Професорите с подкупа – аут! Мизата при Банков и Василев = 300 лв.

Двамата преподаватели са в ареста, задържани са и трима посредници
17 май 2017 16:00,
54
Професорите с подкупа – аут! Мизата при Банков и Василев = 300 лв.
Николай Банков. Кадър: YouTube

Задържаните за подкуп преподаватели от Университета по хранителни технологии в Пловдив ще бъдат дисциплинарно уволнени, съобщи пред Dnes.bg ректорът на учебното заведение проф. Кольо Динков.

Николай Банков и Симеон Василев бяха задържани след сигнал на студенти, че са поискали и взели по 300 лева за преминаване на изпит по техния предмет.

Двамата са в ареста за срок от 72 часа. Задържани са и три лица, които са били посредници в схемата.

"При случая с единия професор са намерени двете изпитни работи на двама студенти, за да си вземат изпитите, а при другия е намерена една писмена работа и пари", коментира пред Dnes.bg зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Студентите предали белязаните банкноти на посредници, посочени от самите преподаватели.

"Установени са и посредници по всеки един от двата случая, на които са предавани подкупите от студенти към преподавателите", каза още Гавраилов.

Сияна е една от студентките при проф. Банков, която е късана два последователни пъти на изпита при него: "Просто ми пише двойката и се явявам пак, но е по-добре, защото сядаш и научаваш нещо и не си плащаш".

"Аз самият съм меко казано шокиран, че човек може да си заложи авторитета за такива суми, ако разбира се се докаже, че е точно така", твърди още ректорът проф. Динков.

След сигнал до "Господари на ефира" се стигна до реално даване на исканата сума с белязани банкноти, реално преминаване на изпит и реално нанасяне на оценките в студентските книжки и изпитните протоколи.

Ако бъде доказана вината им, обвинените в получаване на подкуп професори ги грози до 6 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Фъс работа.При ГЕРБ какви подкупи се искат?