До 15 г. затвор грозят абитуриента, убил пешеходка и избягал

Асен е ученик в гимназията по електротехника в Пловдив
15 апр 2017 13:58,
81
До 15 г. затвор грозят абитуриента, убил пешеходка и избягал
Снимка: Dnes.bg

От 3 до 15 години лишаване от свобода може да получи 18-годишният Асен от Пловдив, който уби жена на пешеходна пътека в четвъртък вечерта и избяга. Това потвърди пред Dnes.bg зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Предстои на Асен да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на превозно средство. В обвинението ще се отбележи и че инцидентът е станал на пешеходна пътека, както и че Асен е избягал от мястото на произшествието.

Още по темата
"Младежът е задържан към 23 часа в петък до мястото, където е установен автомобила, като пред разследващите е признал, че е управлявал автомобила и  не е бил сам в колата", коментира прокурор Андреева.

Има иззети и записи от камери, които подлежат на оглед. Предстои да бъде направена цялостна експертиза на колата и откритите части, за да се потвърди, че съвпадат напълно.

"Не е обяснил защо е избягал, предполагаме, че се е изплашил от това, което е извършил", казват още от прокуратурата.

Шофьорът, който блъсна и уби жена на пешеходна пътека в Пловдив и след това се укри, живее в Стамболийски.

Получил е шофьорска книжка наскоро. Тази година е трябвало да бъде абитуриент от гимназията по електротехника в Пловдив.

Издирването му продължи повече от 24 часа. По информация на полицията, в нощта на инцидента той е управлявал спортния си автомобил.

С него е блъснал 61-годишната пловдивчанка, която загина при инцидента. След това избягал от местопрестъплението.

Опитал да намери сервиз, в който да поправи щетите по автомобила, но не успял заради почивния ден. Сега младежът го грози затвор между 3 и 15 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възпитание и култура които се градят в семейството. Къде е баща му, защо му е купил RAF 4, защо не попитат как се чувстват близките на убитата жена? Явно и баща му е му:хъл за да е такъв и сина. Носенето на отговорност е безценно качество което нецвсели носи. Една баба гледах, колко бил добър, на мравката път правил?? Онзи от Пловдив уби трима, и той добричък та добричък. Бързо и нечестно спечелените пари развращават най-много от всичко. Нещастно ко((ле, *** в затвора!!!
60
2
 
10
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Егсти тъпите закони "от 3 до 15" ! Трябва да са "от 15до 3" като съдията да се обяснява защо не е дал максималната !
59
3
 
12
 
! Отговори
Годзилчо преди 6 години
Адвокатите ще врътнат едно ,,споразумение,, със съда и момчето ще си отиде на купона.Язък за женицата и нейните близки.
58
4
 
4
 
! Отговори
Енциклопедиста преди 6 години
язхк за костюма
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хлапашка работа, която струва живота на невинна жена. А и момчето, каквото и да е то, докато е живо ще го преследва тая мисъл. Ей така от простотия. Съмнявам се да влезе в затвора. Явно трябва промяна в закона и да няма такива "от 3 до 15". То малко като от 0 до 100.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До vansНе е псевдо - демокражия, а дивократична клептокрация. За толкова години "преход" вече си има точни думички :)
55
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е на 18 и има спортна кола, значи е от новобогаташите. Ще си платят и утре пак ще може да убие някой. Накрая ще се хвали с това. Гадост!
54
2
 
19
 
! Отговори
Kak преди 6 години
Какво мислите че щели даму дават толкова или онолкова години затвор. Тоя е убил човек и трябва да си понесе наказанието, при това не е спрял и не се е заинтересувал от състоянието на човека, когото е убил. Безхаберен и безсърдечен
53
2
 
20
 
! Отговори
vans преди 6 години
До АнонименТака е в българаската псевдо-демокрация, не бъркай нещата. В Западна или Централна Европа ще си пее на Константине "Между четири стени" дълго време
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-вероятно е бил дрогиран или пиянзатова се скриледно мъмрене и да го пускат на пътятака е при демокрацията
51
5
 
18
 
! Отговори
пепо преди 6 години
50 ГОДИНИ В затвора или смъртно наказание да има.
50
8
 
9
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До майнатаунMoмче, ти уби интригата. Повечето хора в този форум са нещастници, които искат да чуят как богаташкото синче прави зулуми а баща му го спасява, или че ромите или Меркел е виновна. Така обвинявайки всички а не собствения мързел, те са спокойни за своето нвщастие.
49
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега продажжния български съд ще му даде 2 години условно.Щото не бил осъждан и се признал за виновен.
48
18
 
6
 
! Отговори
майнатаун преди 6 години
Стар Toyota Rav 4 е колата, и не е спортна. Асен не е ром, много споконо момче е, баща му не е ''баровец'' и не му даваше да кара.
47
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са му 15 години, направо да го хвърлят в някой вмирисан химически *** и да пускат водата. От много толерантност и съжаление, планетата вече е пренаселена, а *** станаха повече от нормалните хора! Върнете смъртното наказание, избивайте повече безполезни тъпоумници за назидание, и да видим дали ще продължат да се случват тези убийства на пешеходни пътеки!
46
9
 
19
 
! Отговори
До: 46 преди 6 години
Ти като беше на 18 години най-вероятно нямаше да имаш нищо против да не ходиш в казарма, но просто не си имал избор. Някои твои набори пък тогава са влезли в университет и после са си отбили службата. Но това не е важно в случая. Възпитанието приоритетно се получава в първите години, а не след "новобранската". Ако казармата беше гарант за очовечаване и посвещаване в служба на родината, нямаше да ни окрадат и загробят все хора, отслужили и заслужили.
45
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В затвора много ''обичат''абитуренти :-D
44
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз защо съм останал с впечатлението че обикновено такива ги осъждат на 2 години условно???
43
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на полицията! Когато си вършат добре работата заслужават похвала.Сега да видим българския т.нар. съд каква ще я свърши!Така като гледам, има даста утежняващи вината обстоятелства и ако го пуснат условно, само защото това му е първо провинение, заслужават да бъдат анатемосани публично.
42
2
 
48
 
! Отговори
васил преди 6 години
И кой даде в ръцете на това селско лай..но спортен автомобил?Родителите и те с него в пандиза,защото такива *** комплексари са опасни за хората.