След решение на ВАС: Няма мърдане – по-скъпи винетки!

Според магистратите няма нарушение на процедурата по новите тарифи
16 май 2017 14:45,
87
След решение на ВАС: Няма мърдане – по-скъпи винетки!
Снимка: архив Булфото

Високите цени на винетки остават, реши окончателно петчленен състав на Върховния административен съд, който отхвърли жалбата на неправителствени организации и граждани срещу последното поскъпване на стикерите.

Цените на винетките бяха увеличени в началото на 2016 година и останаха в сила и тази година.

Годишната винетка за лек автомобил е 97 лева, месечната и седмичната са съответно 30 лева и 15 лева. Тези тарифи бяха отменени от съда на първа инстанция през юли миналата година.

Още по темата

Те бяха атакувани с мотива, че не са били подложени на обществено обсъждане.

Според подателите на жалбата е било нарушено правилото – проектите на постановленията на Министерския съвет и мотивите към тях да се публикуват в интернет и да се даде най-малко 14 дни на заинтересованите от предлаганите изменения да изразят становище.

Днес петчленният състав на ВАС отмени решението на тричленния от миналата година.

Мотивът на магистратите е, че с последните изменения в Закона за нормативните актове обсъждането е част от процедурата по изработването на проекта. Затова и петчленката заключава, че няма нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: жалбавинеткавастарифи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Гроздан ВиневАз не позлвам винетка. Следвайте ме! Стъклото ми е чисто.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ае честито..
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва си беше пределно ясно, за тва решение съдо работи упорито близо година . Не ни остава нищо друго освен да благодарим на партията любима.
13
0
 
28
 
! Отговори
Гроздан Винев преди 6 години
Народът сам си е виновен защото не е единен! Всеки се мъчи да ни раздели на какви ли не само и само да не сме единни. Щото ако бяхме ЕДНО никой нямаше да си купи винетка и да си плати глобата и правителството няма какво да направи. Но Българите сме всеки за себе си . Мрън Мрън и всеки мишок си купува после винетка!!
12
0
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Аз не съм очаквал друго, щом "гурбетчиите", *** и държавните служители+твърдото ядро електорат на ГЕРБ ни предложиха в киносалона на кино "България", трета серия на същият сериал "Борисов - минало, настояще и бъдеще". Това, че Лилянка е преместена от единият крачол в другия, (в третата серия) е за пред електората. Това, не значи, че цените ще паднат. Другата хуморезка в този сериал е, че съдебната власт е независима от изпълнителната. Щом Борисов е на власт, как Вас да отсъди друго?
11
3
 
39
 
! Отговори
1 преди 6 години
Това е да те управлява ГРОБ! Другият път пак гласувайте за тия ***! После съдебната власт била независима. ХА ХА ХА ХА ХА
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
юридически к...ви
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът е доволен и гласува за Герп защото все пак можеше да е 200 или 300 лева.
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама вие какво си мислехте бе УМНИЦИ че ВАС ще потвърди това което е решл народният съд. Та кои са тези от народният съд? Никои! Не помните ли как преименуваха държавата? От Народна Република каква стана? Народа го изхвърлиха и остана само Република. Е къде е Народа? Ами народа остана у ЛЕВО! Или по точно остана да го дуа сопо.лив. Никой не ви *** за слива това не го ли разбрахте цели 27 години! Ако още не сте го разбрали жална ви ***! Какви го поднесат Селянжърите така го дуате Сопо.лив!
7
22
 
4
 
! Отговори
аЗСЪМЗА преди 6 години
ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ МНОГО ЯСНО КАТО ИСКАМЕ ДА КАРАМЕ ПО-ХУБАВИ БОЙКОВИ ПЪТИЩА!!! БОЙКО,БОЙКО,БОЙКО!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ден трети винетките скъпи някои неща евтини с помощници а дее контрола
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ НАЛИ ВАС..МАС...СВИНЕТКА..ТИКВУН..ЦАЦАРУН..ДЕБЕЛЯН..ДОГАН И ВСИЧКАТА *** СА СИ ВСЕ ОТ ЕДНА И СЪЩА ГРАБИТЕЛСКА МАФИЯ!КОЙТО Е ОЧАКВАЛ ЧЕ ЩЕ НАМАЛЯТ ВИНЕТКИТЕ Е НАИВНИК!САМО С БОЙ И РЕВОЛЮЦИЯ ТАЗИ СИСТЕМА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ
4
1
 
49
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Не е случайно това, че решението идва след като Баце пак е на власт ;)Сега след цената на парното чакаме поскъпване на водата и тока, щото сме стабилни, а доходите литнаха в небесата :)
3
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА С*Е*Р*А НА ТАЗИ ДЪРЖАВА. 3-ЧЛЕНЕН СЪСТАВ РЕШАВА ЕДНО, А 5-ЧЛЕНЕН ТОЧНО ОБРАТНОТО. ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е ДЪРЖАВА, ТОВА Е ПАРОДИЯ. НЕМА ТАКЪВ СЪД. ЗНАЧИ ПО ПЪТЯ НА КАКВАТО И ДА Е ЛОГИКА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ СА ИЛИ ТРИМА ЧЛЕНОВЕ ИЛИ ПЕТИМА ОТ ДРУГИЯ СЪСТАВ, ЗАЩОТО ЕДНИТЕ ТРЯБВА ДА СА НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИ СЛЕД КАТО ДВЕТЕ РЕШЕНИЯ СА ПРОТИВОПОЛОЖНИ.
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да ,вие какво очаквахте и Парното поскъпна и тока и водата - Урааа за печелившите дето гласуваха правилно!А,за минималната заплата четохте ли ? и вас и кевр са назначения на властимащите .
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде отиват тия пари бе, като правят пътищата с пари от еврофондовете