Чеци си осигури 20 г. затвор за убийството на Яна

28-годишната млада жена бе убита на 10 юли 2011 г.
17
Чеци си осигури 20 г. затвор за убийството на Яна
Снимка: Булфото, архив

20 години да лежи в затвора Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през 2011 г., решиха апелативните съдии в София.

Още по темата

Върховният касационен съд изпрати процеса отново при апелативните магистрати заради съществени процесуални нарушения и липса на достатъчна яснота за автора на деянието.

Според решението на ВКС не е доказано докрай, че именно Чеци е извършил жестокото убийство през лятото на 2011 г.

На първа инстанция в Софийския градски съд шумният процес за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина приключи с доживотна присъда за единствения подсъдим Николай Русинов.

САС обаче намали присъдата му на 19 години затвор. В крайна сметка третата инстанция върна делото на апелативните магистрати за по-прецизно разглеждане.

Според мотивите не е доказано докрай, че именно Чеци е извършил престъплението, както и не е изяснена обстановката, в която младото момиче е било убито. Магистратите са приели, че основание да оспорват присъдата на Николай Русинов имат и защитата му, и семейството на Яна Кръстева.

28-годишната Яна беше убита на 10 юли 2011 г.,а тялото й бе открито на следващия ден в Борисовата градина. Чеци пък бе задържан на летището в София, прибирайки се от Турция.

Съдебно-медицинските експертизи доказват, че Николай е бил последният човек, с когото Яна е правила секс, а дрехите й са разкъсани от него. Кръстева е имала два телефона. Единият, от които е изключен, с изхвърлена карта и батерия, като следите по апарата са от Чеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според решението на ВКС не е доказано докрай, че именно Чеци е извършил жестокото убийство през лятото на 2011 г.Шест години по късно, това решение звучи доста нелепо.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на всичките съдии, прокурори, адвокати, които чрез подкупи, чрез познати, чрез други средства пускат такива *** на свобода или им осигуряват по-малки наказания да срещнат същата съдба както на близките на жертвите. Хората разбират последствията от действията си само когато им се случи същото, нека го изпитат на свой гръб, да загубят близки, най-милите си същества заради ***, а *** да бъдат пуснати на свобода от други, алчни ***. Амин.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи след 4 години могат да го пускат предсрочно!
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия в съда изобщо работят /6 г. се точи дело/ ли и що за присъда е това. Щом е убил трябва да лежи до живот. В САЩ за нула време им изчитат за всяко престъпление колко години им дават и като ги събереш се получава над 100 г. затвор.
5
0
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Заавлията...съвсем се е свършил.А и съда е наистина бРЪз! 2011 до 2017 Бързичко пипат....не е като преди.А ако този "кожа и кости" е виновен - малко му е!Каквато и да е била жертвата ...не и се е умирало!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За малко магистратите на Пеевски да го оневинят...
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива трябва да има смъртно наказание.
2
4
 
32
 
! Отговори
Ггг до номер 1 преди 6 години
Аз че си см0тан Гоше. Ако така си броиш и парите нищо чудно, че все си с 2 лв.
1
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2011 до 2017 са 6години .20 - 6 = 14 делено на две заради работните дни в затвора = 7 минус 4 за добро поведение3 години за убийство.............САМО В БГ прости РАЯ.