Ровят из "Софиямед", приютила подсъдими по "Агромах"

Проверката е за приети пациенти след ПТП, твърдят от болницата
30 май 2017 14:23, Анисия Иванова
8
Ровят из "Софиямед", приютила подсъдими по "Агромах"
Снимка: Софиямед

Специализираната прокуратура проверява в столичната болница "Софиямед". Причината е, че днес трябвало да бъдат предявени обвинения по така нареченото дело "Агромах", както и срещу собственика на "Пътища Пловдив" АД Методи Бачев.

През март миналата година започна операция за проверка на "Агромах" заради данъчни злоупотреби в размер на 14 млн. лв. Тогава секретарката на дружеството беше хваната в опит да избяга със сак, пълен с 1 млн. лв.

Още по темата

Именно днес е трябвало да бъдат предявени обвиненията на шестимата по делото.

"Съставени са постановления за привличане на 6 лица в качеството им на обвиняеми. Вчера бяха призовани част от лицата, а днес – другите. Всички рязко се разболяха и се намират в една болница – "Софиямед", подчерта на брифинг днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

По думите й със съдействието на главния секретар на МВР в момента се извършва проверка на територията на болничното заведение, за да се установи дали наистина рязко се е влошило здравословното състояние, или е налице поредно демонстративно бягане от правосъдие.

"През миналата година са били извършени първите явни действия по това досъдебно производство: претърсвания, разпити, изземвания на много пари", обясни Арнаудова.

На трима от разследваните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления.

"Имаме обвинения за извършване на конкретни "вторични" данъчни престъпления от управителите на фирмите "Агромах Транса" и "Агромах Ролда", както и обвинение за данъчно престъпление на управителя и представляващия "Пътища Пловдив груп". Имаме и обвинения на Методи Бачев за пране на пари. По това разследване сме на финала и всички съвсем скоро ще бъдат предадени на съд", каза още Арнаудова.

По повод проверката от "Софиямед" завиха, че оказват съдействие на Специализираната прокуратура. Според изявлението от болницата проверката е на пациенти, постъпили след пътен инцидент. Те са настанени за лечение и в момента лежат в Клиниката по хирургия. Има запитване за пациент, на когото е направена урологична операция и е изписан от болницата на 23 май, добавят от "Софиямед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болни са от оплетената съвест и българската наглост! Дайте им орден Стара Планина и целувка от Бойко!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агромах е фирма на Батко Буби. Що милиони му преведоха само той си знае. И кво мислите, че ще остави верните си кучета? Ще се вдигне прах и пепел, ще се забрави и всичко ще приключи. Батко ако ги остави да ги съдят, като дойде време да им дават присъдите ще го изпеят, нали са крали под негова диктовка. Такива крадене и измами и през турско не е имало! Цацата се чеше дебелия ..нос, ни дума, ни вопъл, ни стон.
4
0
 
7
 
! Отговори
Prost ruski trol преди 6 години
Mihail Tikov -sobstvenika gi krie i e sauchastnik na prestapnicite.Parite ne mirishat na simitliisko govedo.A Cvetanov i Dogan mu imaha doverie na tozi lainar.
3
2
 
14
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
М'чи така е. Едно е да викаш, че Боко ти правил св..ка по форумите, друго е да те храни тоя и да правите далавери заедно и ти да кажеш същото, правейки се на мъж кат си се напил... Тоя кмет на Симитли ще им излезе от незнамсикъде на Агромах.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък пак питам,кой,кой,кой издъни Бойка в Симитли?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КАТ регистрирал ли е такъв пътен инцидент?