Шефът на ВКС иска от президента комисия "ЦУМгейт"

Панов писа до Радев, намесата му била наложителна
41
Шефът на ВКС иска от президента комисия "ЦУМгейт"
Снимка: архив, БулФото

Председателят на ВКС Лозан Панов поиска от президента Румен Радев да сформира комисия по случая "ЦУМгейт". Писмото с призива Панов е изпратил днес до президентската институция. 

Още по темата

Панова смята, че намесата на Радев е наложителна. Според него държавният глава би могъл да предотврати "девалвацията на доверието към цялата институционална система на държавата", а и защото президентът подписва указа за назначаване на главния прокурор.
 
Ако това събитие бъде оставено без правни последици, това би довело до дълбоко накърняване на доверието на българските граждани в съдебната система, а навън, пред нашите партньори в Европейския съюз, страната ни е заплашена от имиджова катастрофа с дългосрочни последици, пише Панов.
 
Главният прокурор е върховният гарант за осъществяването на надзора за спазването на законите в Република България и неговият отказ да отговаря на членове на Висшия съдебен съвет във връзка с нерегламентираната му среща и липсата на каквато и да било институционална реакция, хвърля основателни съмнения за наличието на правова държава, посочва председателят на ВКС.
 
Скандалът се разрази преди месец, когато стана ясно, че бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев са се срещали с главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на Гергов в ЦУМ. 
 
Министърът на правосъдието Цецка Цачева пък заяви днес, че не би си позволила да се меси в независимата съдебна власт. Така тя коментира в Плевен позицията по случая на Калин Калпакчиев от Висшия съдебен съвет, адресирана до Цачева и до Еврокомисията, предаде БНР.
 
Цачева определи като "тъжно“ изнасянето на проблемите в Брюксел, вместо те да бъдат решавани във Висшия съдебен съвет. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
РВД преди 6 години
Това е поредният тест за Радев като президент. С предните се справи като мишок. Покри се вдън земя. За мегаскандала ЦУМ-гейт за явния опит за налагане на цензура от Цацаров - ПОКРИ СЕ, а в Германия за подобно нещо главния прокурор подаде оставка. За стенограмата от КТБ - ОТКАЗВА ДОСТЪП. За спирането на ПрасПрес от монопола на Пеевски - ПРАВИ СЕ ЧЕ НЕ ВИЖДА. Ако такива са и останалите ни военни - НЕ ЗНАМ, НЕ ЧУХ НЕ ВИДЯХ, за какво ни е армия? За какво да трошим милиарди за ново въоръжение?
32
0
 
1
 
! Отговори
Анти-сценарист преди 6 години
Докато българите се занимават с цените на черешките, мафията се опитва отново да назначи послушковци в новия ВСС. Правят си събранийца и посочват Правилния Послушко. Следователите си назначиха изкукал склери, който явно ле-е-е-еко се е разминал с докладите от ЕС. Сигурно и той чете Винету. Търсят се ПОСЛУШКОВЦИ да козируват на Цацаров и Пеевски. И да четат вестник шок и Уикенд. Докато ЕС не ни спрат паричките за крадливити политици, в България нещата няма да се оправят. А над законите е Цацата!
31
0
 
2
 
! Отговори
данъкоплатец преди 6 години
Българите си заслужават най-малките заплати и пенсийки в ЕС. Защото когато някой се изправи срещу крадливата мафиотска пасмина, олицетворявана от превзетите институции в лицето на Цацаров, Борисов, Пеевски и т.н. народецът си трайка. Защото не разбира че всяка година крадат от неговите милиарди. Безнаказано. На мафията и трябват зависими магистрати като Цацаров за да може да краде БЕЗНАКАЗАНО. Милиардите за КТБ и Белене са прашинки. Следва Кражбо-саниране, ББВР, П..И..Б.., БЕХ и т.н. МАФИЯ!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато не си удобен на тройката Баце,Цаца и Дебелянчо стой та гледай. Медиите те изкарват гей,сестра ти *** и докато те обраоботват за заблуденият българин големите усти на Борисов те сдъвкват и те изплюват безжизнен.Както беше направено с Радан Кънев,че и прякор му измислиха,сега е безжизнен и на ред е Лозан Панов! Тежко му ! В нашата бандитска държава не си ли с бандата си аут и тежко ти и горко...Само заради смелостта си Лозан Панов е харесван от 90 % от хората и това нахъсва още по-вече н
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и ВКСгейт да направят няма да сгрешат!
28
1
 
