Прокуратурата рови: Били ли са полицаи момче

Сливенската полиция го обвинява в кражба от възрастната жена
13 апр 2017 13:45,
15
Прокуратурата рови: Били ли са полицаи момче
Снимка: архив Булфото

Прокуратурата се самосезира по твърденията на ученик от Сливен, който вчера се оплака от полицейски тормоз.

13-годишното момче е от ромския квартал на Сливен "Надежда". То твърди, че е бито при разпит в полицията. Следователите искали да признае, че е откраднало чанта от възрастна жена.

Още по темата

Случката станала пред магазин в Сливен. Според полицията неизвестни, но заснети от охранителна камера, лица взели чантата на 82–годишна жена. По думите на момчето, минути преди грабежа той и друг негов приятел са били пред магазина и търсили на пътя някакви стотинки, а камерите са ги заснели.

Полицаите пък стигнали до момчето в резултат на издирвателни мероприятия на служителите и от проведените разговори с жената, която е описала извършителите и проверката на видеонаблюдението в района.

Момчето твърди, че е било в полицията 2 часа, където го били, а майка му го е чакала отвън.

Родителите на момчето са наели адвокат и ще съдят полицаите. Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР – Сливен е разпоредена дисциплинарна проверка, а резултатите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Лелка преди 7 години
Те ни грабят и пребиват, а ние не можем да ги пипнем.
9
1
 
7
 
! Отговори
Вервайте ми преди 7 години
Няма надежда за квартал "Надежда". Положението там е отчайващо и безнадеждно и по зле ще става. Та те не могат да говорят български, а са пълнолетни. Имат дипломи и шофьорски книжки, а са неграмотни!??? Тези гета са инкубатори на "Европейското развитие на България", нали?
8
0
 
8
 
! Отговори
Пострадал преди 7 години
В Сливен? В кв. Надежда? Търсил стотинки? БОЙ! БОЙ! И ПАК БОЙ! Така ,,търсиха стотинки" във мойта къща и като не намериха свиха други неща. Ръчички трябва да им чупят на тия престъпници и без право на ,,жалване"
7
0
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Малко е бито черното момче!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време е имало джандари. Ходели по града и знаели всеки в района си. Като се срещали с швеДци им биели по една палка без да питат, шведЦите знаели защо. Имало е ред, нямало е кражби, живеело се е нормално. Защо не се върне онова време?
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
във всички страни със шериат, в китай, дори и в индия режат ръка на крадеца, в сомалия даже ръка и крак. наказанията са публични, за назидание! тука ше ни съдат ?!
4
6
 
7
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Прокуратурата няма какво да рови. Няма случай виновен или невинен да попадне в полицията и да не е смлян от бой. Това е основен и единствен метод да признаеш всички престъпления в квартала от последната година.Така е унас.
3
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Срещат се двама приятели, единия насинен и другия го пита.- Какво си пострадал?- Биха ме в милицията.- Не може да бъде, днешната милиция не бие.- За днешната не знам, мене ме би сношната.
2
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези постоянни побоища над деца, някои от които дори починаха трябва да спрат.
1
3
 
31
 
! Отговори
zeus преди 7 години
В квартал "Надежда" който и да набиеш винаги има за какво и винаги е късно...