати. Народа наш надига се от сън дълбокще нарита подлеците като тебеготви се той за решителния скокМухльовци кат теб да пре//: бе.
92
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безтрашният генерал, летец, сокол, президент се скри зад гърба на един чиновник.Ха ха ха ха ....
91
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Талев, к'во се занимаваш с тази корумпирана пасмина. Трябва да черпиш, че леко се отърва ...
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Университета на Сорос е обвинен за ДИРЕКТНО и ГРУБО вмешателство във вътрешната политика на страната, за пропагандиране на легализирането на наркоманията и използването на наркотични вещества. Каквото и да е подтикнало решението на унгарският парламент и огромноите стачки в Унгария, журналистите не могат да налагат цензора, не и ако се смятат за демократични. Е, ако живеем в тоталитаризъм - явно може!
89
9
 
8
 
! Отговори
Унгареца преди 7 години
АнтиСорос, журналята не казват за затворения унгарски университе, за това че унгарците обвиняват Сорос за грубо вмешателство във вътрешната политика на страната, понеже много български журналисти са завършили Сорос университети, а сред политическия елит има огромна група негови възпитаници, мисля че няколко от министрите на царското управления са отявлени со- ро- сои- ди! Те няма да го напишат, всички се сещаме защо!
88
5
 
13
 
! Отговори
niki преди 7 години
Защото огромните протести срещу университета на Сорос всъщност са ЗА запазването на университета на Сорос.
87
10
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Врачани казваха при загуба на футбулен мач: "Калпав им ги е вратаря" Сега на всички да им светна, че калпавите са целия отбор начело с капитана (президента), свитата от комунистически генерали и съветници от ДС, както и служебното правителство начело с великия юрист Герджиков. Доказаха, че цялата им компетентност се свежда до уволнения, заменяйки едни хора с други. Под други разбирайте "наши хора", "наши роднини", "лоялни към БСП и Москва", под зоркото око на тандема Нинова-Решетников.
86
6
 
18
 
! Отговори
АнтиСорос преди 7 години
Между другото ЗАЩО ДНЕС БГ не отразява огромните протести в Унгария срещу университета на Сорос. Защо не се казва в БГ, че този университе беше затворен от парламента. Защо не кажете за протестите в Чехия и близката до нас Македония. ЗАЩО? Защото ще попитаме, ЗАЩО Отворено общество е против законопроекта за гласуването? Е, питаме ви- защо прикривате и защитавате *** и криете информация от нацията? На кого служите г-да журналисти? Кой ви плаща заплатите?
85
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До червените троловеМного гладни гепаджии шетат по форума. Сега ако нещо стане ще трябва да делите със сайдера и другите и за вас пак нема да има - некой спомня ли си фидосиева? сеска и тя отива на бунището.А колкот то президента - достойно решение - държи на обещаното преди избори а не кат магнолията вечер не помни кво е казал сутринта!
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбирам защо толкова вдигате пара по адрес на тоя законопроект, при условие че всичките няколко милиона души с турски паспорти, живееще в чужбина избират само и единствено в един избирателен район. Масово държавите, които позволяват на гражданите си които живеят в чужбина да гласуват прилагат правилото за ЕДИН район, за който се разпределят гласовете, т.е. 5 депутата. А САЩ, Франция, Великобритания дори не позволяват живеещите в чужбина да гласуват, ако живеят помвече от 6 месеца в др.
83
14
 
19
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Лесно се вадят заключения само по думите на "потърпевшия"...Един казус винаги има две страни! Не е работа на държавен висш чиновник да обикаля и се жалва по телевизиите!Ако е набеден и уволнен неправомерно ще си хване ако ще трима адвокати и ще говори чрез тях във Съдът където е мястото а не да насажда единствено своята си истина и да манипулира общественото мнение!Сам по себе си фактът,че излага публично Президентството,го прави нищожен и не трябва да му се вярва нито дума!
82
15
 
13
 
! Отговори
До червените тролове преди 7 години
Злобейте, колкото си искате. Следващите 4 години ще ви порят здраво и вашата приятелка Корнелия няма да ви спаси
81
4
 
27
 
! Отговори
Сотир преди 7 години
На мен проекта ми харесва! Избори да се провеждат само в България или по изключение и в държави от ЕС. Хора които от 20 г. не живеят в България и си определят мнението само от сайтове не може да определят бъдещето на страната. Ако не се приеме този закон в следващия парламент ДОСТ ще имат 50 депутати.
80
8
 
8
 
! Отговори
111111 преди 7 години
До Joko 79Препоръчай го и на виф-аджията ЦвЦв, теолога Сидеров, и на баш шефа ББ!
79
12
 
22
 
! Отговори
зелен гущер преди 7 години
тоя мушмурок да не се прави на чипкано бебче... малко се търкаля по площада с "умните и красивите"!... Правилно е наритан, малко му е! Бил негов телефоня, *** министерството му го плащало... хахахах, льольо!
78
16
 
21
 
! Отговори
читател преди 7 години
Ако съм на мястото на Талев ще ги съдя до дупка. Що за министър и зам.министър са това?