Мейзер поиска намаляване на присъдата си

Миската признала вината си само, за да се "свърши с този ад"
7 апр 2017 20:00,
21
Мейзер поиска намаляване на присъдата си
Снимка: архив, Булфото

Анита Мейзер, която излежава 3-годишна присъда за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов, поиска по-малко наказание от Апелативния съд във Варна.

Още по темата

Тримата адвокати на подсъдимата настояват делото да се върне за доразследване или на първата съдебна инстанция.

Те съзират множество грешки и пропуски както в действията на разследващите, така и при създаването на обвинителния акт, съобщава Информационна агенция "Черно море"

Защитата на подсъдимата счита, че подкупът, който тя се е опитала да даде на полицай, за да не я задържи, е останал във фазата на недовършено деяние, защото по делото няма иззети банкноти, както и категорични доказателства какви суми точно е предлагала Анита на полицая. 

Те намират, че при толкова несъответствия ВОС не е трябвало да разглежда казуса по реда на съкратеното съдебно следствие, въпреки, че е бил сезиран преди процеса с такова искане. 

Защитата поиска от въззивния съд наказанието на Анита Желева за непредумишленото убийство да бъде намалено или отложено с изпитателен срок, или подсъдимата да бъде оправдана.

Съдът днес разгледа и въззивната жалба на майката на Димов, която е конституирана като частен обвинител и граждански ищец.

Адвокатите на потърпевшата майка настояват за преразглеждане на случая заради допуснати сериозни процесуални нарушения, както и изискват нова съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Николай Димов.

Подсъдимата разказа през сълзи, че е признала вината си пред съда без да бъде виновна, само и само "да се свърши този ад". 

Днес тя се срамувала и съжалява, че не му е отказала "глупавото желание" във фаталната нощ и затова, че е "изгубила любовта на живота си". 

Желева отново повтори и тезата, че срещу нея се води кампания от сестрата и от майката на Николай, за които тя била правила много и добри дела. На финала на емоционалната си реч пред въззивния съд тя поиска справедливо наказание.

Варненският апелативен съд ще се произнесе в 30 дневен срок с решение, в което ще намерят отговори всички въпроси и искания, поставени от страните по делото.

Припомняме ви, че културистът Николай Димов беше открит мъртъв на 14 август миналата година, по време на "експеримент", по думите на Мейзер. 

Смъртта на Димов е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. 52-годишната Мейзер е завързала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам. Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали обаче венозните съдове в областта на шията.

С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където се провеждал експериментът.

Няколко часа по-късно Анита Желева (Мейзер) подава сигнал за случилото се в МВР. При разпитите тя представя различни версии за инцидента, опитвайки се да избегне обвинението. Също така прави опит да подкупи полицейски служител със сумата от 30 000 евро, за да не я задържа и да не стига случаят до медиите. 

В края на миналата година съдът призна Мейзер за виновна, като й наложи 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, както и глоба в размер на 7 000 лева. Миската трябва да плати и кръвнина от 150 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
11
 
! Отговори
Христо преди 7 години
докога тая шведка ще разиграва правосъдието, трябваше поне 15 години да й се даде на топло.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и адвокатите са и едни... като нея самата. Кухи та вдлъбнати.Неизвършено деяние? Е, какво очакват от нея? Как си го представят?Тя арестувана, ама в джоба си носи винаги пачки с хилядарки и ги раздава на тоя, на оня...Ми много ясно че няма да има в джоба си пари. Ама е предложила, нали?Освен това три години мисля че са справедливо наказание, не са много, ще ги излежи.Даже може и да не ги излежи, ако е послушна ще я пуснат за добро поведение след една две най-много.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има някаква игра тука. Който умрял- умрял, сам си е виновен. Изглежда така се разсъждава
8
2
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
МИ ПУСНЕТЕ Я ДА СИ ХОДИ.....ОНЯ ...НАПОМПАН ПРОТЕИНОВ ЮНАК САМ СИ Е ВИНОВЕН......
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новопазарското Анифе да си стои в Сливенския пандиз, докато изгние! Ама и оня, с мускулите е бил кухо парче...
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е толкова се похарчи, съответно се надява.
5
1
 
7
 
! Отговори
Locust преди 7 години
Миска ще бъде в следващите години на Miss Prison of Sliven 2017,18,19 и 2020 предава короната или взема Miss Granny . Това ако не е истинско щастие. Веднъж и това същество да получи заслужени титли. Всъщност и за Miss World Killer става . Гласувайте с ес-ем-ес.
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мейзъра не стига че му дадоха само 3 години за убийство, ами и реве за намаляване. А трябваше поне 20 години да й лепнат...
3
2
 
27
 
! Отговори
истина е преди 7 години
Това чудо не трябва да се показва ,защото децата се напикават от страх !!
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази без грим е по-страшна и от представите ни за Баба Яга.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е този пич на снимката?