Шизофреникът Живко съжалява, ритнал жената заради "лош поглед"

Бургаският съд го остави в ареста
Обновена: 20 май 2017 19:00 | 20 май 2017 18:57, Анисия Иванова
97
 Шизофреникът Живко съжалява, ритнал жената заради "лош поглед"

Живко Кючуков, който събори с ритник възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Районният съд в морския град, който гледа мярката му за неотклонение, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Кючуков е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на 72-годишната Виолета К на 9 май. Пострадалата е получила счупване на тазобедрената става.

Мъжът вече е съден за кражба. Установено е, че има трайно престъпно поведение, което го прави обществено опасен.

Още по темата

Пред съда мъжът днес каза, че съжалява за случилото се. Той обясни, че жената го гледала лошо и помислил, че го обсъжда с другите жени на спирката. "Много съжалявам за постъпката си. И аз я обидих, и тя ме пpитеcняваше малко", каза в съдебната зала той.

В хода на разследването се изясни, че Кючуков два пъти се е лекувал от параноидна шизофрения. В момента е в терапевтична ремисия.

В такова състояние е бил и в момента на инцидента на спирката. Въпреки това съдът сметна, че е осъзнавал постъпката си и може да бъде съден за нея.

Заключението на психиатричната експертиза бе, че е разбирал какво върши и последствията от това, вменяем е и може да носи наказателна отговорност.

Служебният защитник Благой Потеров обаче каза, че тя не е достатъчно добре мотивирана. Той поиска да се назначи повторна, тройна и комплексна експертиза, която по категоричен начин да установи вменяемостта, а Кючуков да бъде незабавно настанен за лечение в психиатрично заведение.

Според съда съществува реална опасност Кючуков да се укрие или да извърши друго престъпление. Магистратите отчетоха и факта, че обвиняемият е обществено опасен с криминални регистрации.

Наложеният му днес постоянен арест може да бъде обжалван в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Бургас. Ако това бъде направено, делото ще се гледа на 25 май от 15 часа.

За нанесената средна телесна повреда го грозят до 3 години затвор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
7
 
! Отговори
До Веселин Узунов преди 6 години
Аз пък си мисля, че двамата с хммм с този акъл нямате никакъв шанс да остареете. Интересно ми е кръгли сираци ли сте? Нямате ли лели, чичовци, стринки? Добре е, че сте се научили да пишете. Не ви ли идва на акъла, че някой ден ей такъв ***, както си седите може да му скимне да ви тегли един шут, без да очаквате. Не ви желая злото, но ви казвам още веднъж - няма да остареете.
54
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
v zatvor nqma da leji pomnete mi dumata ,6tom e registriran v psixiqtriq po zakon 6te go varnat tam ama kolko 6te stoi tam nqkolko meseca i pak 6te e navan ,pri bai To6ovo vreme 6te6e da e vatre zavinagi,sled toq slu4ai
53
1
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
30 г не. Но 5 пълни съссигурност.
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога в тази страна психично болни хора ще съсипват нормалните хора и никой няма да ги прибира. За какво ни е това правосъдие като то не върши никаква работа, а и въобще по никакъв начин не е защитен никой нормален българин, а за възрастните хора да не говорим. Има хиляди бездействащи институции, които живеят от парите на народа. Лудите трябва да са в лудниците, престъпниците в затворите, ако някой работеше. Това показва и колко струват управляващите. Пълно пропадане на държавата.
51
4
 
15
 
! Отговори
Ех,Америка! преди 6 години
В Америка психарят щеше да получи 30 години затвор!Който не вярва да провери и ще се увери!
50
1
 
17
 
! Отговори
! преди 6 години
Според мен на психично болните също трябва да им се издава присъда за съответното деяние както на психично здрави, но да я излежават в психиатрия с много строг режим и съответстващо лечение. Мисля, си че там няма да им е по-леко от затвора.
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не ритна някоя бабанка този мухъл? Да става невеста в затвора, гадняр мръсен.
48
0
 
3
 
! Отговори
от бмв х6 преди 6 години
кико,голямо животно и голяма мишена лесно се удрят.тях не ги пропуска уреда.кат голямо ла.но от далеч се виждат.
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затвор за този бо.к.лук, така бок.лу.ците като него ще разберат как трябва да ритат. Не е случил на такъв който да го гледа "лошо". Много избирателно ги търсят жертвите си тия ***
46
3
 
11
 
! Отговори
от бургас преди 6 години
след горан,друг горан какво става в бургас.това ли е добрия град на морето.отиваш в бургас пиеш кафе в заведение лятото идва горан2 и те пребива че гледаш чайките как летят???
45
3
 
23
 
! Отговори
Хулиган преди 6 години
Интересно е ,че в нашия град всички лихвари,сутеньори и измамници са с жълта книжка или се водят шизофреници....
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФарамацефтЗА ЩАСТИЕ Е САМО ТАЗОБЕДРЕНА СТАВА И ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ОПЕРИРА.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМА ЧЕ НЕНОРМАЛНИК
42
2
 
23
 
! Отговори
Фарамацефт преди 6 години
Счупен таз след 70 тата година означава бавна и мъчителна смърт на легло....
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ!!!!! РАЗБИРАМ ДА МУ КАЖЕ НЕЩО А ТО ЛОШ ПОГЛЕД!!!МИ, ЧЕ ТО АКО ТРЯБВА ДА БИЕМ ВСИЧКИ С ЛОШ ПОГЛЕД ОРА НЯМА ДА ОСТАНАТ!!!КАЗАХ ТОЗИ Е ОБЩЕСТВЕНО ОПАСЕН !! ДНЕС ЩЕ РИТНЕ НЯКОЙ УТРЕ ЩЕ УДАРИ НЯКОЙ В КОРЕМА И МОЖЕ И *** ОТ ТОВА И ТО НАПЪЛНО НЕПОЗНАТ ЗА ЕЙ ТЪЙ ЩОТО Е КУКУ НАГЛЕЦ!ТОВА КУКУ МОЖЕ ДА РИТНЕ БАБА ВИ ЖЕНА ВИ МАЙКА ВИ И ТО ПРОСТО ЕЙ ТЪЙ ЗА СПОРТА ДА СЕДИ ТАМ У ПАНДЕЛАТА!
39
41
 
7
 
! Отговори
хммм преди 6 години
То на кого ли не му се е случвало някоя пенсия да го гледа на чомпи. Ама то това им е нормалния поглед на тях. Понякога наистина дразнят, особено като обсъждат днешната младеж колко много не я бива. Може би ако отделяха малко по малко време на тия простотии и да се осъзнаят до какво положение са докарали българия с тяхното поколение нямаше да има толкова печалбари ало измамници. Добре я срита иначе Финиш Хър!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..... и тя ме притесняваше малко...
37
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доколкото се видя по ТВ, много лош поглед имаше точно този гамен.
36
1
 
36
 
! Отговори
1111 преди 6 години
не съм съгласен че е коректно счупването на таз на 72 годишна жена да се квалифицира като средна телесна повреда.Та всеки знае че за един възрастен човек това е потенциално смъртоносно нараняване; залежаване 1-2 месеца и край! дори знам че лекарите не лекуват такова нараняване при старци-пращат си ги вкъщи да умират...интересно ми е няма ли начин от медицинска гледна точка,или пак е въпрос на разни клинични пътеки,финансова целесъобразност,или?