Професорите с подкупа – аут! Мизата при Банков и Василев = 300 лв.

Двамата преподаватели са в ареста, задържани са и трима посредници
17 май 2017 16:00,
54
Професорите с подкупа – аут! Мизата при Банков и Василев = 300 лв.
Николай Банков. Кадър: YouTube

Задържаните за подкуп преподаватели от Университета по хранителни технологии в Пловдив ще бъдат дисциплинарно уволнени, съобщи пред Dnes.bg ректорът на учебното заведение проф. Кольо Динков.

Николай Банков и Симеон Василев бяха задържани след сигнал на студенти, че са поискали и взели по 300 лева за преминаване на изпит по техния предмет.

Двамата са в ареста за срок от 72 часа. Задържани са и три лица, които са били посредници в схемата.

"При случая с единия професор са намерени двете изпитни работи на двама студенти, за да си вземат изпитите, а при другия е намерена една писмена работа и пари", коментира пред Dnes.bg зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Студентите предали белязаните банкноти на посредници, посочени от самите преподаватели.

"Установени са и посредници по всеки един от двата случая, на които са предавани подкупите от студенти към преподавателите", каза още Гавраилов.

Сияна е една от студентките при проф. Банков, която е късана два последователни пъти на изпита при него: "Просто ми пише двойката и се явявам пак, но е по-добре, защото сядаш и научаваш нещо и не си плащаш".

"Аз самият съм меко казано шокиран, че човек може да си заложи авторитета за такива суми, ако разбира се се докаже, че е точно така", твърди още ректорът проф. Динков.

След сигнал до "Господари на ефира" се стигна до реално даване на исканата сума с белязани банкноти, реално преминаване на изпит и реално нанасяне на оценките в студентските книжки и изпитните протоколи.

Ако бъде доказана вината им, обвинените в получаване на подкуп професори ги грози до 6 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Да ви е** институциите, щом хората вярват повече на "Господари на ефира". Бананова република с корупция навсякъде.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За милиони - няма закони. За кокошка - няма прошка.
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са продажници у нас, целия народ е развален, затова ще живеем зле. Сами си го правим.Кой продава шофьорски книжки на неграмотни ... шведи?!Пак са българи, нали... така че проблема е в българите, а не в другите.
18
0
 
21
 
! Отговори
Статистик преди 6 години
Тия двамцата, според информация от фейсбук, са имали случаи на скъсани 250 изпитвани от .... 250 явили се. Още тогава е трябвало на някой да му припламне лампичката.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че това е явление, а не единични случаи,затова изглежда нагласено.
16
0
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
те двата са станали професори по същата схема имах един доцент който ни рекетираше да си купуваме негова книга за да ни пусне на изпит цялата ни образователна система е на това ниво,познайте защо държавата ни се управлява от завършили успели Делянчовци и калинки-плащат си за да успяват нали
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ректорът ми се струва , че е по-скоро "шокиран" не от това че двамата са поискали пари, а от това, че са поискали само 300лв. Иначе съм убеден, че и той е знаел как се продават изпитите там, няма начин да не е в час
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13 магаревъд"Сега всяко магаре става студент" - за магаретата не знам, но ти с университетите нямаш общо. Поздрави от сиднейАвстралия от един инженер магистър работил в западна европа в много научни проекти в институт на исо и преместил се да живее в Зеления континент сред най райската част на земното кълбо. Казвам част защото не е точно място, не е само сидней, а всичко наоколо из тия ширини на Планетата
13
12
 
3
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Страшно намирисва на инсценировка! Да се разследва нещастният журналист, който е подготвил това шоу и си търси слава. 300 лв за изпит итрима посредници?! Накого и за какаво?
12
5
 
11
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Не пишете клишета, а вникнете в проблемът. А той е, не че хлапетата не учат, а че са РЕКЕТИРАНИ! Великолепно подготвени те получават двойки. Първи път - намек какво трябва да платят. Втори път - пак намек. И същите, скъсани хлапета при друг изпитващ се представят блестящо! А по отношение на образованието преди 1990-на, затрайте си, че аз имам впечатления, някак "от извора".
11
0
 
10
 
! Отговори
gfg преди 6 години
То само тия двамата хубостници да бяха - с мед да ги намажеш.
10
1
 
10
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Учила съм в този университет и съм шокирана, че някой си плаща да мине по механика. Изпита е елементарен ако си учил, но то мързеливи много там открай време. А че можеш да си платиш за изпити по определени предмети всеки студент го знае това.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди известно време завърших успешно въпросния университет, но това изказване на ректора за дисциплинарно уволнение е пълна заблуда!! Преди няколко години отново благодарение на "Господари на ефира" беше отстранена професорка по математика, след няколко месеца си я върнаха на работа. След това отново поради подобно оплакване беше отстранена и след 3-4 месеца ОТНОВО я върнаха!!! Сигурен съм, че същата работа ще се разиграе и в този случай, защото това си е практика от години в този "Реномиран"Ун
8
5
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Наистина ли зададе този въпрос? Някак менталните ти проблеми по рождение ли са или по-късно ги придоби?
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студентите защо не учат? А отиват да питат колко кеш да дадат на които трябва.
6
5
 
7
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Ето за такива студенти сме на тоя хал. 300 лв. пари ли са бе?
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova sa pristaschtini ne varvam 300 lv sa nischto njakoi im e pogodil nr mrasnizi savisnizi v bg mnogo 50 miliona gi nama pavlova e ministerka moskov skrit pokrit s dalaveri vaksini prast.otpe4atszi a prof 300 lv sne6no 72 4asa sadarjani a tel isnamnizi mutrute v bg dalaverite im sa tah nama sadarhani kak ot kade sa bogataschi nikoi ne snae mvr ne gi sledi te sa daritelite te plaschtat danazi bogataschite sa ok
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Турция например заради такива неща спря да признава дипломите на Медицинския университет в София.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
затова сега всеки е с висше образование, я да идат в Англия да видим как ще стане схемата!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия само за уронване на престижа на ВУЗ-вете и държавата трябва да им лепнат по 20 г. кой знае колко калинки са подготвили. Ами ако ЕС спре да ни признава дипломите и туй било професори най-обкновени измамници работещи срещу цялата държава са туй.