След решение на ВАС: Няма мърдане – по-скъпи винетки!

Според магистратите няма нарушение на процедурата по новите тарифи
16 май 2017 14:45,
87
След решение на ВАС: Няма мърдане – по-скъпи винетки!
Снимка: архив Булфото

Високите цени на винетки остават, реши окончателно петчленен състав на Върховния административен съд, който отхвърли жалбата на неправителствени организации и граждани срещу последното поскъпване на стикерите.

Цените на винетките бяха увеличени в началото на 2016 година и останаха в сила и тази година.

Годишната винетка за лек автомобил е 97 лева, месечната и седмичната са съответно 30 лева и 15 лева. Тези тарифи бяха отменени от съда на първа инстанция през юли миналата година.

Още по темата

Те бяха атакувани с мотива, че не са били подложени на обществено обсъждане.

Според подателите на жалбата е било нарушено правилото – проектите на постановленията на Министерския съвет и мотивите към тях да се публикуват в интернет и да се даде най-малко 14 дни на заинтересованите от предлаганите изменения да изразят становище.

Днес петчленният състав на ВАС отмени решението на тричленния от миналата година.

Мотивът на магистратите е, че с последните изменения в Закона за нормативните актове обсъждането е част от процедурата по изработването на проекта. Затова и петчленката заключава, че няма нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: жалбавинеткавастарифи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мрънката по форумите ама иначе си траете като мишки.Нали така, кенефоводолази и Тиквени аргати.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: "с последните изменения в Закона за нормативните актове обсъждането е част от процедурата по изработването на проекта"Само не казват дали процедурата е спазена... Въпросът е какво ви обещаха, НЕуважаеми крадци в тоги?
34
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България винетките, тока, парното, газта, храната, алкхола, ВСИЧКО е най-евтино в целият ЕС.ФАКТ !Агент Брадли Лиъм Нейсън - ЦРУ.
33
0
 
27
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Има си хас, да решат нещо друго? Но когато се засилиха да въвеждат винетките, ясно и недвусмислено казаха, че ще отменят ПЪТНИЯ ДАНЪК !?!? Вече няколко години плащаме и ПЪТЕН ДАНЪК , и ВИНЕТКА ! И какво....? И това им се видя малко и .......и увеличиха венетките на 100 лева.Остава да въведат и ПЕШЕХОДЕН ДАНЪК, отделно ВЕЛОСИПЕДЕН / нали навсякъде из градищата правят вело-алеи? , че и ПЪТЕЧЕН трябва за туристите из планините.Поне времето за плащане да ни спестят- Н Я М А !!!
32
0
 
30
 
! Отговори
Свинюрана с чантите преди 6 години
Докога с тия евтини винетки от 50 евро. Ние европейци ли сме или да.Я от 1 юни цените 150 евро. Стадото пак ще трае и ще блее.
31
2
 
25
 
! Отговори
Предан гербераст преди 6 години
Това че всичко се увеличава постоянно не е важно.Важното е че нашият Вожд Винетуто победи за 11-ти път комунистите.Ура, другари.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля, че проблемът не е в това, че са скъпи винетките, а че парите се изхарчват некачествено, че няма контрол и отчетност пред народа. Караме по много лоша инфраструктура, а договорите с фирмите се пишат така, че после всичко е за сметка на държавата. Как да стигат 100 лева за винетка, тя алчноста е безмерна. Спим българи..
29
0
 
22
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Еми добре, може да вдигнете цената още. Има много дупки за крадене... грешка - запушване. Може да вдигнете цената и на 299 лева на месец. Въпроса е кой ще ги купува. Аз поне няма. Ще си карам без винетка и това е. А после се чудите защо се вдигало нивото на престъпността. Еми от такива дървени глави като вас се вдига. Хората мнооого отдавна са го осъзнали: по-добре малко печалба но от много хора, отколкото голяма печалба от малко.
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко : Увеличих им тока - траят, увеличих има газа - траят, увеличих им парното - траят. Увеличих им винетките - траят.Дори ме преизбират.Що да не взема да им увелича и тока пак, скоро не съм го увеличавал.А пък тоя Орешарски даже си беше позволил да го намали.Кажете сега Боко ли е виновен или тъпия му народ ?!?
27
0
 
7
 
! Отговори
Lithium преди 6 години
Za Saxonette po 5 vinetki...:-)
26
0
 
6
 
! Отговори
S4600 a hw преди 6 години
Na wolfa i 3 vinetki sa mu malko...:-)
25
0
 
5
 
! Отговори
Costa luminosa****+ преди 6 години
Daje po 2 vinetki za Dragana i Slavianovo...:-)
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастчетааааа, изберете си ги Тиквун за 4,5, 6 и N ти път. Тогава и гащите от *** ще ви смъкне Банкянския интелектуалец. Когато започнете да ходите леко усмихнати и силно озъбени от управлението на Батката, тогава ще ви светне, че трябва да се обединим и вдигнем като един и го изметем заедно с кохортата крадци около него. И задължително съд, връщане на откраднатото до последен цент!!! Иначе ще сме за смях пред света, че търпим такъв примитив да ни яха и излага по света.
23
0
 
30
 
! Отговори
CH преди 6 години
Винетката в Швейцария за цялата 2017г е 40 франка /около 72 лв/! За 97 лв в БГ е "дупка след дупка" и "кръпка върху кръпка" с малки изключения!
22
0
 
6
 
! Отговори
Klini преди 6 години
world emotors com sa daje bez knijki :-)
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, така трябва. От 1 юли и 65% увеличение цената на тока.
20
0
 
6
 
! Отговори
Steck mobil преди 6 години
Modell Magnum sa osvobodeni ot vinetki...:-)
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасткият съд не само призна за законни незаконните винетки, но скоро ви готви и нови цени.
18
2
 
13
 
! Отговори
Пинко преди 6 години
така се получава като сме тотално разеденени и всеки е много голям за себе си, нареждаме *** и туриците, но са в пъти по единни от нас и скоро ще ни стъпят на врата, заслужаваме си го...
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А имитацията на нямане продължава в кафето има в другия офис да докога