Съдът: Евстатиев – изнасилвач! 6 г. затвор

Магистратите го признаха за виновен и по двете обвинения
Обновена: 2 май 2017 19:32 | 2 май 2017 15:03,
92
Съдът: Евстатиев – изнасилвач! 6 г. затвор
Снимка: Dnes.bg

Пловдивският районен съд осъди на 6 години затвор Иван Евстатиев, предаде кореспондент на Dnes.bg. 

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча бе признат за виновен и по двете обвинения срещу него – изнасилване на 16 годишната Ирена Белухова и с напиването й с алкохол.

Още по темата

Инцидентът стана през януари 2016 г. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката сподели, че е доволен от решението на съда.

Магистратите постановиха Евстатиев да заплати и 10 000 лева обезщетение. 

Процесът срещу него се проведе при закрити врати, макар че всички - и близките на жертвата, и роднините на Евстатиев охотно коментираха подробностите от залата.

"Няма да коментирам!". Това бяха единствените думи на Евстатиев, след като чу присъдата. Адвокатът му Ташкена Колчева обаче заяви, че ще обжалва решението на съда.

"Според мен до тази присъда се стигна заради големия обществен отзвук и е се забеляза, че няма достатъчно факти за наказанието", каза Колчева след заседанието.

"Доволни сме, че има справедлива присъда, срамът за нас обаче остава", бяха думите на бащата на момичето – Георги Белуков.

Припомняме ви, че Иван Евстатиев бе арестуван през януари 2016 година, след като 16-годишната Ирина подаде жалба, че е била подмамена в хотелска стая от екскмета, който я напил и я насилил.

Евстатиев призна, че е имал сексуален акт с момичето, но той бил абсолютно доброволен от нейна страна.

Едно от основните неизвестни по делото бе медицинската експертиза, направена от съдебният лекар д-р Фингаров от Съдебна медицина в Пазарджик. По делото имаше две експертизи с различни заключения, като самият Фингаров заяви категорично, че момичето не е било девствено.

Опитите на защитата Евстатиев да го извади от ареста, се оказаха безплодни и въпреки здравословните му проблеми, той остана зад решетките.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: присъдаИван Евстатиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"докато бащата на тийнейджърката сподели, че е доволен от решението на съда."Бащата може би си мисли, че сега ципата на девойката сега ще зарастне, и всички ще забравят как се е качвала в хотелските стаи на дърти разгонени пръчове. От сега нататък всеки който я види вече няма да си казва - абе, това е оная кото се качва в хотелските стаи на функционери на БСП известни с женските си истории. Всеки който я види ще си казва - я каква чиста и непорочна девойка! Браво на съда!
1
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Химическа кастрация и туба с вазелин и да заповяда в някой по-извратен затвор!