Джебчийка роди в затвора, не й позволиха да излезе

Излежала си половината присъда, но нямала добро поведение
24 апр 2017 08:39,
20
Джебчийка роди в затвора, не й позволиха да излезе
Снимка: архив Reuters

Джебчийка от Силистренско поиска да бъде освободена предсрочно от сливенския женски затвор. Молбата й била подадена пред Окръжния съд в Сливен чрез адвокат, съобщиха от съдебната палата. Досега предложенията за предсрочно условно освобождаване на лишени от свобода се внасяха единствено от нарочни комисии към затворите.

Младата жена била преведена в сливенския затвор през ноември 2015 г. с две присъди. Едната – за кражба. Втората –  за това, че с колата на баща си убила по непредпазливост пешеходец, при това представила фалшива шофьорска книжка, уж издадена в САЩ. Година преди да влезе зад решетките, тя родила първия си син, пише "Труд". Вторият се родил в затвора. Пред съда лишената от свобода заявила, че се била поправила, че децата й не се познавали, че бебето й се стряскало от вида на надзирателките и настояла през остатъка от наказанието си в размер на 8 месеца и 29 дни да е на свобода.

Съдът отчел, че формално е изпълнено едно от основанията за освобождаването на осъдената – изтърпяла е половината от присъдата си.  Не е било налице обаче второто задължително условие – за добро поведение. Лишената от свобода не е дала никакви доказателства за това, а оценката за риска си оставала в границите на средния размер.

По време на престоя си в затвора е била настанена в помещение за майки с новородени, режимът й бил променен от строг в по-лекия общ, била е награждавана с отпуски за празници. Но въпреки това тя имала противоречиво отношение към правилата в затвора, през последните месеци извършила няколко нарушения, не искала да учи, макар че била със завършен едва трети клас.  Свидетели по делото посочили, че тя е израстнала в криминогенна среда, от малка е била обучавана за джебчийство,  съучастничка в едно от делата срещу нея била собствената й майка, престъпната й дейност е била изненесена в чужбина – Англия, Германия, Австрия, Франция и други държави.

На това основание Окръжният съд е оставил молбата за предсрочно освобождаване без уважение. Определението подлежи на обжалване. „Осъдената е лице, което не осъзнава необходимостта от позитивна поведенческа промяна” – е  крайната оценка за осъдената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 vlady,Убийство по непредпазливост е когато правоспособен шофьор убие. Когато нямаш правоспособност не е по непредпазливост. Отделно утежняващо вината обстоятелство е фалшивата книжка. В САЩ за тия всички престъпления щяха да и лепнат от 30г до доживотна.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123 а къде да е бебето като майка му е в затвора? и тя да си остане там убила човек на пътека и пак разсъждаваме!
11
0
 
9
 
! Отговори
Цацаров е в амок преди 6 години
До vladyубийство по непредпазливост и редно да бъде ако има изкаран шофьорски курс, което означава, че знаеш правилата и уж можеш да караш. Когато имаш купена книжка, то това трябва да бъде предумишлено убийство, защото съзнателно си се качил без да знаеш правила, знаци и тн. Ама то от нашата съдебна 100% не реформирана с-*** няма какво да се очаква, свин-та Цацаров я пази.
10
0
 
5
 
! Отговори
ее преди 6 години
тия номера се изтъркаха отдавна - др. Цола Драгойчева...
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито ни джепчийче, да му издадат още от раждането присъда за кражба, минимум 3 години, белким го образоват в затвора !
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Година и половина за убийство на пътя + джебчийство ?Е това вече е върха. Съдебната ни система е с мозъчна смърт. Поддържат я само финансово. Справедливост - нула и даже под нулата !!!
7
19
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Интересен казус - бебето е в затвора? По какви обвинения?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Р о м к а т а в аут
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как я заплодиха тая в пандиза - по въздуха ли?
4
1
 
26
 
! Отговори
Циник до 3 преди 6 години
Аааааа....добре....успокоих се....убития и той!
3
3
 
3
 
! Отговори
ѝ преди 6 години
..... ѝ ......Ползваме Й вместо ударено И ѝМного грамотно... Малииийй...
2
15
 
10
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Убийството е по непредпазливост и затова не се счита за тежко престъпление. За фалшивата книжка също би трябвало да получи присъда.
1
1
 
51
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Евалла! Не знаех , че джебчийството е по-тежко престъпление от убийството!Убила човек с фалшива книжка....ама е САМО джебчийка!Тцъ...тцъ...тцъ!