Борислав Сарафов се отказа от състезанието за член на ВСС

Зам.-главният прокурор бе издигнат от 31 прокурори от различни нива
24 апр 2017 13:06,
2
Борислав Сарафов се отказа от състезанието за член на ВСС
Снимка: архив Булфото

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов се отказа от състезанието за член на Висшия съдебен съвет.
 

Това съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

"Решението на г-н Сарафов е лично и е продиктувано от интересите на прокуратурата. Оттеглянето е извършено след разговор с главния прокурор, който изцяло споделя мотивите на заместника си", се казва в прессъобщението, цитирано от "Правен свят".

Кандидатурата на Сарафов бе внесена на 27 март от 31 прокурори от различни нива. В мотивите те бяха записали, че Сарафов се ползва с името на почтен магистрат, с високи професионални качества.

“През последните 10 години от трудовата си биография ръководи и координира работата по дела с изключително висока фактическа и правна сложност. Работил е по голяма част от най-знаковите дела, водени срещу фигури от организираната престъпност. Считаме, че г-н Борислав Сарафов би бил достоен да бъде избран за член на Висшия съдебен съвет, за което притежава необходимите лични, професионални и нравствени качества", се казваше още в мотивите за номинацията му.

В днешното съобщение на прокуратурата се казва, че Сарафов благодари на всички свои колеги, издигнали и подкрепили кандидатурата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не член, а пореден номер в софийския затвор.