Съдът: Евстатиев – изнасилвач! 6 г. затвор

Магистратите го признаха за виновен и по двете обвинения
Обновена: 2 май 2017 19:32 | 2 май 2017 15:03,
92
Съдът: Евстатиев – изнасилвач! 6 г. затвор
Снимка: Dnes.bg

Пловдивският районен съд осъди на 6 години затвор Иван Евстатиев, предаде кореспондент на Dnes.bg. 

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча бе признат за виновен и по двете обвинения срещу него – изнасилване на 16 годишната Ирена Белухова и с напиването й с алкохол.

Още по темата

Инцидентът стана през януари 2016 г. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката сподели, че е доволен от решението на съда.

Магистратите постановиха Евстатиев да заплати и 10 000 лева обезщетение. 

Процесът срещу него се проведе при закрити врати, макар че всички - и близките на жертвата, и роднините на Евстатиев охотно коментираха подробностите от залата.

"Няма да коментирам!". Това бяха единствените думи на Евстатиев, след като чу присъдата. Адвокатът му Ташкена Колчева обаче заяви, че ще обжалва решението на съда.

"Според мен до тази присъда се стигна заради големия обществен отзвук и е се забеляза, че няма достатъчно факти за наказанието", каза Колчева след заседанието.

"Доволни сме, че има справедлива присъда, срамът за нас обаче остава", бяха думите на бащата на момичето – Георги Белуков.

Припомняме ви, че Иван Евстатиев бе арестуван през януари 2016 година, след като 16-годишната Ирина подаде жалба, че е била подмамена в хотелска стая от екскмета, който я напил и я насилил.

Евстатиев призна, че е имал сексуален акт с момичето, но той бил абсолютно доброволен от нейна страна.

Едно от основните неизвестни по делото бе медицинската експертиза, направена от съдебният лекар д-р Фингаров от Съдебна медицина в Пазарджик. По делото имаше две експертизи с различни заключения, като самият Фингаров заяви категорично, че момичето не е било девствено.

Опитите на защитата Евстатиев да го извади от ареста, се оказаха безплодни и въпреки здравословните му проблеми, той остана зад решетките.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: присъдаИван Евстатиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
16
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До Надя НиколоваКакви ценности,*** ! Само комунистите имаме ценности !!!
21
7
 
12
 
! Отговори
Ранърса преди 6 години
Сега ща му правя ,,хорошо,, у панделата в Пазарджик...
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветан Цветанов беше осъден на 4 г. и после го пуснаха и той се върна депутат и сега ще е вице.
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
експерт фингаров деликатно е обяснил, че на 16 години 'девойката' е знаела цялата камасутра наизуст.
18
12
 
13
 
! Отговори
Невярващ преди 6 години
Осъдиха комунист, а дано сега ги подпукат наред с завряния зет начело, Р.Овч., Свинару и т.н. Надя Николова ти си за психиатър. Момичето му е имало пълно доверие, искало да стане юрист като него, преди да се изкажеш провери фактите или по себе си съдиш за другите!
17
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами ако си беше стоял да оправя само майката, нямаше да го изнудват и да се стигне дотук. поискало му се младичко, ама забравил, че трябва да се отчете пред родителския контрол. а можем само да гадаем как го е дразнела 'малката' с поведение, да не говорим щом се е съгласила да пие водка в хотела с любовника на майка си посред нощ какви планове е имала.
16
2
 
20
 
! Отговори
А12 преди 6 години
Ако даваха и поне толкова за убийства, цена нямаше да имат тея мижитур*и съдиите !
15
5
 
13
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Човешкото его е по природа ненаситно, а когато е овластено и облечено в пари се чувства и безнаказано и без възраст.
14
13
 
40
 
! Отговори
скънка преди 6 години
не ме разбирайте погрешно, най - искрени съчувствия към семейството й, но ..как говорим за изнасилване при доброволно качване в хотелска тая на чичко и пийване на алкохол?
13
5
 
28
 
! Отговори
Юрист преди 6 години
100% сигурно е, че на следващата инстанция присъдата ще бъде отменена. Могат да го осъдят единствено за това че и е дал да пие алкохол, но за това се полага административно наказание и глоба, а не затвор.
12
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 Ти не прочете ли, че "момичето" не е било момиче, а жена, т.е. не е била девствена. Не е изключено и да е правила доброволно секс с тоя и после да е решила да изкяри някой лев.
11
4
 
63
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Да приемем, че е било изнасилване.Да приемем, че потърпевшата е невинна и наказанието е справедливо.Тогава се налага един въпрос: - Бащите на всички деца родени от малолетни майки (под 16 години ) - къде са?! Би трябвало затворите да са пълни с такива...
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЩе стане председател на НД"Ръсофили зад решетките" .Еми нямат пари, затова канят девойки в хотелските стаи. Хората на ГЕРБ от фирмите които строят магистралите не канят в хотелски стаи а поръчват от модните агенции девойки 14-15 годишни за секс оргии на палупата на яхтите си по 4 хил евро девойката за уикенд, на тях не може да се случи, всичко е законно през модните агенции, и на момичетата добре се плаща, и родителите доволни.
9
9
 
4
 
! Отговори
Нереза преди 6 години
Горене на вещици за пред кръвожадната тълпа, човек само дърто офчо ли трябва да жвака!
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП загуби емблематична личност. Някой в затвора спечели булка!
7
3
 
22
 
! Отговори
скънка преди 6 години
пари на районен съд не се дават. Сега следва окръжен съд и ВКС, там ще играят пачките ;)не бързайте с радостите :(
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кинти не можаха ли да изкрънкат? Какво ги греят 6 или 10 години, направиха щерката за смях пред цяла България и името и снимките и публикуваха по медиите, всички я видяха и цяла България и научи резила а сега - няма кинти! Сигурно сега се готвят да започнат граждански иск.
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стане председател на НД"Ръсофили зад решетките" . Може и да открие някой паметник на Жуков в затвора.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно майката, Какво мисли по въпроса!????
3
15
 
15
 
! Отговори
Додо преди 6 години
6 години затвор? В превод на реален език разбирайте "ще бъде обявен (както вече беше) за тежко болен, купени доктори ще му дадат епикризи с поръчкови диагнози, ще обикаля по клиники и балнео-санаториуми, от ареста му досега цялото време ще бъде приспаднато от присъдата, и след година и 6 месеца обиколки по спа центрове ще бъде пуснат под "домашен арест", защото "излежал" по-голямата част от "присъдата" си. За сравнение, в САЩ преди дни дадоха присъда от 45 години на изнасилвач на 6 годишно дете.