До 15 г. затвор грозят абитуриента, убил пешеходка и избягал

Асен е ученик в гимназията по електротехника в Пловдив
15 апр 2017 13:58,
81
До 15 г. затвор грозят абитуриента, убил пешеходка и избягал
Снимка: Dnes.bg

От 3 до 15 години лишаване от свобода може да получи 18-годишният Асен от Пловдив, който уби жена на пешеходна пътека в четвъртък вечерта и избяга. Това потвърди пред Dnes.bg зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Предстои на Асен да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на превозно средство. В обвинението ще се отбележи и че инцидентът е станал на пешеходна пътека, както и че Асен е избягал от мястото на произшествието.

Още по темата
"Младежът е задържан към 23 часа в петък до мястото, където е установен автомобила, като пред разследващите е признал, че е управлявал автомобила и  не е бил сам в колата", коментира прокурор Андреева.

Има иззети и записи от камери, които подлежат на оглед. Предстои да бъде направена цялостна експертиза на колата и откритите части, за да се потвърди, че съвпадат напълно.

"Не е обяснил защо е избягал, предполагаме, че се е изплашил от това, което е извършил", казват още от прокуратурата.

Шофьорът, който блъсна и уби жена на пешеходна пътека в Пловдив и след това се укри, живее в Стамболийски.

Получил е шофьорска книжка наскоро. Тази година е трябвало да бъде абитуриент от гимназията по електротехника в Пловдив.

Издирването му продължи повече от 24 часа. По информация на полицията, в нощта на инцидента той е управлявал спортния си автомобил.

С него е блъснал 61-годишната пловдивчанка, която загина при инцидента. След това избягал от местопрестъплението.

Опитал да намери сервиз, в който да поправи щетите по автомобила, но не успял заради почивния ден. Сега младежът го грози затвор между 3 и 15 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
41
 
! Отговори
справедливост преди 7 години
Сега да го завържат на някоя пешеходна пътека и роднините на загиналата жена да преминар през него с неговия автомобил, със същата скорост.
40
48
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е при управлението на БСП и Радев!
39
86
 
6
 
! Отговори
Шофьор преди 7 години
А тоя бабушкер, 6ато е тръгнала да пресича защо не се е огледала, а върви като магаре с капаци! Я не съсипвайте живота на това младо дете, заради една изкукала баба
38
4
 
40
 
! Отговори
Дориан преди 7 години
"До 15 г. затвор грозят абитуриента"РАЗБИРИРАЙ, "АБИТУРИЕНТА" МОЖЕ ДА ЛЕЖИ В ПАНДИЗА МЕЖДУ 0 СЕКУНДИ И 15 ГОДИНИ. ТОЧНОТО ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕ ОПРЕДЕЛЕНО ОТ ДЕБЕЛИНАТА НА БАНКОВАТА СМЕТКА НА СЕМЕЙСТВОТО МУ И ЖЕЛАНИЕТО ИМ ДА "РАБОТЯТ" С "ИНСТИТУЦИИТЕ"! МАЛКИЯ ДРИШЛЬO ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЕСЕН НА ДЪРВО В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА, А СТОЛА МУ ДА БЪДЕ РИТНАТ ОТ БЛИЗЪК РОДНИНА ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА УБИТАТА ЖЕНА!
37
8
 
62
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Аз на 18 годинини бях в казармата и носех калашников за да браня Родината и Българския народ при не дай си боже възникнала война .Помагах при наводнения и други кризисни ситуации по села и паланки с наборите и нямаше до нас нито мама нито татко .Потдържа се лична хигиена и грижа за облекло и оборудване .А сега такива *** като този карат джипове купени им от мама и татко и са ..велики .. Тях закон не ги лови ,а иначе и чорапите си не могат да изперът .Бог да пази България .
36
3
 
36
 
! Отговори
stoian преди 7 години
готов съм да заложа 1000 лв,че ще получи или 2 години или 3 условно !!!
35
3
 
51
 
! Отговори
... преди 7 години
До 15 години - пак ще е нищо. Скапана държава! А проба за алкохол и наркотици, а? Лигьовци мамини, изплашил се и избягал, ама сервиз се сетил да търси!
34
9
 
41
 
! Отговори
ТАКА Е В БГ преди 7 години
ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ МЕЧТАЯТ ДА СА МУТРИ,ИМАТ СИ МУТРА ЗА ПРИМЕР,МУТРАТА И КМЕТ И ПРЕМИЕР СТАВА В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА ,А ЧЕСТНИЯ И РАБОТЛИВИЯ МУ РОБУВАТ ЦЯЛ ЖИВОТ.
33
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абсолютен социопат
32
2
 
53
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Ако наистина се е опитал да намери сервиз, за да си оправи колата и после да претендира, че не е бил той - това е вече наистина брутално. За съжаление това е присъщо на хората от Стамболийски... жалко за жената. Какъв *** трябва да си, за да извършиш такова нещо и да се покриеш, не е истина.
31
10
 
40
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Ами това не са обикновени деца, това са децета на новото време - на европейската партия ГРОБ. Така ги възпитават от малки - да мразят и убиват. Особено ако пешеходката е над 60 години, то тогава тя няма начин да не е комунистка. Само Вождът Винету не е комунист, нищо че си пази партийната книжка, завършил е милиционерския развъдник в Симеоново и му се губят от биографията годините между 1982 и 2005.
30
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно не проумявам.Незачитането на човешки живот и това хладнокръвие, от което тръпки могат да те побият...кой ги учи на тези неща? И какви ценности се предават на такива деца?Че на 18 блъскаш и убиваш човешко същество. От невнимание, небрежност... Даже не спираш, а отиваш да прикриваш следите без да ти мигне окото.Нямам думи за такова "възпитание".
29
2
 
32
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Само че в Европа не можеш да влезеш с таралясника си в сърцето на града и да си караш като на село.
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Спортният" му автомобил 20-годишно БМВ ли е? Тези с такива "спортни" коли са най-опасни и трябва да се следят превантивно.
27
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щял да бъде абитурент, защо в минало време? Да не би да го е сгазил някой на пешеходна пътека? Едно е сигурно, че жената няма да взима пенсия вече, внуците и няма да имат баба.
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито на младежа, сега в затвора ще брои до 12 докато го оправят затворниците.
25
4
 
13
 
! Отговори
до историка преди 7 години
последно Боце комунист ли е или демокрацията победи? Оправи си понятията
24
2
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
следващият път да е твой роднина на пешеходната пътека, шопе
23
5
 
8
 
! Отговори
2+2 преди 7 години
Асен-Асан -карай да въви
22
2
 
39
 
! Отговори
бг преди 7 години
Как по непредпазливост? Да кара с превишена скорост и не спира на пешеходна пътека си е умишлено убийство!