Пипнаха затворник, избягал, вършал, крал

Върнат е обратно в Казичене да изтърпи остатъка от присъда
12 апр 2017 18:44, Анисия Иванова
4
Пипнаха затворник, избягал, вършал, крал
Снимка: Reuters, архив

Задържан е мъж, избягал от затвора и извършил поредица от кражби и грабежи на територията на столицата, съобщиха от Прокуратурата.

На 4 ноември 2016 г. Данчо Миронов Стоянов е избягал от затвора в Казичене, където е изтърпявал присъда с наложено му наказание "лишаване от свобода".

На 7 март 2017 г. в Седмо РПУ е депозиран сигнал от М.С., по повод установена от него липса от жилището му на портфейл, съдържащ голяма сума пари и банкови карти.

На 20 март, около 14.30 часа, на телефон 112 бил получен сигнал от Г. В. – майка на малолетния И.В. за това, че докато детето си играело на площадката до кооперация в ж.к. "Лев Толстой" в гр. София, към него се приближило непознато лице и след като се представило за "г-н Николов", му обещал "участие в томбола, с награда велосипеди", за което поискало от И.В. да предостави адреса си. И. В. завел непознатото лице до апартамента, в който живеел, след което непознатият ударил детето в областта на гърба и ребрата и го заплашил, че "ако не му даде парите, ще го пребие", като откраднал от жилището сумата от 600 лв.

На 27 март,  М. Ц. е заявил във 02 РПУ, че непознато лице е склонило малолетния му син – М.Ц. – да отключи входната врата на жилището им в кв. "Надежда-2", след което затворникът проникнал и свил отвътре златни бижута, часовник и други ценни вещи.

На 6 апри е подаден сигнал в 09 РПУ от С.М. за това, че около 14:50 часа, докато малолетният му син – П.В. е отключвал входната врата на жилището им в ж.к. "Връбница-2", е бил изблъскан от непознат мъж, което след това нахлул в апартамента и откраднал оттам златни накити.

По повод всяко едно от описаните по-горе деяния е образувано отделно досъдебно производство, надзорът на разследването, по които е осъществяван от Софийска районна прокуратура (СРП).

В хода на тези наказателни производства са събрани доказателства, че извършител на престъпните деяния е именно лицето Данчо Стоянов.

На 11 април е проведена спецоперация в района на ж.к. "Красно село", около букмейкърски пункт на "Еврофутбол", при която Данчо Стоянов е задържан. На следващия ден той е конвоиран обратно в затвора в Казичене, където следва да изтърпи остатъчната си присъда в размер на 4 години и два дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нещо като вътрешна присъда няма ли да има. Щото едно време и за най малкото провинение ти лепваха върху основната присъда още две или три годинки. Да ама сега е демони-крация и слобода та такива вътрешни присъде вече не се полагат и може да си развяват х.я на воля.
1
0
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ало за какъв остатък иде реч тоя трябва да изгние в пандиза само заради бягството, а за кражбите извършени през това време трябва още една доживотна, но като се знае, че у нас престъпниците са винаги облагодетелствани като нищо утре може да го освободят предсрочно за "добро" поведение.