Прокуратурата се заема с битата ученичка в Ямбол

Ще проверяват имало ли е физическо и психическо насилие
24 апр 2017 19:49,
29
Прокуратурата се заема с битата ученичка в Ямбол
Кадър Нова тв

Ямболската районна прокуратура се е самосезирала за случая на насилие в началното училище "Христо Смирненски" в града, съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев.

Още по темата

Както dnes.bg писа четвъртокласничка е станала жертва на насилие от страна на свои съученици. На видео се вижда как децата бият шамари на момичето, имало е и ритници в корема. Класната Таня Йовчева обаче определя инцидента като "игра" и "волност".

По повод на случилото се е назначена проверка за изясняване на фактите и обстоятелствата дали е упражнено физическо и психическо насилие върху четвъртокласничката, а също дали се касае за единичен случай или за системни посегателства.

Ще се проверяват и действията на длъжностните лица в учебното заведение по повод на констатирания случай, обясни Дойчин Дойчев.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Красимир Стоилов каза, че за разследването на случая вече има назначена комисия. По думите му записаното на видео клипа се е случило на 19 април, а директорът на училището Димитър Бояджиев докладвал на 21 април, след излъчването му по някои медии.

Стоилов допълни, че веднага е наредил на директора да напише доклад за произшествието. Бояджиев твърдял, че не е знаел какво се случва в ръководеното от него училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега след като увеличат заплатите на даскалите всичко ще се оправи:вЕрвайте ми.
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормална държава цялото ръководство и педагогически персонал на това учили щеше щеше вече да е на борсата по труда, но за съжаление у нас тепърва ще почват проверки.
1
2
 
38
 
! Отговори
Диви хуни преди 6 години
Както винаги никой нищо незнаел и не забелязал. Диви хуни това е положението