Професорите с подкупа – аут! Мизата при Банков и Василев = 300 лв.

Двамата преподаватели са в ареста, задържани са и трима посредници
17 май 2017 16:00,
54
Професорите с подкупа – аут! Мизата при Банков и Василев = 300 лв.
Николай Банков. Кадър: YouTube

Задържаните за подкуп преподаватели от Университета по хранителни технологии в Пловдив ще бъдат дисциплинарно уволнени, съобщи пред Dnes.bg ректорът на учебното заведение проф. Кольо Динков.

Николай Банков и Симеон Василев бяха задържани след сигнал на студенти, че са поискали и взели по 300 лева за преминаване на изпит по техния предмет.

Двамата са в ареста за срок от 72 часа. Задържани са и три лица, които са били посредници в схемата.

"При случая с единия професор са намерени двете изпитни работи на двама студенти, за да си вземат изпитите, а при другия е намерена една писмена работа и пари", коментира пред Dnes.bg зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Студентите предали белязаните банкноти на посредници, посочени от самите преподаватели.

"Установени са и посредници по всеки един от двата случая, на които са предавани подкупите от студенти към преподавателите", каза още Гавраилов.

Сияна е една от студентките при проф. Банков, която е късана два последователни пъти на изпита при него: "Просто ми пише двойката и се явявам пак, но е по-добре, защото сядаш и научаваш нещо и не си плащаш".

"Аз самият съм меко казано шокиран, че човек може да си заложи авторитета за такива суми, ако разбира се се докаже, че е точно така", твърди още ректорът проф. Динков.

След сигнал до "Господари на ефира" се стигна до реално даване на исканата сума с белязани банкноти, реално преминаване на изпит и реално нанасяне на оценките в студентските книжки и изпитните протоколи.

Ако бъде доказана вината им, обвинените в получаване на подкуп професори ги грози до 6 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Точно така е! Назначението на гл. ас. Мина Ангелова в ПУ е скандално и по втория начин.Господарите трябва да разследват това абсурдно внедряване на инженерката от УХТ.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До liliДа същата е със същите хора!
39
0
 
3
 
! Отговори
lili преди 6 години
Отвратена съм!това не е България в която аз израстнах:(
38
0
 
0
 
! Отговори
фхфхфх преди 6 години
До кукаграмотностТа, бро!
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кукаМоите съболезнования, за това че "работите" там, би следвало да сте юрист, щом разпитвате, а не снемате обяснения, например. Но, едва ли от Вашето ниво могат да се дават адекватни оценки на българския студент, или пък не, то, за това държавата ни е на това дередже, нямате и един минус?!, На никой не му прави впечатление и всички одобряват, че хора с "академията" тургат обобщителни оценки за нивото на БГ-образование, черпейки инфо от РАЗПИТИ?!
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 28: след 27 годинЖиви и здрави са си. И 70-годишни преподават. Предават щафетата на собствените си деца, внуци, племенници. Във всяка катедра има такива примери. Или пък си разменят услугите- аз ще взема сина ти за асистент и ще го направя доцент, та после да стане професор, но ти ще вземеш племенницата ми и после ще говориш с ЕдиКогоСи, той да вземе дъщеря ми за асистент, а пък аз ще убедя Филанкишията да напише рецензия за хабилитацията на съпруга на ЕдиКогоСи.И така, до края на света
35
1
 
1
 
! Отговори
ЧУВАЛ СЪМ преди 6 години
Истината за тези *Професори* е че са продукт на прехода , и те са със завършен Осми Клас , купуват си направо Дипломи за висше образование и след това за Доцент и Професор на едро от пернишка група за продажба на фалшиви дипломи .
34
0
 
8
 
! Отговори
Падение преди 6 години
Българската образователна система е пълно порно без смисъл освен за крадците от фондовете за образование и ректорите милиардери А студентите са същите нагли мошеници като ректорите и търгуващите с изпити
33
2
 
6
 
! Отговори
Студент преди 6 години
Аз вече си купих цяла диплома. Да му мислят другите как ще се оправят...
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво студенти, така трябва, не позволявайте да се гаврят с вас.
31
4
 
2
 
! Отговори
До 28: след 27 годин преди 6 години
Т.н. соц-професорчета, тези, които са живи, отдавна са се пенсионирали.
30
5
 
10
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
То сега така се взема лесно диплома за висше образование, иначе трудна работа да ходиш на поправителни изпити и да те късат. Купуваш си изпитите и имаш диплома за висше образовани, но нямаш уменията. На работодателите им е писнало от такива дето се пишат за инженери, а не могат да разчетат един *** чертеж, камо ли да конструират нещо ново, което го няма никъде. Всичко се вижда, дори се вижда, че нямаш основа по математика като те изпитат на интервюто за работа.
29
0
 
1
 
! Отговори
Ози преди 6 години
До коментар 27- Правилно! :)))) Може и за 2 бона, че и повече...
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е наследството на комунизма...МТУ, Кеймбриждж, Принстън, Оксфорд - това са големите, а не български или руски, македонски или кубински университети!
27
0
 
9
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 6 години
Едно време "мизата" бяха дефицитни стоки, а сега пари... В ТУ всеки от изпитите по математика вървеше по 50$ - за да е "законно" - ходиш на "частни уроци"... И там имаше случаи на на 200 оценки слаб, от 200 явили се. Е имаше и случаи когато даваш парите и пак получаваш "слаб".... След като на един доцент му счупиха тиквата два пъти за една година - случаите престанаха. ..
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е мизата на бай Митре Х. от УНСС?Говори се, че взимал дори по-малко от тези, народен човек!Но някои студентки и докторантки май плащали в натура.
25
0
 
20
 
! Отговори
кука преди 6 години
Работя в 07 РУП-СДВР. На територията ни е "Студентски град". Често ми се налага да разпитвам студенти. Грамотноста на третокурсници е под нивото на третокласници. Аз лично съм завършил АМВР. Не, че там нямаше шмекерии, но поне обучението беше в условия на военна дисциплина и неграмотните не успяваха да се дипломират. Е с изключение на тези чиито дядовци са били баери на шумкарски отряди.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завърших Свищовския и там практиката беше да си купиш чисто нов учебника на съответния преподавател (на който на самия изпит се подписваха на първата страница), иначе повече от две няма как да получиш.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво излиза то ? Аз на господарите виждам само възрастни "играчи" тип 90 те? После младите били такива и онакива! Каквито ги създадем такива , ще станат . Като им се показва само измами, рекети и злоба - очаквайте същото и от тях . Тоя човек е академик носещ просветата и товара да направи едни младежи достойни хора, а той иска подкуп !? И наказанието му, ще е уволнение ??? Няма ли затвор ? Това е престъпление и то много лошо.
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са соц. професорчетата. Това възпита комунизма....От където е минал трева не никне.