9
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Мафиотска държава - бедни хора ! Да бяхме водили война като Словения сега като при тях мин.пенсия щеше да е 500? ! Браво на Панов - достоен съдия ! Спешно се открива 10-ти кръг на ада....а горе няма подкупи и далавери !
27
3
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
КТБ я ограби ха точно Борисов, Цветелина и Дебелян. С активното съдействие на Цацаров естествено. И чрез медиите си натопи ха мустакатия, който не смее да се върне от Белград, защото ще го умрат от инфаркт. Гореспоменатите. Както един друг вчера и еди кой си с ЕГН по-рано.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 29е колко пъти ще повториш една простотия ,която твоят зависим мозък може да роди ?
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 24е колко пъти ще повториш една простотия ,която твоят пък зависим мозък може да роди....
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За положението в България основна вина носи ЕС и овчедушния народец!?ЕС веднага трябва да спре финансирането на държавата докато не се извърши съдебна реформа близка до румънската и крадливи политици, олигарси и мафиоти започнат да влизат в затвора .Освен от спирането на средства за кражби от друго крадливата политическа класа не разбира.А българския народец трябва да мисли преди да гласува за мафията!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само фактът как всички мадии на Пеевски ,защитават Цацаров и плюят по безобразен начин Лозанов ми е достатъчен да си направя правилните изводи.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Цацата е пълен некадърник,защото не може да предостави никакви доказателства за никого,когото е обвинил....Когато влизаш в съда трябва да имаш доказателства, а не само да вдигаш пушилка ,че работиш...не казвам че, съдът е най-добрият,но Панов ми харесва много по-вече заради смелостта да критикува тази дебелашка бандитска власт и прокуратура! Хайде сега да вземе Цацаров да обвини един,но да го вкара в затвора ,да видим ,че си е свършил работата а той пълен некадърник само за срещи
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено - ако някой трябва да се оплюваме това е Президента. Ако пък някой трябва вас да се изтъква е и да се пита по нарцистичното рамо това е Банкянския Еднокнижник. Мафията бе спи.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 13Явно много четеш Пик....или искаш да кажеш че Панов е по -голям *** от Цацаров ? Защо Цацата прикри това ,което стана в КТБ ? Аз така като ги слушам май много по ми харесва Панов от дебелака и самият факт ,че Борисов атакува Панов а пази Цацаров какво ви говори ? Каква работа има министър -председателя с "независимата "власт и право да атакува едни а да пази други.....
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЖЕ, КОЙ СЕ ПРАВИ НА ХРИСИМ
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЦяла България видя как при влизането на Борисов във ВСС цялата "независима"власт стана на крака. Та какво значи това ...Хайде Цацата няма нужда от случайна закрила ,защото Борисов не дава и прах да падне както върху него така и върху дебелянчо-те са си като три капки вода ! Чак пък не можем да кажем на черното бяло ,защото всичко е явно и народа вярно си заслужава властта ,но има между българите и хора без превръзки на очите !
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 9Е не сме сляпи ,как трима дебеланковци владеят цяла България включително и съдебната система и това не е Лозанов.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рупъм Репи да разследва твърденията на едно корумпирано клоунче !!! Звучи ми, като сериала от глупав по *** 5...
15
7
 
8
 
! Отговори
Радев ли ? преди 6 години
Радев ще направи само това което му наредят трите каки от БСП.Този послушко е срам за Държавата, но народа го избра и ще трябва да го търпим.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е пряка атака срещу Цацата ;)