Шизофреникът Живко съжалява, ритнал жената заради "лош поглед"

Бургаският съд го остави в ареста
Обновена: 20 май 2017 19:00 | 20 май 2017 18:57, Анисия Иванова
97
 Шизофреникът Живко съжалява, ритнал жената заради "лош поглед"

Живко Кючуков, който събори с ритник възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Районният съд в морския град, който гледа мярката му за неотклонение, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Кючуков е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на 72-годишната Виолета К на 9 май. Пострадалата е получила счупване на тазобедрената става.

Мъжът вече е съден за кражба. Установено е, че има трайно престъпно поведение, което го прави обществено опасен.

Още по темата

Пред съда мъжът днес каза, че съжалява за случилото се. Той обясни, че жената го гледала лошо и помислил, че го обсъжда с другите жени на спирката. "Много съжалявам за постъпката си. И аз я обидих, и тя ме пpитеcняваше малко", каза в съдебната зала той.

В хода на разследването се изясни, че Кючуков два пъти се е лекувал от параноидна шизофрения. В момента е в терапевтична ремисия.

В такова състояние е бил и в момента на инцидента на спирката. Въпреки това съдът сметна, че е осъзнавал постъпката си и може да бъде съден за нея.

Заключението на психиатричната експертиза бе, че е разбирал какво върши и последствията от това, вменяем е и може да носи наказателна отговорност.

Служебният защитник Благой Потеров обаче каза, че тя не е достатъчно добре мотивирана. Той поиска да се назначи повторна, тройна и комплексна експертиза, която по категоричен начин да установи вменяемостта, а Кючуков да бъде незабавно настанен за лечение в психиатрично заведение.

Според съда съществува реална опасност Кючуков да се укрие или да извърши друго престъпление. Магистратите отчетоха и факта, че обвиняемият е обществено опасен с криминални регистрации.

Наложеният му днес постоянен арест може да бъде обжалван в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Бургас. Ако това бъде направено, делото ще се гледа на 25 май от 15 часа.

За нанесената средна телесна повреда го грозят до 3 години затвор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Няма нужда да се...извинява.Перата не приема извинения.Зъб за зъб,око за...око.
34
2
 
21
 
! Отговори
Варна преди 6 години
Хора със сериозни психически проблеми се разхождат свободно по улиците , като се случи нещо такова ги съдят. Хора без проблеми от такова естество ,извършват къде ,къде по-сериозни престъпления и ги изкарват луди за да ги оправдаят. Цялата ситуация е ненормална.
33
1
 
29
 
! Отговори
Сравнение преди 6 години
Преди години един друг бургазлия Октай Енимехмедов си направи МАЙТАП сДоган и отиде да го заплашва с пистолет играчка. Не му нанесе абсолютноникакво нараняване но бе съден даже за опит за убийство.За шегата получи 3 години и половина ефективна присъда.В случая имаме "баба" имаме "шизофреник", политиците и олигарсите в Българияне са застрашени с нищо защото те на спирки не стоят. Народът кучета го ялии за истинско осакатяване няма да има никаква присъда.
32
0
 
3
 
! Отговори
Каракачанския преди 6 години
до 40 нонаме!Прав си войводо!
31
5
 
25
 
! Отговори
нонаме преди 6 години
Не е шизофреник ,а безделник и пройдоха.Липсва казармата и ценностите за младите хора.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е лудд хаха
29
32
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Само така Живко. Мачкай комунистите!
28
2
 
12
 
! Отговори
Закон преди 6 години
Трябва да се установи вменяемостта. След екпертиза ако е вменяем да се съди. Законова държава сме, ако останем на тълпата, ще се заколят, одерат и изядат половината данъкоплатци. Тълпата иска само кръв и хляб, нищо друго, още от времената на древен Рим.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макс условна с две годишен изпитателен срок. Такива са ни съдиите.
26
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да видим доколко българското законодателство е синхронизирано с европейското. Ония ритач в Германия получи 10 годинки без забавяне. Да видим тоя колко ще получи.
25
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
А давате ли си сметка за стрданията,която търпи тази жена след случилото се!?Три години не стигат!.......
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се тоя да получи максималната възможна присъда! И да отиде в затвора, където му е мястото! Е, тогава вече наистина ще съжалява.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, Василев...И ти ми имаш проблеми, моето момче :)АГЕНТ НА *** П*ТКАТА, ЦРУ
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев (12) Проблемите в Бг не са в липсата на постановени наказания, а в неизпълнението им. Българска работа, половинчата.. Живко е луд, но вменяем и следователно е за пандиза, иначе щеше да е за лудницата. Но не е за свобода. И ти не си агент, а обикновен либераст.
21
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом се е извинило момчето, да го пускат да си ходи, но да внимава много занапред!! Млад човек е, сбъркал.. На кой не се случва. Може би обаче е добре да се глоби!
20
3
 
35
 
! Отговори
Лепвате етикети преди 6 години
Характерно за повърхностната журналистика е лепването на етикети.Нито обвиняемият е "шизофреник", нито Госпожата е "баба".Не съм съгласен с обвинението на прокуратурата за обвинение - нанасяне на средна телесна повреда - това е опит за убийство и трябва да бъде съден за опит за убийство, а не са хулиганство.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега няколко години ще го гледат мило и сластно.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма еврофондове са построяване на лудници както едно време?
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснете го! От Бургас е.Може да стане вицепремиер след време.
16
0
 
6
 
! Отговори
луцифер преди 6 години
в панделата или друго