Пловдивски футболист на съд за уговаряне на среща

25-годишният мъж предложил подкуп за купуване на мач през 2016 г.
16 май 2017 16:00, Анисия Иванова
2
Пловдивски футболист на съд за уговаряне на среща
Архив: Булфото

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 25-годишния Иван С. за това, че е предложил подкуп за купуване на футболен мач през октомври 2016 г.

Предложението е било отправено към футболисти, ненавършили 18 години. Това е първи обвинителен акт по такъв текст от Наказателния кодекс, който Районна прокуратура-Пловдив внася за разглеждане в Районен съд-Пловдив, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

До 2015 г. обвиняемият Иван С. бил активен футболен състезател. На неустановена дата през същата година на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в Пловдив, за да си говорят за футбол. Той се съгласил.

На срещата се появил млад мъж, който обвиняемият не познавал. Той поискал от футболиста да участва в манипулиране на мачове на отбора си, като за целта трябвало да привлече и други свои съотборници. След като изслушал предложението, обвиняемият категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.

В началото на октомври 2016 г. обвиняемият Иван С. отново получил обаждане по мобилния телефон от непознато лице, което пожелало да се срещнат и да говорят за футбол. На срещата дошли двама непознати мъже, като единият от тях бил същият, с когото се видели през 2015 г.

Двамата поискали от обвиняемия да намери няколко футболисти от ПФК "Локомотив" - Пловдив – юношески отбор до 19 г. (участващи в група U19), които щели да участват в предстоящата среща на 5 октомври с ПОФК "Ботев“-Враца.

Двамата непознати искали от обвиняемия да предложи на няколко футболисти по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултатът от футболната среща. За "услугата“ му обещали да получи "възнаграждение, от което ще остане доволен“.

Обвиняемият Иван С. разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в манипулирането на футболната среща, както и съобщили на своя треньор. По-късно е била уведомена полицията. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Що бе? Само букмейкърите ли имат право да ограбват другите, а те тях - не?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Киро Гела кога?!