Асеновградският кмет – освободен, но с две обвинения

Едното е длъжностно присвояване, а другото за строеж на сграда
26 май 2017 13:00,
12
Асеновградският кмет – освободен, но с две обвинения
Емил Караиванов. Снимка: АБВ

Прокуратурата повдигна две обвинения на задържания кмет на Асеновград д-р Емил Караиванов.

Вчера преди обед ДАНС задържа градоначалника по обвинение за длъжностно присвояване на суми в особено големи размери и за подписване на документи с невярно съдържание.

Още по темата

От държавното обвинение поясниха, че се обвиненията се отнасят за подписан договор през 2014 година за почистване на дъждоприемните шахти в общината, като реално не е била извършвана каквато и да е дейност от наетата фирма.

Сумата, по свидетелски показания, е около 200 000 лева, като не е била усвоена цялата.

С около 6 000 лева месечно са били облагодетелствани на практика отделни лица от 2014 година досега.

По същия случай е повдигнато обвинение и на длъжностното лице Николай Христев за помагачество и съставяне на документи с невярно съдържание. Неговото обвинение е било предявено в болница, където е бил открит в изключително влошено здравословно състояние.

Второто обвинение на кмета на Асеновград е за престъпление по опазването на културното наследство, като е допуснал строителство на сграда в имот, който е защитен по Закона за културното наследство, намираш се в т.н. Метошка махала, без да е осъществено каквото и да е съгласуване с Министерството на културата.

По същото дело е повдигнато ново обвинение на главния архитект на общината Константин Атанасов, за това че е издал строително разрешение.

По случая са повдигнати обвинения и собствениците на строителна фирма Вакрил и Георги Запрянови, че са осъществили дейност в комплекса, който е паметник на културата.

Вакрил Запрянов е обявен за общодържавно издирване, след като не е бил открит в продължение на 4 часа. По-късно е открит също в болница, тъй като му прилошало.

Кметът на Асеновград е бил задържан за 24 часа и освободен под парична гаранция.

Прокуратурата е преценила, че не е необходима друга мярка за неотклонение поради факта, че миналата година е претърпял жизнено важна трансплантация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Асен преди 6 години
Нагласена работа...Щом човечеца не е от Герб айде да му пратим Данс,Данъчни,ХЕИ,Полиция,Прокуратура.Щом се тръби яко и по най продажните телевизии начело с btv ,явно е свестен и искат да го махнат с някой "наш човек".Герберастки номера....
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гражданите избират и свалят управляващите!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички кметове-под лупа!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Да вярно в София се строи .Ето например бул."Малинов" направиха ремонта и след една седмица едното платно пропадна ама нищо. Цариградско шосе пак се ремонтира и отново е след няма една година пак е за ремонт, ама явно така трябва.Пък за Витошка да не говорим тя си е в перманентен ремонт.Но както казваше един саветник в София -"дупки по улиците има и ще има иначе какво ще правят нашите фирми? " Пък да не казваме какъв хубав завод за *** направи Фандъкова.
6
0
 
9
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Абе какво стана с кмета на Неделино..а замъка над гр. построен с откр. пари от обществени поръчки ! А Бисеров добре ли е..А ДПС мафиотска структора ли е...ДАНС.провелихте ли дан. декларация на адвоката на Бисеров......а иначе мин. пенсия стана 500 ? ...( в Словения..след война) !!
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива са червените кметове - крадци и лъжци!Вижте София, Варна, Бургас ... кметовете на ГЕРБ строят всеки ден и тези градове стават все по-добри за живеене.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това недоразумение бил д-р само че с купена диплома
3
1
 
13
 
! Отговори
Веселинов преди 6 години
Не знам народа защо спи така.Тоя хубостник направи "ремонт" на един от мостовете в града и след 2 месеца моста беше за ремонт отново. В града цари пълна анархия. Народеее!
2
0
 
7
 
! Отговори
Супер преди 6 години
6600 лв месечна заплата за някой хич не е зле. Карай да пенсийте са 160лв, карай да върви че
1
1
 
9
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
И тоя ще го отръскат и ще го пуснат!