Маринови без имоти за милиони, мамили палестинки

Искът е за конфискация на имущество за над 3 млн. лева
15 май 2017 15:45, Анисия Иванова
4
Маринови без имоти за милиони, мамили палестинки
Снимка: Reuters, архив

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели иск за отнемане на собственост от Горан Станев от Долни Дъбник на обща стойност 140 625 лв., съобщават от институцията.

Това става ясно от решение на Върховния касационен съд (ВКС), с което не се допуска обжалване на решението на апелативния съд във Велико Търново (ВТАС). От Горан Станев се отнемат четири автомобила и левовата равностойност на продаден автомобил.

Междувременно ВТАС потвърди решението на Окръжния съд в Плевен, с което от Станьо Маринов се отнема имущество на обща стойност 2 967 761.50 лв. То включва имот и право на строеж на общински парцел в Долни Дъбник, леки автомобили, налични суми по банкови сметки, суми от продажба на имущество и получени от преводи от чужбина, както и златни предмети на обща стойност 42 785.60 лв. Решението не е окончателно.

Процедурата срещу братята Горан Станев и Станьо Маринов е по реда на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. През декември 2016 г. Окръжният съд в Плевен ги призна за виновни като част от организирана престъпна група за измама и пране на пари и те обжалват решението пред ВТАС.

Според обвинението в периода 2009 – 2013 г. петчленното семейство от Долни Дъбник е получило, използвало и прикрило произхода на парични средства, придобити от майката Иванка Маринова чрез измама на жени от Палестинската автономия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ТЕЗИ, КОИТО КРАДАТ ОТ ДЪРЖАВНОТО ИМУЩЕСТВО И ТЕЗИ КОИТО КРАДАТ ОТ СОБСТВЕНОСТТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. КОГА ЩЕ ПИШЕТЕ ????
3
7
 
4
 
! Отговори
ДИСИЗЛАВ преди 6 години
И КАКВО КАТО СА ОГРАБИЛИ НЯКАКВИ ЧУЖДЕНЦИ??? ТОВА ВСЪЩНОСТ Е ДОБРЕ ЗА БГ
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Иване, не се притеснявай!Сега ще продължат да обитават имотите си срещу символичен наем. И така, до победата!
1
0
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Кога да чакаме въпросните хора да се укрият в чужбина и да няма на кого да се връчи заповедта за изземване ?