Прокуратурата подхваща решението на КЕВР за газа

Обвинението преценява дали да го атакува пред ВАС
Обновена: 11 апр 2017 18:18 | 11 апр 2017 18:15, Анисия Иванова
5
Прокуратурата подхваща решението на КЕВР за газа
Архив: Reuters

Прокуратурата проверява дали е законосъобразно решението на КЕВР за цената на газа, съобщи пред журналисти заместник-главният прокурор Ася Петрова.

Държавното обвинение в момента преценява дали има основание да протестира и това решение пред Върховния административен съд.

На 1 април стана ясно, че цената на природния газ се увеличава шоково - с 29,6%. 30%-ното увеличение повлича след себе си и други поскъпвания. Заради увеличението се очаква да се повишат цените на парното и топлата вода с между 18 и 38% в цялата страна.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета, е обвинена задочно за "пране на пари" и е обявена за издирване.

Прокуратурата разполага със сведения, че през 2016 г. Василева е напуснала страната през ГКПП-Калотина, но не и къде се намира, добави Арнаудова, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Тия мързеливите преди 7 години
ще ги домързи до средата на преписката и после ще събира прах следващите двадесет до тридесет години. Елементарен цирк, децата едно време в детската градина правиха такива представления, трогателни, но без претенции да бъдат запомняни...децата все пак пораснаха и вече не ни предлагат бълвоч, а тези в прокуратурата така и не са излезли от ранния си детски период.
1
0
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Няма лошо,но без да ставам адвокат на КЕВР преди няколко дни Иванов беше прав като зададе един много логичен въпрос който някак си се замита под килима,а именно защо след като до януари цената беше паднала с 61% стоките на фирмите които ползват газ не намалиха цените си, а сега реват че ще са на загуба.