До 15 г. затвор грозят абитуриента, убил пешеходка и избягал

Асен е ученик в гимназията по електротехника в Пловдив
15 апр 2017 13:58,
81
До 15 г. затвор грозят абитуриента, убил пешеходка и избягал
Снимка: Dnes.bg

От 3 до 15 години лишаване от свобода може да получи 18-годишният Асен от Пловдив, който уби жена на пешеходна пътека в четвъртък вечерта и избяга. Това потвърди пред Dnes.bg зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Предстои на Асен да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на превозно средство. В обвинението ще се отбележи и че инцидентът е станал на пешеходна пътека, както и че Асен е избягал от мястото на произшествието.

Още по темата
"Младежът е задържан към 23 часа в петък до мястото, където е установен автомобила, като пред разследващите е признал, че е управлявал автомобила и  не е бил сам в колата", коментира прокурор Андреева.

Има иззети и записи от камери, които подлежат на оглед. Предстои да бъде направена цялостна експертиза на колата и откритите части, за да се потвърди, че съвпадат напълно.

"Не е обяснил защо е избягал, предполагаме, че се е изплашил от това, което е извършил", казват още от прокуратурата.

Шофьорът, който блъсна и уби жена на пешеходна пътека в Пловдив и след това се укри, живее в Стамболийски.

Получил е шофьорска книжка наскоро. Тази година е трябвало да бъде абитуриент от гимназията по електротехника в Пловдив.

Издирването му продължи повече от 24 часа. По информация на полицията, в нощта на инцидента той е управлявал спортния си автомобил.

С него е блъснал 61-годишната пловдивчанка, която загина при инцидента. След това избягал от местопрестъплението.

Опитал да намери сервиз, в който да поправи щетите по автомобила, но не успял заради почивния ден. Сега младежът го грози затвор между 3 и 15 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България нещата са толкова рухнали от "управлението" на Банкянското недоразумение, толкива е прогнила държавата от корупция и шуробаджаначество, че живота на обикновения човек е стотинки. Кой както може краде и лъже, граби народа но и той си кюти. Онзи от Пловдив уби трима и получи 4 години. Тате ще плати и до 2 ще е освободен. Пълно с млади перковци, синчета на т.н.бизнесмени, които знаят, че тате с парите си ще ги оправи. Тази жена има деца, дано да са мъже за да хванат това богаташче и му
20
47
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Не може в 21 век един шляещ се пешеходец да е с предимство пред 30 човека, бързащи за работа с колите си.
19
11
 
14
 
! Отговори
историята продължава преди 7 години
От димитров и червенков,през живков и м.спасов та до днес все комунисти и техните наследници трепят българите,а вие се гордеете с тях,обикновени престъпници. Да са ви честити.
18
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 19Само че в Европа "зебрите" не се слагат под път и над път и никъде не можеш да видиш зебра насред скоростна отсечка илк булевард с две платна. Тука се слагат зебри на места, където заради един пешеходец трябва да спрат 20 автомо била и да бълват птрови.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22Напиши в гугъл " ВКС пешеходна пътека" и си припомни кой какво е решил. Не ви ли писна да разпространявате лъжи?
16
16
 
21
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Точно ГЕРБ прокараха поправката, защото не е тайна за никой, че основната част от избирателите им са именно автоталибаните. Така да се каже за да им угодят. А относно това, колко ГЕРБ са Граждани и колко Европейски, ще ти кажа, че в ЕВРОПА, ако не спреш на Пешеходна пътека, глобата е огромна и ти отнемат книжката за 2 до 5 години. Ако пък недай си Боже да убиеш човек на Пешеходна пътека ще изгниеш в затвора.Но тук е друга територия, управлявана от един самовлюбен ***.
15
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5ГЕРБ не са приемали подобна глупост. Върховния съд го реши това (до колкото помня 2-*** съдии бяха против). Надявам се правиш разлика между пария и върховен съд
14
2
 
19
 
! Отговори
обективно преди 7 години
Грешка ли е до 15 год. или до 150 реални години затвор?18 годишен кара спортен автомобил, което означава разход 18 л. на 100 км. или е наше синче и ще се отърве или кара барака.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-голямо наказание заслужава този, който е дал спортен автомобил на 18 годишен ученик с току-що взета книжка да го управлява през нощта без надзор!
12
14
 
1
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
И ти имаш пара ***, ай не се прай на бедна
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3 години ще му дадат, защото е първо провинение, ще направи пълни самопризнания и ще ги намалят на 2.
10
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е чудно защо се обръщат към него с младежа, абитурента и тн, а не му казват ***, *** и тн?
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той е управлявал спортния си автомобил............Опитал да намери сервиз, в който да поправи щетите...............на 18 години - спортен автомобил? е,тати ще оправи щетите,като го изпрати спешно в чужбина,до като се решат,каква мярка за заддържане да му поставят.
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е ходил малко по света, знае че навсякъде хората задължително намаляват преди пешеходна пътека, дори спират, дори и да няма хора наоколо. Не изпитват тръпката от 5 спестени секунди да премине човека и връхлитането със 120, ама..
7
12
 
34
 
! Отговори
да преди 7 години
Поредното доказателство,че българите са страхливци,вечно бягат и се крият. СТРАХЛИВЦИ!!!!!
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неспирането на пешеходна пътека според мен трябва да отиде в графа "умишлено убийство", и то с утежняващи вината обстоятелства! Нека не допускаме поредната условна присъда! Ами ако утре не дай си Боже се случи с ваш роднина?
5
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали ГЕРБ приеха поправка в Закона за движение по пътищата, според която пешеходецът си е виновен дори да бъде сгазен на пешеходна пътека.Това го няма никъде в света.
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обществото ще следи този случай. И ако И ТОЗИ ПЪТ няма справедливи накразния, ще стане страшно. Търпеливи сме но не и глупави.
3
2
 
25
 
! Отговори
Толерастия преди 7 години
Добре, че е тати, ама да дава по-малко пари, защото влизат направо в ноздрите тии...
2
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спортен автомобил ......на 18, баровско синче значи. Ще плаща тате да го вади, ще захлебят прокурори и съдии, ще повишават стандарта си.